8

Előbb üt, azután kérdez

Ellenőrző , 2009.09.28. 16:27

Az iskolai erőszak egy -reményeink szerint- ritka formáját ismerhetjük meg a következő levélből. Levélírónk fiát egyszerűen megpofozta  a tanár, amikor látta, hogy egy vélt baleset után nincsen semmilyen baja.

 

A fiam egy nagyszájú, öntörvényű gyerek. Volt már vele sok gondunk, de ami ma történt, arra nehezen találok magyarázatot. Hülyéskedtek órán, az egyik társa szemen találta egy papírrepülővel, ő erre odakapott a szeméhez és elkezdett jajgatni, hogy kiütötte a szemét a másik fiú. A tanárnő erre odarohant, ráüvöltött a fiamra, hogy mutassa a szemét, aztán, amikor látta, hogy semmi baja, egyszerűen nyakon vágta.

Egyébként 8-osok, nem kifejezetten a tanulásról szól már ez az év, a fiamat pedig különösen nem kell félteni, de könyörgöm milyenek az idegei egy ilyen tanárnak?! Én elhiszem, hogy megijedt, de azért nagyon durva megkönnyebbülésében pofozkodni!!! Természetesen holnap felhívom és meghallgatom az ő verzióját is, de a pofon az pofon marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr861413137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

langolier 2009.09.28. 18:04:48

Adjon neki sárga lapot?

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.09.28. 22:34:55

A tanárnak volt igaza. Aki nem tanul és hülyül azt ütni kell. :)

melkaart 2009.09.29. 07:14:11

Vajon miről szól a nyolcadik év?
Amúgy valóban nem helyes pofonvágni egy gyereket, de lehetnek előzmények, amiket nem ismerünk. Volt már, hogy mentőt kellett gyerekhez hívni, néha súlyos balesetekhez - ha mondjuk valaki egy ilyen eset után megjátszana hasonló tüneteket, én se volnék maradéktalanul boldog. PEdig semmi baj az idegeimmel.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.29. 11:07:48

Egyrészt a pszichológia ismeri az "örömverés" jelenségét - bár itt szerintem nem erről volt szó.

A nyakonvágás és a pofon között is van különbség. Mint ahogy a nyitott tenyérrel és a zárt ököllel való ütés közt is.

Ha meglegyintette a tarkóját "De hülye vagy fiam!" alapon, akkor - amellett hogy ez is elítélendő - mégsem eshet egy büntetésből adott sallerrel egy elbírálás alá.

Amellett a posztoló pedig beszélgessen el a gyerekével a "farkast kiáltani" problémájáról, sürgősen, mert tetszik-nem tetszik, a gyerek minden "nagyszájúsága" és "öntörvényűsége" mellett sem szórakozhat senkivel ilyen alapon. Az iskolában a nevelő felel a hülyegyerek testi épségéért is, ezzel pedig nem szabad szórakozni.

Órán pedig nem papírrepülőzünk. Ha már itt tartunk... Ha a tanárra figyel, akkor nem is lehet szembedobni (hacsak nem hátrafordulva dobják a repülőt, de akkor meg illik elhajolni/elkapni), szóval gyanítom, hogy a gyerek is közvetlenül vétkes abban, hogy majdnem megsérülhetett a szeme.

Ezekről is elbeszélgetett a gyerekkel, vagy csak megyünk számonkérni a tanárt (akinek egyébként is kurvajó dolga lehet a sok szülői támogatású öntörvényű nyolcadikossal)?

Az ütés - hadd szögezzem le még egyszer - nem lehet eszköze a tanárnak. Ebben az egyben igaza van a posztolónak.

Egyébként miről kell a 8. osztálynak szólnia, ha nem a tanulásról? Félévkor beiratkozás felsőbb iskolába, nemde? Felvételi, féléves átlag nincs? Vagy a gyereknek nem célja a továbbtanulás, és a 16-ot is betöltötte már?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.29. 11:16:35

Persze kell az órákon hülyéskedni - anélkül nem diák a diák, és ebből is tanulhat valamit.

Két rövid sztori, az egyik szomorú befejezéssel. Mindkettő apró diákcsíny.

1. Színészi hajlamú osztálytársam biológia órán bevett egy plussztablettát a szájába, az felpezsgett, ömlött a narancssárga hab a szájából, ő levetette magát a padlóra és elkezdte a horizontális pogózást a földön.

Szegény jószándékú de nem túl talpraesett, korábban idegi alapon éveket táppénzen töltő tanárnő egyszerűen lefagyott. 20 mp után nem volt vicces. Azután ilyennel nem szórakoztunk.

2. Idős fizikatanár, fizikadolgozatot írat. Egy osztálytársunk éppen portaszolgálatot lát el, telefonügyelettel. (Volt ilyen is, na, biztonsági őr akkoriban nem kellett, de az idegeneket útba kellett igazítani, lyukasórás gyerekeket vissza kellett tartani. Erre voltak jók a negyedikesek (ma 12), váltásban 1-1 napra.)

Dolgozat tizedik percében szalad fel a srác az előre megbeszéltek szerint, hogy "Tanár úr, telefonon keresik, azt mondják fontos és sürgős!". A tanár úr korát meghazudtolva szalad le, 3 perc múlva visszaért (gondolom visszafelé már nem tudott oxigén nélkül annyira sietni). Az osztályterembe lépve összeszedte minden méltóságát, és közölte, hogy ez nem volt jó vicc, mert a nővére kórházban van.

Néhány lány sírva fakadt. Mi sem éreztük jól magunkat. Semmilyen retorziót nem tapasztaltunk a tanár úr részéről. Osztályfőnökin sem került elő a téma.

Remy 2009.09.29. 18:08:58

Az én idegeim is rendben vannak, talán túl nyugodt is vagyok szerintem, de néha le tudnék keverni egy kurva nagy fülest egyik-másik nagypofájú seggfejnek. De nem teszem. Egyenlőre.
Nem pofozkodunk, se iskolában, se utcán, pláne nem otthon, de meg tudom érteni, ha valakinek ennyi érve marad. Különösen akkor, ha otthon a diákot úgy nevelik a szülei, hogy előbb pofon, aztán hozd az ellenőrződ. Órán meg nem érti, hogy pofon nélkül is elő lehet venni az ellenőrzőt.

Remy 2009.09.29. 18:14:48

Egyébként meg mi lett? Mit modnott a tanárnő?

IZs 2009.10.02. 18:34:19

Oly sok mindenért mi tanárok vagyunk felelősek, többek között az órán bent lévő gyerek testi épségéért is, ha a repülő megsértette volna a gyerek szemét, a tanárnőt biztos vegzálta volna, szülő, ig. esetleg fegyelmi bizottság. Az engem is érdekelne, hogy végződött a történet?

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása