2

Indul az Ellenőrző blog!

Ellenőrző , 2009.08.30. 12:00

Először is dióhéjban arról, miért is indítottuk ezt a blogot. Kezdjük azzal, hogy az iskola egy olyan hely, ami mindenkit érint, mégis alig beszélünk róla. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig, de iskolába mindenki járt, vagy épp most koptatja a padokat, és itt egész életre szóló élményeket, benyomásokat szerez. A szülők azért aggódnak, hogy gyerekeik lehetőleg minél jobb oktatást, a diákok azért, hogy minél jobb jegyeket kapjanak, a tanárok meg azért, hogy kijöjjenek a fizetésből, vagy hogy ne törölje őket szájon az egyik nagypofájú apukakedvence.

Mi,a blog szerkesztői több irányból is érintettek vagyok az oktatásban. Másoddiplomás diákként, a gyerekeink révén szülőként és nem utolsó sorban tanárként is, így viszonylag jó rálátásunk van a magyar köz okatás helyzetére és annak problémáira vagy akár visszásságaira. Tudjuk, hogy a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak is vannak gondjai, sérelmei, problémái, amelyek nap mint nap megnehezítik, vagy teljesen ellehetlenítik a helyzetüket. Sok esetben nincs kihez fordulni az adott ügyben, nincs kivel megosztani a problémkat, gondokat. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, és egy olyan platformot teremteni, ahol a gondokat, bajokat szülő, diák és tanár egyaránt megoszthatja egymással, és egy értrelmes párbeszédet folytathat a különböző, mindannyiunkat érintő témákról.

Szemtelenek, kezelhetetlenek, motiválhatatlanok a diákok? Pikkel rád a tanár, és olyan dolgokat enged meg magának, amit semmilyen szempontből nem lenne szabad? A gyerekedet hátrányos helyzetbe hozzák az iskolában? Bántják a többiek, de senki nem tesz semmit? Írj be a tanárok, diákok, iskolák vagy akár szülők képzeletbeli ellenőrzőjébe, azaz írj nekünk, és mi közzétesszük a problémádat, hogy mások tanácsokkal segíthessenek a megoldásban, vagy okulhassanak az esetedből. Küldj nekünk a-mailt, és megpróbálunk segíteni. Egy nap múlva elkezdődik az új tanév, de idén ezzel párhuzamosan az Ellenőrző blog is elindul. Ezennel becsengettek!

 

Címkék: blog tanévnyitó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr42783202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellenőrző · http://ellenorzo.blog.hu/ 2009.08.30. 12:33:11

Küldjetek e-maileket, hogy elindulhasson a párbeszéd, és végre az oktatásügy is helyet kapjon a blogokban!

kobak · http://kobak.org 2009.08.30. 13:02:34

Kiváncsian várom tanárként is, meg kiváncsi emberként is a folytatást. Hajrá!

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása