6

Ki az úr az iskolában?

Ellenőrző , 2009.09.15. 08:33

Mariann leveléből az újinfluenza járvány megelőzésének egy meglepő módjáról értesülünk. Nehezményezi, hogy a tanár hazaküldte a lányát az iskolából újifluenza gyanúja miatt, az sajnos nem derül ki a levélből, hogy beteg volt-e a gyerek ténylegesen...

 

Az újinfluenza járvánnyal vagy hisztériával kapcsolatban szeretnék felvetni egy kérdést! Tegnap hazaküldte az osztályfőnök a lányomat az iskolából, mert szerinte influenzás. Minket nem értesített, csak elküldte a gyereket haza, hogy ne is jöjjön, amíg meg nem gyógyul. Nagyon fel vagyok háborodva ezen, milyen jogon küldi haza a gyereket a tanár, honnan tudja ilyen biztosan, hogy a gyerek influenzás -elvégeztek valami gyorstalpaló továbbképzést ezzel kapcsolatban?!-, van-e joga hazaküldeni, ráadásul úgy, hogy a szülőt nem is értesíti róla? Meddig fog ez a bolondéria még tartani? Most már mindenkit hazaküldenek, ha éppen nincs a tanárnőnek kedve olyan sok gyereknek órát tartani?! Ha az igazgató küldi haza, vagy az iskolaorvos, azt még megértettem volna, de azért talán túlzás ekkora hatalmat adni a tanárok kezébe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr961381788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m. kisasszony · http://kisasszony.blog.com 2009.09.15. 16:32:40

Ez tényleg felháborító... nem hittem volna, hogy a tanárok is ennyire ostobák tudnak lenni.
Mi van, ha megfázott a gyermek, vagy mondjuk allergiás...?
Ez az újinfluenza-hiszti nevetséges.

(Bocsánatot kérek előre is, de a témával kapcsolatban nagon hasznos lehet ez a blog bejegyzés: bombagyar.hu/index.php?post=2538 )

kokojsza 2009.09.15. 16:50:15

Felháborító igen, az, hogy nem értesítette a szülőt-szülőket!
Felháborító, hogy esetlegesen nem nézett utánna, bent van-áe az iskolaorvos!
DE!
Nem hinném, hogy a kedves szülőnek, avagy más szülőnek,tanárnak annyira jól esett volna még egy olyan eset mint a Csepeli...
Ahogy ebben az iskolában, úgy nálunk is lett felvilágosítás tartva erről a dologról, ahol bizony az is lett mondva, hogy ha valakin influenza jeleit lehet látni, vagy netán rosszul van, láz, stb., akkor legyen elküldve haza, ill., orvoshoz!
Nem azért, mert rohadtul nincs kedve dolgozni az embernek, haneem esetlegesen jó lenne megakadályozni a járvány terjedését..
D mea culpa, biztos bennem, meg ebben a tanárban van a hiba...

Ebzon 2009.09.15. 16:57:57

Hát ez sokhűhó semmiért.Mi az ,"Ha az igazgató küldi haza, vagy az iskolaorvos" az osztályfőnöknek miért nincs joga ,hova teccet járni?Neki van a legtöbb joga hozzá ,hogy hazaküldje ,nem véletlenül oszt.f..Viszont helytelen ,hgoy nem értesítette a szülőket.

gyuzsu 2009.09.15. 22:31:22

Ha meg nem küldöm haza ofőként az egyik gyerekeet, és kiderül, hogy újinflus, akkor másik gyerek anyja szintén engem (a tanárt) hülyéz le, hogy még oda sem figyelünk és miért veszélyeztetjük az ő szent gyermekét, biztos azért tesszük, hogy terjedjen, és bezárják az iskolát mert nem akarunk annyit dolgozni.

cinna 2009.09.18. 18:58:28

ha meg nem kuldte volna haza szerencsetlen kolykot- itt csak tippelek, otthon nem sikerult eszrevenni, hogy a gyereknek taknya-nyala egybefolyik?-, akkor o lett volna a bunko hulye, aki veszelyezteti a te gyermekedet, no meg a tobbi harmincat. j-a-r-v-a-n-y , ilyenkor nem kell a gyerekrol levenni fel lityi vert, es cak aztan hazakuldeni, mert az sokaig tart, es addig is fertoz. ha gyanus, akkor jobb megelozni a virus terjedeset, ez egy tok logikus lepes.

dzsizosz.

p.s.: igen, tenyleg kellett volna szolni a szulonek. amennyiben a gyerek teszemazt altalanos iskolas.
altalanos suliskent nekem mindig felhivtak a szuleimet, habar egy sarokra laktam az iskolabol, gimnaziumban viszont - mert azert egy 15-18 eves gyerek talaljon mar haza- gond nelkul a kezembe nyomtak egy lazcsillapitot, ot zsepit, megsimogattak a buramat es hazakuldtek gyogyulni.
en meg szepen felhivtam anyut, hogy hozzon robituszint.
(ez tenyleg ekkora tragedia lenne?)

es baszki, meg mindig elek.:)

marvin 2009.09.25. 12:37:25

Na és a telefonszám le volt adva? Mert már olyanról is hallottam, hogy a személyiségi jogokra hivatkozva a szülő nem adta meg a számát a gimnáziumban. Sőt, a lakcím megadásához adatvédelmi nyilatkozatot akart kérni.
Szóval kedves anyuka, apuka! Meg volt adva a szám, vagy nem? A gyermek végül valóban beteg volt, vagy nem? (Csak mert erről sem szól a történet.)

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása