207

Mi folyik az iskolai WC-ben?

Ellenőrző , 2010.02.22. 08:00

Ede saját középiskolai szép emlékeit felidézve meséli el nekünk, amit a középiskolás gyermekétől az iskolai WC-ről megtudott. Megdöbbenve tapasztalta, hogy már a WC sem az a hely, ahol a diák a jól megérdemelt cigijét elszívhatná, hanem az idő múlásával a WC társadalma is radikalizálódott, megjelentek a szélsőségek, a drog és a szex.

Kedves Ellenőrző!

Az iskolai élet egyik fontos tere eddig kimaradt a posztok közül -vagy csak én nem találkoztam vele-, ez pedig nem más, mint a mosdó. Valahogy úgy, mint a házibulikban a konyha, az iskolában a mosdó a társadalmi élet központja. Középsuliban, odajártunk mi is cigizni, beszélgetni, csajozni, nem is értettük, hogy kinek jut eszébe egyáltalán rendeltetés szerűen használni ezt a tanár mentes területet. Alig vártuk, hogy vége legyen az órának és csapatostul vonultunk a mosdó irányába társadalmi életet élni, néha kizártuk a tömeget, vagy átirányítottuk egy másik mosdóba, hogy nyugodtan tudjuk elszívni a jól megérdemelt ciginket, hárman.

A saját gyerekem az idén lett középiskolás és próbáltam megtudni nagyon óvatosan, hogy vajon cigiznek-e még a mosdóban a nagyok -persze az érdekelt, hogy ő cigizik-e-, de rövid úton kiderült, hogy már csak az én emlékeimben élnek romantikus elképzelések az iskolai mosdók meghitt félhomályáról. Ami kiderült röviden és tömören annyi, hogy be nem teszi a lábát az iskolai mosdóba, inkább hazáig tartogatja, mert egyrészt büdös van, másrészt tömeg, egyébként meg a cigifüstöt még kibírná, de a fű csípi a szemét. Néha zárva van a mosdó, akkor éppen szexuális életet élnek -nagyrészt kilencedikesek szerinte-, és egyébként is, inkább hasonlít egy rosszhírű lebujhoz, mint iskolai mosdóhoz. Mindez egy megyerszékhelyen lévő kéttannyelvű elit gimnáziumban, ami rendezettségével és tisztaságával messze felülmúlja a város iskoláit. Elvileg van tanári ügyelet, de ez a mosdó az igazgatói iroda folyosóján van, és ide külön nem osztottak be senkit. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van rendes mosdó is, de ott tömeg van és mindig van tanár, akinek meg köszönni kell(ene). Ezt tudtam meg az iskolai élet legfontosabb színhelyéről, de bár ne is kérdeztem volna!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr841779958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 12:24:26

@fukisunni22: A 18 éves korig tankötelesség egy bődületes baromság!Ezt azonnal törölni kéne és helyette elég a 14 évig tankötelesség.Azután oldja meg a gyagyás szülő ahogy akarja a kölke iskoláztatását.Nemhinném hogy a kisebbségieknek erre túl nagy igényük lenne,ergó ők már is kiesnének ebből a körből.Számukra az iskola amúgy sem más mint melegedő/ingyenkoszt/ és drogárusító hely.
Ne vágják ki minden szarért,de ha renszeresen megszegi a szabályzatot vagy tanárt ver vagy egyéb súlyosság,akkor igazán ki kéne vágni!Nincs rá szükség!Veszélyezteti a többi tanulót.Az enyémet a tiedet és más normális értékeket valló emberek gyerekeit.Mindezt a MI adónkól!
Kell ez?
Szerintem kicsit sem!

sakha 2010.02.22. 12:30:21

Már elnézést, akik itt a a "liberális nevelés"-t böfögik, gondolkozzanak el egy kicsit, hogy MO-on egyáltalán nem liberális a nevelés, hanem még mindig tekintélyelvű csak éppen valódi tekintélyek nélkül. Aki pedig igazi tekintélyelvű nevelést kíván, az 80%-ban ezt a mások gerekeinek kívánja, 20%-ban pedig bele sem tud gondolni, hogy milyen az.
A WC-beli ügyeletek pedig elsősorban nem az oktatáspolitika köetkezményei.
Nekem pl nagyon tetszik a pálinkakimérés a budiban.

MZ/x 2010.02.22. 12:32:49

A tanerőnek a sok baromság miatt kisebb dolga is nagyobb, hogy a WC legyen az első rendű célpontja. Nekem volt egy javaslatom, vizes tűzoltórendszer, s majd az idősebbek elrendezik ha fajanszról lezuhanyozva kell kijönni. Diri szerint „drága és az ártatlant is eláztatja, a kollégákat nem kötelezheti, hogy a WC-ben felügyeljenek”. Tulajdonképpen semmilyen eszköz nincs a tanár kezében, hogy a fenti dolgokat visszaszorítsa. Ja, de van „ a szelíd meggyőzés!” . Itt egy megoldás van, dohányzás telje kitiltása iskolákból, még a felnőtteknek is 18 év felettieknek is! Ezt meg egy dohányosnak, lásd magyar parlamenti képviselők…..
Ja és az ejnye, ejnyénél többet, jogilag 9-15 adminisztratív dolog le könyvelése után, ha a diri nem szociálisan megértő. A Szülő elviheti csemetéjét, de nem hallottam még ilyen esetről.

Bobby Newmark 2010.02.22. 12:33:19

@Avenarius professzor: Eh, nem otthon lett volna tilos, hanem mindenhol, AMÍG gyerek vagy. De az agyadig úgy tűnik a lényeg nem jutott el.

Pong 2010.02.22. 12:36:11

A fű csipi a szemét. LOL. Szegény kisgyerek, s mások meg ott dugnak, ő meg csak neten verheti Miselvájldra. Hát igen, mindenkinek más a gyerekkora.

Jómagam is cigizni mentem inkább mint dugni, füvezni meg tényleg nem zárt térben kellene tanerő jelenlétében, habár :::OMGOMG:::NEWSFLASH::: , már tanárpkkal is szivnak a gyereket, gyakran ők hivják meg a "dealer dinamikából kiesett, de még kul akar lenni" történelem, vagy fizikatanárt.

Pong 2010.02.22. 12:37:47

@Gempacsöki Boborján:

Te mekkora egy gagyi troll vagy, csináld má rendesen.

Coyote82 2010.02.22. 12:37:58

csak a sok nyomoronc panaszkodik, akiket epp eltereltek a WC-bol (beleertve a leveliro fiat is).
Akik bezzeg benn voltak, akik ott szivtak vagy epp szopattak, eletre szolo elmenyeket szereztek :-)

Jomagam nem szexeltem ott (bar petting az volt :-) ), de ebben az is szerepet jatszott, hogy retkes volt a WC, es ennel is higienikusabb es izgalmasabb volt a szertarban vagy az oltozoben elkovetni ugyanazt.

En csak cigizni jartam oda (kilencvenes evek kozepen meg nem volt divat a fuvezes nalunk). Kivalo csapat jott ossze ott, valoban a suli kozepe volt a WC :-)

Egyebkent ma nem dohanyzom, egeszseges parkapcsolatban elek, sikeresen epitgetem a karrierem. Ezek alapjan azt mondom, a szuloknek nincs miert izgulniuk, en sem fogom felteni a gyermekem az iskolai elmenyektol.

rou 2010.02.22. 12:38:22

@Gempacsöki Boborján: Ki lehet rúgni a hallgatót például fegyelmi tárgyalás után, ahol bizonyították hogy veszélyes a diákokra vagy a tanári karra. DE! Az elbocsájtó iskolának kötelessége fogadó iskolát találnia, amíg nincs fogadó iskola addig köteles iskolába járnia oda ahonnan kirúgták. Valamint melyik iskola fogadna be egy deviáns magatartású diákot? Aki például verekedett, lopott stb. Ezért az esetek nagy többségében a gyerek marad a régi iskolájában , főleg ha 1 éve van hátra a tanulmányaiból.

Pong 2010.02.22. 12:40:33

Azok a vadbarmok, akik itt kontrollal, lásd IP kamera, meg füstjelzővel jönnek, azok elfeledkeznek a magyar ember találékonyságáról, ami kombinálva a nikotinéhséggel, unstoppable force.

Ja s mondd el a szülőknek is, minek kell 15 éves csajokhoz IP kamerát szerelni.

Avenarius 2010.02.22. 12:41:42

@Gempacsöki Boborján:
szeretnélek megtanítani valamire:
www.magyarhelyesiras.hu/
üsd be ebbe a szótárba először azt, hogy WC, utána pedig azt, hogy vécé. esetleg megpróbálhatod a te trollverziódat is: W-C

sorry OFF

2010.02.22. 12:41:52

az átlag tűzjelző rendszerek csak nagy koncentrátumú dohányfüstöt képesek észrevenni. értsd úgy, hogy ha egy fél szál cigit gyorsan szívsz és folyamatosan tolod bele a füstöt a készülékbe.
egy iskolai wc-ben nagyobb a tér és kevesebb a füst ahhoz, illetve az első riasztás után elkezdenének szellőztetni a kölkök..

amúgy hallottam én is fura dolgokat a wc-ről, bár amikor én odajártam, akkor nemigazán volt még ilyen.. inkább kijártak a dohányosok az udvar hátsó részébe..

Pong 2010.02.22. 12:43:38

@PTibi:

Plusz nem is kell kikötni, zacsi valaki? Jaj a nosztalgia.

Avenarius 2010.02.22. 12:46:14

@Bobby Newmark:
különböző libidóval vagyunk megáldva/-verve. van, akit vezényszóra le lehet tiltani a szexről. engem 16 évesen, a szerelmemmel nem lehetett.
egyelőre csak egy pici fiam van, de ha lesz egy lányom is, akkor sem hiszem, hogy szexuális ügyekben a tiltás és a tabusítás lesz a stratégiám.

fukisunni22 2010.02.22. 12:46:44

@Gempacsöki Boborján:

A 18 éves korhatárról alkotott véleményeddel egyet tudok érteni. Saját tapasztalatom szerint sem hatékony. Én is visszaállítanám az alacsonyabb korhatárt. Főleg a szakiskolákban tetten érhető, hogy olyanok rontják a levegőt, akik nem valók oda. A szakképzés ezen a szinten pl, pont ezért nem működik.

Azért figyelembe kell venni azt a következményt, hogy a kirúgott gyerekből, nagy valószínűséggel egy képzetlen, munkaerőpiacon értéktelen ember lesz, akit szintén az általunk fizetett adónkból kell majd eltartani, mint munkanélküli, segélyre szoruló, hátrányos helyzetű embert. Ha meggondolatlanul kirúgással szankcionáljuk a vétségeket, egy rakat fentebb részletezett embert szabadítunk a társadalomra, akit el kell tartanunk.

De egyetértünk, a házirendet többször, visszatérő módon, esetleg súlyosan megszegőkkel szemben lehetne kötelező mondjuk a magántanuló intézménye. Csak vizsgázni kéne bejárnija a gyereknek, oda viszont kötelező jelleggel, megelőzendő, hogy az előző bekezdésben felvázolt végeredményt kapjunk.

C._de_Berzsián 2010.02.22. 12:48:53

Jó ez az brain drain itten.
Akkor kéremszépen a javaslatokat, hogy milyen eszközzel is lehet az iskolában rávenni egy tanulót, hogy tanuljon, valamint tartsa be az oda tartozó szabályokat (amelyek ugye azért vannak, hogy egyáltalán meg lehessen különböztetni az intézményt egy kültelki krimótól.

A válaszadás során kérem kerülni az óhajokat ("...kellne"), valamint:
- a gyereket kirúgni nem lehet, a már ezerszer sorolt ezerféle joga miatt
- ha mégis, az iskolának kell gondoskodnia a kedves elhelyezéséről egy másik suliban
- bezárni sem lehet
- pofán vágni sem lehet
- fegyelmit (intő, megrovás, ilyenek) lehet ugyan, de nem érdekli, jogosan, mert az nem fáj és semmi egyéb következménye
- kollektív büntetni nem lehet
- (ebből kifolyólag) a tanár mondhat amit akar, nem számít
- a tanár nem mondhat bármit, mert meghurcolják, hazugságokkal telekürtölik a médiákat (és tanút szereznek minden vádjukra)
- "ha nekem jó és a pasinak is jó, akkor kinek mi köze hozzá, hogy a budiban kúrunk?" (idézet egy fegyelmi tárgyalásbol!!!!)
- a szülőt nem érdekli, vagy nem hiszi el, hogy az ő fiacskája/leánykája... (áh, csak urban legend...)
- a szülő kikéri magának, hogy vegzálják a csemetét
- (a szülő nyilvánosan leordítja a tanárt, ha épp meg nem veri)
- a gyerek nem hord ellenőrzőt, vagy ha igen, sk kezeli, aláír = a szülő nem tud semmit a történtekről
- a tanár szülővel történő telefonálását nem téríti a fenntartó
- ha dohányzást tapasztal a fenntartó (ANTSZ, mittudomén), akkor az igazgatót illetve az ügyeletes tanárt vonja felelősségre, a kis "jogkövető-palántát" nem
- ha van kijelölt dohányzó ÉS nem firtatjuk az életkort, akkor sem megy ki, mert hideg van/messze van/minek

Ja, és ahogy fentebb mondta valaki: nem smasszernak volnánk szerződtetve.

Pong 2010.02.22. 12:56:31

LOL, ANTSZ felelősségre vonás? Mikor mennek azok a suliba, nálunk soha nem voltak, s elit suliba jártam magam is, s dohányoztunk is.

Egyébként semmivel nem lehet rávenni őket. Saját maguk jól felfogott érdekében nem dug WCben(higénia), nem sziv(mert nem hülye), nem cigizik a WCben(komolyan minek nem megy ki a suli elé, mint a kistanárok is, sőt, még új tanár-diák kapcsolatok is fejlődhetnének(persze nem a WCbeli dugásban kumulálva), úgy mint Irországban, mikor betiltották a bárban cigizést.

C._de_Berzsián 2010.02.22. 12:58:32

@fukisunni22:
Jajjdejó: ne szabadítsuk már rá a "társadalomra" a szemetet... hanem? Tegyük be a gyerekeink közé?
Remek, így nem látszik.
Meg ott a sok léhűtő tanár, dolgozzon meg...
De könyörgöm: ezekkel?
Ha otthonról nem úgy jön el, hogy "Tanulj, mert szíjat hasítok a hátadból!", az iskola ugyan mivel kényszeríthet? A tanár mivel?
"Személyiség, tehetség, blablabla. Akit minden más helyen a pofánverés motivál, az magasan leszarja a szelíd ráhatást, a példamutatást...
(Figyelem, nem a hagyományos értelemben vett "gyerek"-ről beszélek, hanem a fentebb említett szemétről!)

fukisunni22 2010.02.22. 13:03:31

@C._de_Berzsián:
Tanulásra csak azt a tanulót lehet rávenni, amelyikben van arra egy kicsi hajlandóság. A kényszertanítás intézményéről még nem hallottam. De ez egy külön kérdéskör.

A szabályokat felrúgókat én kizárnám az iskola mindennapi életéből oly módon, hogy csak vizsgázni engedném, mondjuk negyedévente. A vizsga azonban kötelező lenne. Ha ott rendre nem teljesít, úgy életbe lép az első bekezdés. A tanulók és a tanárok mindennapi életét azonban így, nem tudná megkeseríteni a renitens gyerek.

Az pedig, hogy melyik esetben kellene ezt a szankciót alkalmazni, a fegyelmi tárgyalás jegyzőkönyvével, és az iskolai pszichológus, esetleg egy független pszichológus szakvéleményével kell alátámasztani. Szülői fellebbezésnek ezek ellen helye nincs.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.22. 13:06:15

@hex.kelly: Ebből még nem szürnék le túl sokat. Max. annyit, hogy messze felvilágosultabbak mint Én voltam annyi idősen :)
De ahogy olvasom a kommenteket elég sokat durvult az iskolai világ 20 év alatt

fukisunni22 2010.02.22. 13:08:43

@C._de_Berzsián:

Hogy hogy nem látszik? Persze, hogy látszik. Vagy itt, vagy ott.

Léhűtő tanárokról egyszer sem írtam, de még csak utalni sem utaltam ilyesmire, érintettség okán sem.

Ha értelmezted amit írtam, kiolvashattad, hogy szerintem sem jó a mai helyzet. Egy blogkommenthez méltóan próbálok gondolkodni, hogy mit lehetne tenni.

Peetee 2010.02.22. 13:11:40

@Gempacsöki Boborján:

Van különbség a "budiban szétkúrnak valakit 5-en", és az "időnként elcspíet pásztorórák a fiúmmal" - kategória között.

Előbbire hokizni szoktál otthon, utóbbiról pedig csak álmodozol!!!!!

Bobby Newmark 2010.02.22. 13:14:40

@Avenarius professzor: A tiltás és a tabusítás valóban faszság, de a szex gyerekkorban is az. A szervezet még nincs felkészülve egy terhességre, ami meg a 16 éves óriási élettapasztalatot figyelembe véve igencsak valószínűsíthető.

Nem beszélve arról, hogy ifjú apuka gerincességétől függően 1-2-3 életet tönkre tehet.

fukisunni22 2010.02.22. 13:22:37

@C._de_Berzsián:

Pofánveréssel motiválnád a diákjaidat?

Szerintem "ezeket", a pofánverés nem motiválja, hanem a pofánverést, mint problémakezelési módszert látják otthon, a TV-ben, és ha jól értem, Te azt szeretnéd, hogy az iskolában is azt tanulják. Hát ezen el lehetne vitatkozgatni egy darabig...

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 13:24:13

@fukisunni22: zért figyelembe kell venni azt a következményt, hogy a kirúgott gyerekből, nagy valószínűséggel egy képzetlen, munkaerőpiacon értéktelen ember lesz, akit szintén az általunk fizetett adónkból kell majd eltartani,

Amelyiknek az iskolában csak arra van esze hogy a többit verje a tanárt alázza,árulja a drogot,abból így is úgy is csak egy társadalmi hulladék lesz.Tehát kizárólag hátráltatja az oktatást,célszerűbb és költséghatékonyabb kivágni!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.02.22. 13:25:13

@petya.bacsi: Sajnos itt van a kutya eltemetve valóban. Nálunk a liberálisok baromira nem tudják, hogy mi az a liberalizmus.
A liberalizmus egy jó dolog lenne. Egy élettel teli, ugyanakkor színes változatos környezet, ahol mindenki boldog, mert mindenki olyat csinál, ami másnak nem kellemetlen.
Nálunk, meg amúgy Európában és amerikában mondjuk nem ez történik, hanem az, hogy a mindenféle kisebbségeknek kinyalják a talpát és megengednek eszetlenül mindent (mások meg összecsapják a tenyerüket, hogy nem lehetne ellene tenni sem, mert lehetetlen..). Cigisek, nem dolgozók, drogosok, alkoholisták stbstb.

Nekem Szingapúr a kedvenc példám, ahol gyakorlatilag nincs bűnözés, nincs szemetelés és cigizés közterületen, és már könnyű
drog BIRTOKLÁSÉRT is tízév börtönök repkednek alsóhatáron. A törvényeket pedig be is tartatják. Láss csodát, Szingapúr felvilágosult, tiszta, sokszínű és az élet sokkal szabadabb ott, mint itt, ahol kerülgeteted a szeméthalmokat, a cigifüstöt, és akkor az alkeszekről nem is beszélve.

kínomban csak mosolyogni tudok az olyanokon, hogy "úgysem lehet megállítani ezt meg azt" stb... Pedig nevetségesen könnyen leállítanák még a cigarettát is a közterületről, a dugicigi, meg fiatalság drogozásáról nem is beszélve.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 13:26:17

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!: Azért kéne a politikusoknak nagyon nagyon gyorsan új és hatékony törvényeket hozniuk ezzel kapcsolatban!De ha már 10 évvel ezelőtt megalkották volna,az is késő lenne!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 13:27:18

@Peetee: És mekkora IQ-val kell rendelkezni ahhoz,hogy ezzel egy fórumon el is dicsekedjen valaki?

cso zsi 2010.02.22. 13:27:38

@ds3: A 70-es évek második felében jártam ipari szakmunkásképző suliba. (már akkor is lenézték az odajárókat, mert melós lesz/lett)
Az osztály 27 tanulójából 2 dohányzott.
Mint kiderült, az évfolyamban osztályonként 4-nél több bagós nem volt.
A haveri köröm tagjai, akikkel a 8-at együtt jártuk, gimibe, szki-be kerültek, és kivétel nélkül mind dohányzott, sőt az alkohol is befigyelt hamar.
A fiam nem dohányzik, a lányom az sajnos igen,

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.02.22. 13:28:07

Én szeptemberben egy lebuj szakmunkásban kezdtem tanárként, január elejére pánikbetegségem alakult ki az intézménytől, azóta is táppénzen vagyok, de már megvan a következő munkahelyem. Az ilyen intézményt élőlénynek nem ajánlom. A gyerek rágyújt a tantemerben, az orrom előtt szérúgja a padot, miután leoltottam, hogyha állon vágna az nem lenne olyan jó ötlet, a lányok visítoznak órán, meg hetente tűnnek el az iskolából, ahogy mennek szülni (ahogy egy kolleganőm fogalmazta: ha a szomszéd kiveri a farkát a kerítésnél, ezek már teherbe esnek). Elég volt! Van más munkám több munkával kevesebb pénzért, és mennyivel jobb mégis!

Etalon 2010.02.22. 13:28:54

Én műszaki szakközépbe jártam, -nőnek hírét sem láttuk a suliban-, szóval a WC-ben dugás szóba sem kerülhetett (mármint gondolom 1-2 kivételtől eltekintve).
Viszont a dohányzás kérdése úgy volt megoldva, hogy a tornaterem mögött (ahova nem lehetett az udvarról sehonnan sem odalátni) gyülekeztek mindig a bagósok és ott szívták a füstrudacskát. A tanári felügyelet is megvolt, mert a bagós tanárok is odajártak és nekik sem volt érdekük hogy erős felügyelet alá kerüljön a hely (akkor még nem volt kijelölt dohányzóhely a suliban, most már úgy tudom van). Szóval diák-tanár jól elbeszélgetett és közben szívták a bagót.
Én meg odajártam beszélgetni a haverokkal, mégsem szoktam rá a cigire. 1x-2x volt hogy valaki erőszakosan kínálgatott, ilyenkor elfogadtam, majd 1 mozdulattal eltörtem a cigit "vedd úgy hogy elszívtam" felkiáltással. Hamar leszoktak a kínálgatásról, mégsem lettem sem kicikizve, sem kiutálva a bagós társaságból. Persze azok még a boldog békeidők voltak a 90-es évek elején :)

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 13:29:34

@sanche: Ebben az országban már maximálisan lejáratták ezt a kifejezést,hogy liberalizmus.Úgyhogy el lehet szépen felejteni az elkövetkezendő 30-40 évre a dolgot!Másrészt nem is működik és lassan de biztosan megbénul az ország működése a nagy liberalizmustól!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 13:31:48

@Gee Halen: Egyszer nagyon nagy lenne,ha minden szakközépiskolai tanár egyszerre,egy időpontban felmondana.Akkor talán észbekapnának a faszfejek ott a parlamentben!

fukisunni22 2010.02.22. 13:45:02

@Gempacsöki Boborján:
Ez igaz, de a posztban WC-ben dohányzásról és szexelésről volt szó. Egy WC-ben dohányzóból lehet majd a társadalom hasznos tagja, én még a 16 évesen a WC-ben szexelőt sem írnám le egy életre, annak ellnére, hogy nagyfokú igénytelenségéről adott tanúságot ezzel a tettel.

Félre ne érts, egyiket sem támogatom, sőt, csak szerintem ezeknek a vétségeknek nem azonnali kirúgás kéne legyen a következménye.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.22. 13:47:42

Mi kibuliztunk egy szobát. 88-ban!!! Ott kúrtuk a csajokat:)))
Bénák ezek a mai fiatalok. Sz.ros wc-ben...

reccs 2010.02.22. 14:18:25

Azért ezek még nagyon úri helyek ezekhez képest:

www.hirado.hu/Hirek/2010/02/16/10/Dagad_a_nemet_botrany_Tobb_iskolaban_is_feny.aspx

Liberalizmus ide vagy oda.

JustMeee 2010.02.22. 14:18:38

Középsuliban nálunk is engedélyezett volt a dohányzás az udvaron, egy kijelölt helyen. Sosem cigizett senki a wc-ben. Teljesen rendben volt.
Bár minden évben volt erről vita sulin belül is...

Mindenesetre jobb volt, mint a wc-ben szívni a tömény füstöt...
És szex sem volt... Legalábbis én nem tudok róla. ;)'99-ben végeztem.

odeon 2010.02.22. 14:18:53

Tul vagyok a 30. érettségi találkozón, de akkor is volt ilyesmi.
Cigizés a klotyóban, de inkább az öltözőben, dugászat a sportszertárba és egyéb zárható helyeken, amikhez kulcsot tudtunk reszelni.
De! Ilyesmit csak végzősök engedhettek meg maguknak. Illetve a végzősöknek engedtek meg hallgatólagosan a tanárok, aminek fejében kézben tartottuk az alsóbb évfolyamokat, ahogy minket is a végzősök korábban. Volt egy kis terror, aminek a fejében ha mi dohányoztunk, söröztünk senki sem nyitotta ránk az ajtót. Ha dugtunk akkor sem. Fű nem volt még legfeljebb szipu, de azt minden felsőbb évfolyam kőkeményen rendezte. Nem is volt olyan, aki esetleg megpróbálta volna és mégis eljutott az érettségiig, vagy ha igen akkor nem a mi sulinkban.

odeon 2010.02.22. 14:22:07

@sanche: Szingapúrban rágógumi sincs meg kutyaszar sincs.

közlekedő edény 2010.02.22. 14:24:18

A srác túllihegi, biztos nem csinálnak folyamatosa gyereket a gyerekek a wcben.

mojszipupi 2010.02.22. 14:38:13

Ennyi felháborodott embert eszem megáll. Mi is cigiztünk ittunk stb a WC ben mégis felnőttünk és még talán lett is belőlünk valami :)))))

Ennek semmi köze ahhoz h a gyerek drogos lesz-e vagy netán teherbe esik. SZülői felvilágosítás kérem szépen, és az otthonról hozott infokat a srácoklányok majd beillesztik a saját kis világukba így alakítva az életterüket az iskolában. Így megfelelő neveltetés esetén talán bízhatunk abban h a csemeténk nem fog elkanászodni. Ha meg mégis egyszer kétszer rajtakapják a wc ben attól még nem dől össze a világ nem kell szörnyülködni :)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.22. 14:42:01

vidéken tanultam, és soha nem tapasztaltam, hogy dohányoznának, vagy bármi nem rendeltetésszerűt csinálnának a mosdóban...
nem értem,hova tart ez a világ...undorító...

Kora Délutáni Kornél 2010.02.22. 15:46:25

A WC-ben dohányzás elég régi jelenség ahhoz, hogy a világ elkorcsosulásától féljünk miatta. Ettől persze még nem szeretem a dolgot (soha nem dohányoztam), de a helyén kéne kezelni.

A WC-ben dugás kapcsán eszembe jut, hogy huszonévesként (bő tíz éve) egy beszélgetésben felmerült, hogy ki volt már nővel igénytelenebb helyen. A panelház szeméttárolója, az InterCity vécéje (állomáson állva) és a kisgyerekekkel teli homokozó melletti sátor (egy kempingben) volt az első három helyezett (nem vették észre). Mindezt értelmes, normális, azóta egyébként társadalmilag remek pozícióban levő emberektől. Hiába, nem szabad lebecsülni a hormonok erejét. :)

Nyilván én sem örülnék, ha a lányom ilyesmiben venne részt, de ettől sem fog romba dőlni az emberi civilizáció.

A szexuális szabadosság persze erősödött az utóbbi húsz évben, de ezt nem látom egyértelmű negatívumnak. Az meg mindig is probléma volt, hogy hova menjenek azok az ifjak, akiknek nincs "kégli".

A liberalizmussal kapcsolatban pedig elég sokan járnak tévúton. A mai magyar iskolarendszer egyáltalán nem liberális. Pontosan azt a tekintélyelvű módszert próbálják nyomatni, ami évszázadokon keresztül működött (úgy-ahogy), mert nem jogállam volt.

És én azt mondom, jogállam az legyen. Itt mindenki a más rendetlen gyerekét pofoztatná meg a tanárral, de nem ejtünk szót arról, hogy ha a tanárnak van joga pofozkodni, akkor ő dönti el, hogy mikor él vele. Szerintem inkább ne legyen joga.

KDK

macskajaj 2010.02.22. 15:57:27

Sziasztok,
Én 86-90 között voltam középsulis, most meg a fiam készül oda. Nálunk is volt cigizés a budiban (speciel én sosem bagóztam) budiszexről nem tudok - OK műszaki szakközép volt, nem sok csaj járt oda, akkor meg még nem volt divat az azonos nemmel :)) - és füves cigiről is csak a filmekből hallottunk, party drog meg a boroskóla volt :)
Ennek ellenére szerintem nem lettem tutyi-mutyi alak. A haveri körben senki sem bagózott, de inni ittunk rendesen, csajozással sem volt probléma, azt sem hanyagoltuk. A szülők tisztában voltak a haveri kör tagjaival, mert sokat lógtunk egymással, egymásnál, sőt alkalom adtán segítettünk is a ház körül egymásnak ha éppen úgy adódott (hozzám jöttek csatornát ásni a srácok én meg mentem betont törni vagy cserepet igazítani, esetleg költözködni). Egyébként azóta is megmaradt a haveri kör, családostul is összejárunk, vendégházat bérlünk közös hétvégékre, sőt, egyik-másik évben együtt megyünk nyaralni is.
Akkoriban még nem volt ennyire tömeges divat úgy lázadni, hogy elvesztíve az egyéniséged beálltál valami hülye divatirányzat sorába, főleg a srácoknak nem. Volt egy 1-es számú farmerod a hétköznapokra és egy 2-es számú a bulikra, amikor az 1-es számú elkopott akkor a helyébe belépett a 2-es és be kellett újítani egy új bulizós gatyót.
Bízom benne, hogy a fiamnak lesz annyi sütnivalója, hogy a budit rendeltetésszerűen használja, ne legyen lúzer, de csak azért, mert pillanatnyilag menőnek tűnik ne akarjon hülyeséget csinálni. Persze akik a wc-ben bagóztak, azok közül sem lett más a hülyék és a nem hülyék aránya felnőtt korban (na jó talán egy picit több a hülye). Szóval remélem nem ott fog dugni vagy bagózni. Esetleg leckét másolni, ahogy apukája tette alkalom adtán jópárszor :)))

macskajaj 2010.02.22. 16:04:24

@Kora Délutáni Kornél 2010.02.22. 15:46:25
Jó lista, ki milyen extrém helyen dugott.
Nekem a legextrémebbek:
- Lépcsőházi pincelejáró (jópárszor, nem volt kégli)
- Margiszigeti pad
- Balaton parti strand beton ping-pong asztala, pont pirkadatra értünk a csúcsra, gönyörű napkelte volt :)

Patria 2010.02.22. 16:11:07

Nálunk soha senki nem bagózott a klotyóban. Volt egy kijelölt kis négyzet az udvaron és ott tolongtunk. Felsőbb évfolyamosok elől, a tanárok előtt, a kisebbek meg hátul a tanárok árgus pillantásaitól takarva. Füvezés is itt zajlott. Szexelni meg hazajárt mindenki. Pedig nem egy csilli-villi iskola volt. Punkoktól kezdve a rockereken át a stréberekig mindenki megtalálható volt a suliban. (Emosok még nem ébredtek tudatukra ekkor tájt.) Viszont az tény, hogy ha valakinek arra volt igénye, hogy igyon, ott volt a iskolától 4 háznyira a kocsma. És ez suli után mindig tele volt. Ehhez viszont a tanároknak vajmi kevés köze volt.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.02.22. 16:12:53

@macskajaj: "Akkoriban még nem volt ennyire tömeges divat úgy lázadni, hogy elvesztíve az egyéniséged beálltál valami hülye divatirányzat sorába,"

Na persze. :))))) nem voltak depesesek, metálosok, digók, és csövesek valamint Első emelet/ Naploen bld rajongók. Hogyne. Kiváncsi lennék ennek a szövegnek bedől egy mai tizenéves? :))))

Naezmi 2010.02.22. 16:16:37

Laci kollégám sokat mesélte, hogy náluk volt egy csaj akit rendszesen kúrtak, szopattak a budiban. Azt mondta, hogy nem volt kurva a leányzó, csak mindíg szerelmes lett s nagyon odadadó volt. Állítólag később kinőtte és komoly 20-on éves vált belőle, egyetmi diplomával, külfödi szakmai gyakorlattal, aztán eltűnt külföldre.
Egyszer Laci kollégát mgtalálta egy fejvadász cég, elment az intejúkra, sorra lépett tovább az interjú szinteken, megtudta, hogy valami nagyon király állást kaphat egy nemzetközi cégnél, már csak ketten vannak, de ő a jobb, de még a nagyőnökkel is le ekell beszélgetni.
Jött a végső interjú, a nagyfőnök a budiban szopós csaj volt. Laci kolléga pedig maradt nálunk :)

Patria 2010.02.22. 16:20:30

@Naezmi: Azért az, hogy a gimibeli szopós csaj nagyfőnök lett valahol, nem feltétlen bizonyítja, hogy kinőtte ezt a fajta odaadást... :)

macskajaj 2010.02.22. 16:20:40

@matyi10:
Nem azt mondtam, hogy nem volt, de nem volt ennyire tömeges és főként nem a fiúk körében. Mindenkinek megvolt a kedvenc zenéje, de ettől még nem akartak az énekes klónjai lenni.
Az egyik nagy csajozós cimbim, minden áron gy akart kinézni, mint George Michel, nagyot koppant, mikor megtudta, hogy meleg :)))
Azóta sem követ senkit !!! :)

Naezmi 2010.02.22. 16:23:10

@Patria:
"Azért az, hogy a gimibeli szopós csaj nagyfőnök lett valahol, nem feltétlen bizonyítja, hogy kinőtte ezt a fajta odaadást... :) "

Ez igaz lehet :) Részleteket nem tudok :)

ma-lőr 2010.02.22. 17:01:02

Egy barátnőnk védőnőként járta az iskolákat, sokat beszélgetett gyerekekkel. A kép ismert: elit iskola elit gyereke, csak éppen kevesen tudják, hogy ő az iskolai drogdiller…
Mi ezért is választottuk a Waldorfot gyermekeink számára, az élmény a tanulásban legyen meg s ne máshol(pl.wc) keressék.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.02.22. 17:15:16

a vécét miért kötőjellel (W-C) kell helyesen írni. ha kötőjellel is használja az angol (max valami hivatalos nyelvezetben egyébként), akkor sem rak kötőjelet a rövidítésbe.

a magyar helyesírási szótárban meg ki van zárva hogy kötőjellel lenne, így jogos a kérdésem úgyérzem hogy miért W-C????

tanítsatok mert hülyén halok meg

Harvey mar van 2010.02.22. 17:32:39

@Avenarius professzor: A mondatokat nagy betűvel kezdjük.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.02.22. 17:37:23

@macskajaj: Hát igen gondolatmeneted is jól pédázza a generációk közötti viszásságot. "Hát mi is csináltuk ugyanaezt csak nem ilyen méretekben"Igen és húsz év múlva a mostani tinik mondják ugyanezt és ez így is van rendjén. :)
A klónokról meg megint csak a depesesek és cure-sok jutnak eszembe . Ennek volt kb 5 altipúsa és ez oszlott meg a rajongó tábor között. :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 17:38:21

@Gempacsöki Boborján: Ezt felelősséggel csak akkor jelentheted ki, ha terméketlen vagy.

Harvey mar van 2010.02.22. 17:53:00

@C._de_Berzsián: "szemét"-ről...Minden gyerek érdekében remélem véletlenül sem vagy tanár...

Adani 2010.02.22. 17:55:22

@macskajaj:

Én hallottam olyat, h a 3-as metrón szexeltek mivel jobb ötlet és kégli nem volt. Elmentek az újpesti végállomásig és elbújtak mikor elindult a kihúzóvágányra és akkor bent állt a sötétben a vonat gond nélkül lezavarták. Egyszer volt szívás mikor az esti időpont helyett nappal csúcsidőben is megkívánták egymást, de hát ilyenkor a metró nem áll bent hanem azonnal fordul. :) Az volt a lebukás. :) Ja és utána a spanok naná, h metrószexuálisnak hívták és még évek múlva is ölni tudott ezért a beszólásért.

Egy másik ismerős ismerőse meg állítólag a Parlamentben akart a párjával baszni ( ez miféle perverzió lehet?) befizettek egy túrára majd csoporttól leszakadva bementek egy üres ülésterembe már épp a csúcsnál jártak mikor benyitott a csoport. :)

Harvey mar van 2010.02.22. 18:10:05

@Gee Halen: Szégyelld magad!
Az ilyen "tanárok" keze is benne van, hogy milyen felnőtté lesznek a gyerekek...Talán másik szakma, ami neked való?

Quarius_ 2010.02.22. 18:10:59

A pécsi Leöwey Klára gimnáziumra tökéletesen illik a leírás. Bár én nem odajártam, de nagyon közel volt az enyém is, ezért gyakran jártam át oda. Volt, hogy a tanárok rajta kaptak minket sörözésen cigizésen, néztek bután amikor mondtam nem ide járok :D
De ott alapvetően jófejek voltak a tanárok. És, ha megnézem a baráti körömet aztmondom nem is ártottak vele. Jelenleg szinte kivétel nélkül pécsi és budapesti elitegyetemekre járunk.
A füvet is max az ítéli el aki életében nem próbálta, ezt több szerencsétlen el is mondja. Hát gratulálok annak, aki úgy alkot véleményt vmiről, hogy azt se tudja mi az.
A budi szexről nekem csak vonat volt, de remélem azért utazhatok még MÁVval :)

egyittlakó (törölt) 2010.02.22. 18:15:22

@Avenarius professzor: "szexelni a hideg hónapokban a vécére jártunk a fiúmmal"

és akkor vécézés után vagy előtte rántottad le? és utána hol mostál fogat?

Quarius_ 2010.02.22. 18:29:39

@sanche:
Na én meg rajtad röhögtem most orbitálisan nagyot, ugyanis két barátnőm is volt modellkedni szingapúrban és ők azt mesélték, hogy a kokaint INGYEN kapták a csoportvezetőjüktől!!! Lehet h csak az ő csoportvezetőik voltak csak borzalmasan vakmerők (külön voltak kinn), de az általad vázoltak szerint ők sokszoros életfogytiglanra esetleg akasztásos halálra lennének ítélve. De per5sze álmodj csak h ott minden rendben van lol.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 18:37:10

@Quarius_: Az7 egyik a tévészingapúr, a másik meg a szingapúrbájnájt.

2010.02.22. 18:39:35

Az tény, hogy ami mostanság zajlik egy átlagos iskolában, az nagyon durva, de azért a következőt erős túlzásnak érzem:

"már csak az én emlékeimben élnek romantikus elképzelések az iskolai mosdók meghitt félhomályáról"

Na, ne vicceljünk már!

Quarius_ 2010.02.22. 18:42:24

@kolbászoszsömle:
Adom, csak éppen vicces, hogy egyesek mennyire megvannak győzödve arról, hogy a saját kis álomviláguk létezik vhol.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.02.22. 18:52:55

Úgy van! Iszonyat! Én már "olyat is hallottam", hogy fegyverrel kereskednek! Komplett harckocsiezredeket adnak-vesznek nagyszünetben! A sátánizmus is felütötte fejét, embert áldoznak minden 4. óra után!

"Elvileg van tanári ügyelet, de ez a mosdó az igazgatói iroda folyosóján van, és ide külön nem osztottak be senkit."

És valóban, nem a társadalom a hibás, hanem a tanár, aki nem áll oda a pisilő Jancsika és Évike mellé szünetben (az ugye huszadrangú, hogy ilyenkor elvileg neki is szünete lenne, azaz ilyenkor fénymásolna, naplót írna, igazolást intézne, ne adj' isten reggelizne vagy maga is vécére menne). Tanárt minden fülkébe, minden piszoár mellé, mert valóban ez a megoldás!

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 19:26:53

Vicces a bejegyzés.

Meg az is, ahogy leoltotta itt egyik másik a szerencsétlen anyukát, aki nem átallott szexelni a wc-ben :)

Feleim! Wc-ben szexelők, cigizők és füvezők, mai világunk menedzserei, mérnökei és salesesei!

Hagyjuk a sötétben bújkáló, tinédzserkorunk szemüveges köcsögjeit fröcsögni, valakinek ügyvédnek is kellett mennie! :)

A jó hír, hogy ezzel a mentalitással és tiltással jó eséllyel a gyerekeik már tizenéves korukban átesnek az első elvonón, a szüleik megrühellik őket egy életre, ezért esélyt kapnak egy egészséges, boldog és teljes életre. :)

manager2008 2010.02.22. 19:33:47

Nem az a probléma hogy kúrnak a wécében, hanem az hogy nem lesz versenyképes tudásuk, és mehetnek a levesbe mindannyian.

A megoldás egyszerűnek látszik, területenként létre kell hozni elit gimnáziumokat, ahonnan sec perc kivágják a nem oda illő harcosokat. A többi meg pincér lesz meg kamionsöfőr, stb. Ki a francot érdekel hogy mit kezd magával. Ha meg pénzt szeretne keresni a harcos akkor tanul mint a gép, mert különben nem lesz se pénze se állása.

Ha van rá igény, és a szülők megszavazzák, a tantermeket, folyosót, stb ellátni kamerákkal, a wc és egyéb helyekre is van megoldás. Aki szabályt sért, azt rendkívül udvariasan ki kell rúgni és passz. A kamera képeket nem szabad rögzíteni, hanem tanárok, diákok, szülők stb. nézhetik akár az interneten is otthonról, stb. Az óra nem titkos, a szülőnek legyen joga nézni mit történik ott. Ha atrocitás van, akkor a bizonyítás érdekei miatt a tanár vagy a felügyeletet ellátó legyen képes rögzíteni a helyzetet, addig amiíg a tanuló szüleinek be nem mutatják.
Aztán repülés.

A tantermi kamerákat a szülői munkaközösség képes kifizetni.
Nem túl drága, foglalkozom a témával más területen.
A szankciók persze lehetnek lépcsőzetes alkalmazásúak, 1,2,3, figyelmeztetés, 1,2 igazgatói, a vége a kirúgás.
A rend megsértése kerüljön pénzbe, mert az óra hatékonyságának rontása tényleg kárt okoz a többieknek (nem kapja meg a szükséges oktatást a rendes gyerek sem).

bloggerman77 2010.02.22. 19:37:51

A sok liberális kommentelő azé' elgondolkodhatna, hogy nem 18 évesek cigiznek, füveznek, dugnak a nevezett elit gimnázium klozettjében, hanem 9. osztályosok.

14 évesek.

Akinek az hiányzik, hogy vigye kaparásra a 14 éves lányát, csak hajrá!

Én 96-ban érettségiztem,és nálunk úgy saccperkábé a fiúk 80%-a csak pornófilmben látott p*nát, a lányok kb. fele szűzen érettségizett.

Pedig nem egyházi műintézmény volt.
ezzel szemben két éve találkoztam egy olyan 15 éves kiscsajjal, a volt sulimból, aki azon nyüszögött, hogy már rendszeresen drogozik (fű, extasy), de még nem dugta meg senki, pedig a többi lány már mind túl van rajta az osztályukban.

10 év alatt nagyot fordult a világ. :p

manager2008 2010.02.22. 19:43:37

@vau: Lehet hülyeségeket beszélni, de az a helyzet hogy a szocializmusban még volt társadalmi mobilitás, ma meg már nincs. A vidéki, a külvárosi stb. gimnáziumokből nulla az esélye a gyereknek hogy ő lesz Bokros Lajcsi. De természetesen leghet belőlük eredményes és sikeres taxisöfőr, bolti eladó, ingatlanügynök, titkárnő, meg aktmodel, esetleg bekerülhet a vacsoracsatába, a rátermettebbek meg a Maunika Sóba is.
Aki kariert akar csinálni az kimehet Londonba is, és küzdhet a mosodában a lepedőkkel.

Ha ezt akarod, akkor a tanári asztal helyett egy franciágyat kell beszerelni, és felvátva kúrni a kiscsajokat a tantóbácsival. Elvégre az életre kell felkészülni, és a titkárnőknek gyakorolni is kell nem csak gépelni a leveleket.

Mellesleg a legjobb a tornaszertár, és a tornaszekrény. Kiszeded az alsó egy két darabot, és akkor pont jó a magassága. Ráfekszik a kislány hanyatt, feltámasztja a lábát a bordásfalra és mehet a móka (licensz, copyright by).

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 19:50:01

@bloggerman77: Júliát 14 évesen fújolták, mert nem szült még gyereket.

Kurva nagyokat változik ám időnként a világ.

És még senki nem rokkant bele, ha a beleegyezésével megdugták tizenévesen, egyébként.

Én elitgimibe jártam, és magunktól is volt annyi eszünk, hogy ne kelljen kaparásra vinni senkit. Ez nem annak a kérdése, hogy Jucikát/Katikát hol dugják meg, hanem hogy a kedves anyuka apuka feszülettel a kezében szíjjal a másikban ütlegeli-e otthon, vagy megpróbálja felelősségteljes szexre nevelni.

Egyetlen példát tudok abortuszra és az PONTOSAN egy ilyen lánynál történt, a szülei 17 évesen is ártatlan angyalkának kezelték és nem engedték el sehova.

Szerintem az a deviáns, ha 18 évesen nem ébredt fel valakiben a szexualitás (most itt nem a WC-ben szopásra gondolok krekkért természetesen).

Az, hogy a 15 éves mit nyüszög arról, hogy mit csinált, annak meg 80%-a fikció, mint az közismert.

Nem mondom, hogy szúrják inkább magukat a szakmunkásba és ha lehet mindenki cumiztasson kiscsajokat szintidrogért cserébe, de hogy alkalomadtán egy doboz sör, egy füvescigi, vagy egy laza petting a sloziban még nem csinált senkiből szociopatát és keménydrogost, na az biztos.

Maximum ezeknek a teljes hiánya. :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 19:54:12

@manager2008: Nem a szocializmusban jártam gimibe, mint ahogy sok évfolyamtársam se, de egy vidéki gimnáziumba jártam.

Mérnökök és orvosok lettünk, senkinek nincs szégyellnivalója. Egy építészmérnök barátomat az inkriminált WC ajtóra szigszalagozva vittük végig talajrészegen a diákigazgató választáson az udvaron.

Ha kirúgtak volna minket, akkor valószínűleg nem az akkor érettségiző évfolyam lett volna az ország akkori legjobb(!) gimnáziumának legjobb továbbjutási arányú évfolyama.

NEM ezen múlik. SENKI nem lett drogos. Senki.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 19:58:51

@bloggerman77: A konzervatív nevelés eklatáns példája Sarah Palin lánya...

Én inkább nem szeretnék ilyen sorsot az enyémnek, és adok neki kottongumit.

A költő ír, a macska, miákol és az eb vonít, a tinédzser meg baszik...

Aki ezt nem veszi figyelembe, az meg mehet intézni a gyest meg a gyedet.

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 20:05:24

@kolbászoszsömle: Azzal együtt, hogy részint egyetértek, ne keverjük ide az amcsikat. Kis túlzással a két véglet hona, vagy beiratod a gyerekedet egy magániskolának becézett zárdába, ahol a kreacionizmust tényként kezelik, vagy futkározhat a bronxi gyerekek elől akik tanárokra lőnek célba :)

(Nem, nem kell kioktatni a prekoncepciókról, szándékosan általánosítottam.)

szuncu 2010.02.22. 20:25:40

A hozzászólásokat olvasva úgy tűnik, hogy 14 évesen mindenki csak füvezni meg dugni járt az iskolai WC-be, és csak én használtam brunyálásra. Csak azt tudnám, hova bújt el ez a sok forróvérű kamasz, hogy sosem nyitottam rájuk!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 20:25:43

@vau: Kicsit úgy érzem, hogy az itteni rendpártiak mikropalinok, akik borzasztóan rendet akarnak csinálni, de nem veszik figyelembe az emberi természetet, amit egyszerűen nem lehet megerőszakolni.
Ideig-óráig képmutatással fenntartható a látszat, de egy idő után a bili burul.
És akkor csupa szar lesz minden.
Én nem szeretném, ha alatta állna a gyerekem.

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 20:38:20

@szuncu: szándékosan kerültünk, mert már akkor sem kedveltünk :)))))

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 20:42:50

@kolbászoszsömle: nem történik semmi baj. A túlzott szülői idegbetegség csak oda vezet, hogy a gyerek előbb válik le, a szülei meg begyöpösödött vén hülyeként egyedül halnak meg. A pszihopata nagyfaternek meg a közelébe se engedik az unokákat, max évente kétszer ünnepeken.

Persze nem akarom én se túldramatizálni, de alapvetően a túlzott erőlködés és az "én gyerekem sose fog ilyet csinálni" mentalitás általában erősen kontraeffektív.

...hú, az én gyerekem sose lesz ekkora gyökér. :)

szuncu 2010.02.22. 20:49:24

@vau: Basszus, gondolhattam volna! Én meg azt hittem, mindenkinek hólyaghurutja van, azért járnak állandóan a budira.

manager2008 2010.02.22. 21:00:55

@vau: Nagyon relatív a siker. Mihez méred magad? A lécet lehet lejjebb állítani hogy sikeresen átugorjunk felette, sőt akár el is lehet ásni.
Sikeres 15 éves gyerekeim vannak (elvileg). Kéttannyelvű elit gimnázium, 85%-os kozépfokú angol állami nyelvizsga megvan, jó átlag eredmények stb.
Informatikából igen jók (óvodás koruk óta gépek között nőttek fel).
Lovagolnak, fallabdáznak, é(s még szépek is, de arról nem tehetnek).
Rengeteg időt fordítanak ők is butuska dolgokra, (facebook, MSN, chat), és ma már pontosan látják hogy nagyon sok mindent nincs idejük alaposan megismerni hogy a továbblépésük magabiztos legyen. Kevés idejük jut olvasásra, inkább a netet használják (abban viszont abszolút profik, tudnak halmazelméleti alapon keresni a hálón, amit felnőttek sem általában)

Ha a világszínvonalat vesszük alapul, mondjuk egy nyugati céghez akarsz bekerülni majd később sok milliós fizetést elérni, akkor nem elég végig bohóckodni a gimnáziumot.
Ezt én is megtanultam, a mi gimnáziumi osztályunkból kikerült pár nagyon híres ember, és pár borzasztóan gazdag is lett, de véletlenül nem lopta, hanem elérte a munkája révén -külföldön persze.
Az a véleményem hogy a gimnáziumi tananyag értelmetlenül sok, de nem igazán használható később.
A tanárok képzettsége borzasztóan romlott, igyekeznek, tisztességesek is, de ez kevés.

Egy tanárom mondta még anno, hoy "elfocizzátok (és elkúrogatjátok) ezt a pár évet srácok, és szívtok a követkető 40 -ben. Megéri?Gondolkozzatok el ezen."

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 21:45:06

@Mumus 18: Fogald össze két mondatban, akkor sztm még el is olvassa valaki.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.02.22. 21:50:36

Nem lehetne ezt a hosszú kommentet kimoderálni és egy hivatkozó linkkel helyetesíteni? Kezelhetetlen tőle az oldal

Nem viccelek... 2010.02.22. 21:56:13

@vau: Sok minden van, amit nem lehet két mondattal elintézni...

@kolbászoszsömle: Miért kéne ,hogy kezeljenek ?
Nem muszáj el olvasni....

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:07:21

@Mumus 18: Mert a hagymázas képzelgések egy idő után komolyan veszélyeztetik a mindennapi működést.

Nem engem zavar, Téged, meg a szeretteidet, akik nem tudnak, vagy nem akarnak kikapcsolni.

Nem viccelek... 2010.02.22. 22:25:40

@kolbászoszsömle: Figyelj nagyon fontos....
Őőőőőőőőőőőő, őőőőőőőőőőő, őőőőőőőőőőőőőőő
Sikerült a helyes útra terelned, és ööööööööö
nagyon hálás ,öööööööööö vagyok.....

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:29:13

@Mumus 18: persze el lehet tréfálkozni a dolgot, de ha ez tölti ki az életed, az kb olyan, mintha valami súlyos dependenciában szenvednél.
Az sem elsősorban neked rossz.

vau · http://www.holdkomp.hu 2010.02.22. 22:35:51

@Mumus 18: vettem a fáradtságot, nagyjából elolvastam, annak ellenére, hogy egy töredezett katasztrófa.

Had próbáljam meg összefoglalni és egyben csillogtatni lényeglátásom az álláspontoddal kapcsolatban:

Vegytiszta szarság.

Nem viccelek... 2010.02.22. 22:45:04

@kolbászoszsömle: Nyugi doktor úr, nem ez tölti ki az életemet, csak riasztó a tehetetlenség.
Mindenki tudja a tutit csak, jobb marakodni....
És várják az egymondatos megoldást....
Az első hozzászólásom idézet és a fele hülyeség + demagóg,
de mivel a hozzászólások több mint fele nem más mint virtuális faszverés, a tuti benyögése, így vettem a bátorságot és belerondítottam.....
Szerintem ez nem bűn, és messzemenő következtetéseket sem lehet levonni belőle .....

Nem viccelek... 2010.02.22. 22:50:24

@vau: Pont kurvára unatkoztam, gondoltam felkavarom az álló szart.
De a legyek megrezzentek.....

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:52:24

@Mumus 18: flood-nak hívják, ha belerondítasz egy társalgásba, csak azért mert szerinted az faszverés.
Azt meg nem illik.
Annál sokkal civilizáltabb azt mondani, hogy tik mindannyian hülye faszok vagytok, akik csak a pofájukat jártatva okoskodnak a semmiről, meg professzionális szarmaszírozást folytatnak...

Nem viccelek... 2010.02.22. 23:03:50

@kolbászoszsömle:nem rossz...
Nem gondolom ," hogy tik mindannyian hülye faszok vagytok"

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 23:13:34

@Mumus 18: Az csak retorikai fogás, mely megadja az alaphangulatot, és felkészíti az olvasót az elkövetkező mondanivaló velejére.

Nem viccelek... 2010.02.22. 23:28:27

Nem tudom a megoldást, de érdekelne.
Nincsenek normák, és a deviancia, már elvárt, persze szigorúan csak a negatív... cigi, pia, drog, kurtizán és életösztön felzárkózni nem kimaradni..... Talán ennyi a veleje, de továbbra se hiszek az egymondatos megoldásokban....

Tisztelettel Mumus

Buzzword 2010.02.23. 00:37:08

Szerintem evidens, hogy ahol személyigazolvánnyal rendelkező, tehát kvázi érett - nem feltétlenül felnőtt! - emberek vannak, használhassanak valamilyen dohányzásra kijelölt helyet. Amikor én gimis voltam, harmadikban, amikor 17 évesek voltunk csak annyit szólt osztálykiránduláson az ofő, hogy "az erkélyen cigizzetek, ne a szobában" - hozzáteszem, volt azért mindenkiben annyi jóérzés, hogy ezt magától is tudja.
Dugni pedig valóban a laborban kell; gimis laborban te baszod meg a csajokat, műegyetemiben meg az áram téged. ("In Soviet Russia, electricity fucks you...:-)")

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.02.23. 08:29:53

@Buzzword: Ne keverjük össze a 14 évesen kapott személyi igazolványt és az érettséget!

A társadalom 25 éves koráig csak gyerekként, fiatalként kezel mindenkit, aki tanul, és majdnem mindenkit, aki dolgozik.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.02.23. 09:00:59

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "
A társadalom 25 éves koráig csak gyerekként, fiatalként kezel mindenkit, aki tanul, és majdnem mindenkit, aki dolgozik. "

Ennek meg is van a maga oka.

lujo22 2010.02.23. 15:29:02

@Gempacsöki Boborján: Azt hiszem, te lennél a legjobban felháborodva, ha a gyermekedet az iskolából kivágnák.
Ellenben, sajnos, a tanároknak fegyvertelenek és valahol határt kellene húzni, mert lassan már a tanárt gyepálják a nagyobb diákok, a drágalátos szülőkről nem is beszélve.
@Mumus 18: szted lesz aki el is fogja olvasni? :D

marczy 2010.02.27. 17:29:06

@MZ/x: De ez az egyetlen mód: az iskola semmiben sem különbözik a többi közintézménytől - a dohányzást tiltani kell és aki ez ellen vét, büntetni. Ha egy tanár dohányzik, azt is nagyon rossz szemmel nézem, mert a gyereknek rossz példát mutat.
Az én iskolámban kierőszakolták, hogy két tanári legyen, az egyikben lehet pöfékelni, de ez a lényegen nem változtat. A tanár se dohányozzon, akkor a gyerekek követni fogják a példáját. Így megy ez. Az más kérdés, hogy otthonról milyen mintát hoz, de az iskola az az iskola, és a dohányzás meg mások életkilátásait is rontja, nem csak azét, aki szívja a bűzrudat. Ennyi.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása