9

Óvodáskorú bűnözők?

Ellenőrző , 2010.02.17. 19:00

Levélírónk egy furcsa kezdeményezésről számol be nekünk. Gyereke óvódájában, az egyébként hivatalos nevén ügyeletnek nevezett csoportot nevezték át gyűjtőnek.

Kedves Ellenőrző!

Az, hogy Magyarország nem egy gyerekbarát hely, sajnos már régóta tudjuk. Mégis megdöbbentett, amit a kisebbik gyerekem óvodájában tapasztaltam, bár nem voltak vérmes reményeim eddig sem az intézménnyel kapcsolatban. Az óvodáról annyit, hogy a környéken kezüket-lábukat törik a szülők, hogy bekerülhessen a gyerekük, mivel az azonos nevű elit iskola "előszobájaként" funkcionál. Mi kényszerből kerültünk ide, körzetesként nem vették fel a gyerekemet máshová, igaz majdnem 2 kilométerre van tőlünk...

Budapesten élünk, messze van a munkahelyünk a lakóhelyünktől, bizony már 7 órakor be kell vinnünk az óvodába a kisfiamat, hogy odaérjünk időben mi is. Nem is volt ezzel eddig gond, vittük reggel az ügyeletbe, volt, aki az összetolt padokon aludt, más is viszi kényszerből korán a gyerekét. Hétfőn azonban szíven ütött, ahogy a fülem hallatára az óvónők az ügyeletbe kényszerült gyerekekről és a szülőkről beszéltek. Nem ügyeletnek hívják ugyanis, hanem gyűjtőnek, ami bennem határozottan rossz érzést kellt, talán a Gyorskocsi utcai gyűjtővel való elég határozott párhuzam miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr271754072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.17. 21:37:04

Miva???!

És ezt itt a most a miért a hogyan?

Egyszer volt egy papagájom. Száraz kiflit evett és vizet ivott rá.

De hogy jön ez ide?
Ki aludt az összetolt padokon?

Ebben az elnevezésben, hogy gyűjtő, én nem találok semmi kivetnivalót. Szerintem Te hallucinálsz bele olyat, ami nincs is.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.02.17. 21:45:23

Két kilométer Budapesten. Majd a szívem szakad meg. Bkv-val biztos eltart legalább 10 percig. És Uramisten! Már hét (7) órára be kell vinni a gyereket. És ezek az óvónők!!! hogy milyen szavakat használnak! Azonnal menni kell az ombudsmannhoz. tipikus semmiről nem szoló cikk nagyadag sírással-rivással. A címe meg szencázióhajhász.

gyuzsu 2010.02.17. 22:09:41

Mi az , hogy "kezdeményezés", meg "átnevezték", szó sincs a posztban ilyesmiről. Gyűjtőcsoport, érthető kifejezés, összegyűjti a gyerekeket azelőtt, hogy a napi csoportmunka elkezdődne. HOgy a fogház jut erről valakinek az eszébe....hát elég sajátos asszociáció. Ilyen alapon az ügyelet is lehetne kórházi ügyelet és lehetne háborogni, hogy nem is beteg a gyerek.

bölcsésztanár 2010.02.18. 00:32:46

Erről az jutott eszembe, hogy mikor a fiam egy családi napközibe járt ovi előtti nyáron, ott az öltözőszobát hívták "átadó"-nak.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.02.18. 10:21:05

Ki mire asszociál... :)

Mondjuk a poszt címéért egyhetes előfizetés jár a szépemlékű SÜNI magazinra!

noirp 2010.02.18. 17:32:46

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Úrjézus a magasságban! Létezik, aki még emlékszik a Sünire!?

bölcsésztanár 2010.02.18. 20:23:11

@noirp:
Még mindig van Süni magazin...

noirp 2010.02.19. 15:05:04

@bölcsésztanár: nem tudtam :)

Ja: a poszt szvsz olyan igazi "elite-szülő vagyok, nem bírok már mit kezdeni magammal jódolgomban"-ízű. A posztolónak nagyobb baja nem volt az életben.
Sajna nem bírom neki őszintén kívánni, h ne is legyen :-(

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása