17

Pártok az egyetemeken

Ellenőrző , 2010.01.13. 08:00

Szimpatikus blogra hívta fel levélírónk a figyelmünket, a Corvinus figyelőről van szó - bcehok-lg.blogspot.com/ -. Innen jelentetünk meg egy közérdeklődére is számotartó írást. Lakatos Gergőnek köszönjük ezúton is.

 

Augusztus óta farigcsálják azt az ötletet, hogy a pártok ifjúsági szervezetei az egyetemekre jussanak. Ugyan sehol sem láttam leírva ilyesmit, de a koncepció az lehet, hogy a HÖK-választásokon ezek az ifjúsági szervezetek és tagjaik indulnak.

Ez érdekes folyamatokat indítana be, feltéve, ha az ötlet életképes. Mert nem biztos, hogy az. Ugyanis lényegében eddig sem állt akadály az előtt, hogy az IKSZ, a Fidelitas vagy a Societas tagjai egyetemeken átívelő hálózatot szervezzenek azokból a tagjaikból, akik amúgy most felsőoktatási hallgatók. Nyugodtan alapíthattak volna listát is a választásokon, annyi megkötöttséggel, hogy kitalálnak egy fedőnevet, és hogy nem pártpolitikai kérdésekről kellett volna írniuk és beszélniük, hanem az egyetemi politika kérdéseiről.

Mert van az is bőven, és nem igaz az, hogy most nem lehet értékek vagy gondolatok mentén alakítani az egyetemi közéletet. Itt vagyok például én: a nagyobb átláthatóságot pártolom és teszek érte, mert abban hiszek, hogy első körben ez eredményezhet jobb működést.

Ott van aztán Kiss Dávid, aki kari identitást akar építeni, igaz, egyelőre inkább csak a HÖK-ön belül, de hát a Holdra utazást is kis lépésekkel kezdték. Ott van Kovács Zsolt is, aki erős EHÖK-öt akar és karokra szétesett helyett corvinusos identitást; vagy éppen egységes hétkari szoctámot. Ott volt Korai Szabolcs és Bodnár Krisztián, akik a hatékonyság érdekében a campust munkálták ki.

Magyarán szólva az ifjúsági szervezetek hibáztak. Ha tényleg az egyetemekre szerettek volna jutni, akkor csendben eddig is megtehették volna. A rektori konferencia, a sajtónyilvánosság csak árt ennek az ügyüknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr711654550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.13. 09:45:28

Mennyi szöveg és mégsem mond semmit.

Aradebil 2010.01.13. 10:59:30

bezzeg kettős mércén meg ment a hiszti,hogy elte ehök elnöke rajta van az index jobbikos ünneplős galériájának egyik pezsgőzős fotóján,pedig full civilben volt ott a srác

Buzzword 2010.01.13. 14:04:53

@kolbászoszsömle: Mit vársz egy közgázostól? (Irony OFF:-)
Egyébként a Jobbik egyik szóvivője vagy mije is HÖK-ösként kezdte. Igazán nincs bajom a hallgatói képviselőkkel, némelyik tényleg aktívan részt vesz szervezőként a közösségi életben és a diákok érdekét nézi, de a modoros, simaképű idióták nagypapi zakójában, akik 20-24 évesen, a tanulás-munka-buli-pina bűvös négyzet helyett "elkötelezett" jobb- vagy baloldaliak...na őket élvezet picsán rúgni!

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.13. 22:13:51

Kimaradt a felsorolásból a BIT. Vagy már nincsennek is?:)
Pedig milyen jó bulikat szerveztek anno :)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős politikai oldal

OkoskaTo:rp 2010.01.13. 22:15:24

Vagy hogy ne menjünk túl messzire, a fővárosi Fidesz-prominens Wintermantel Zsolt szintén a BME EHK-ban pedálozott, majd innen lett újpesti képviselőjelölt.

Tamas.D · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.13. 22:25:44

Az új generációval szeretnének jóba lenni...

Szarrobbantó ügynök · http://szarrobbanto.blog.hu 2010.01.13. 22:47:44

egy átlagos HÖK-ös hallgató mond elég demagóg faszságot szembemenve a józan észnek anélkül is, hogy valamelyik politikai párt ifjúsági tagozatának tagja lenne

A. B. Normal 2010.01.13. 23:00:59

@Buzzword: LOL!!! A FÉL jobbik! Sok vezető már óraadóként / tanársegédként virít valahai egyetemén.

k.g. (törölt) 2010.01.14. 00:22:16

hökösöknél fontoskodóbb embertípus kevés van :D K-karon bazmeg 1 jelölt volt, és a hök gerillamarketing-intenzitással zaklatott minket, h ugyan, szavazzunk már, mert különben nem lesz meg a százalék, és érvénytelen lesz az egyjelöltes szavazás :D nem véletlen, h normális ember le se szarja.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.01.14. 00:49:38

Szerintem a politikai ifjúsági szervezetek lehessenek jelen a felsőoktatási intézményekben, hiszen oda 18+ szavazópolgárok járnak. A HÖK-választásokon meg versengjenek csak az egyéb egyetemi szervezetekkel. Ártani nem fog senkinek.

Reggie 2010.01.14. 03:29:41

@TuRuL_2k2: Az egyetemben az a jo, hogy ott nem kapod a pofadba a sok politikai maszlagot es reklamot, amit megkapsz a varosban/tvben stb..

Mondjuk ha a pol.ifj.szerv.-ek bejutnak akkor remelhetoleg az orult lovoldozok figyelmet elvonjak magukra es nem a normalis tanulok lesznek aldozatot, hanem a kis politikus novendekek.

k.g. (törölt) 2010.01.14. 03:32:17

egyébként meg aki egyetemista és pártszínekben indul, az eléggé el tudja vágni magát a többiektől, mert nincs olyan párt, ami mindenkinek bejön. jó, mondjuk a mostani helyzetben egy fideszesnek van esélye rá, h kb 60% kedvelje, de egy geci jobbikos a hök-választás után az életben nem fog tudni kapcsolatokat kialakítani, hogy mszp-s fiatal jelöltről ne is beszéljünk :) + ott vannak még, akiknek a tökük tele van a politikával, meg a fontoskodó, ámde lusta politikusokkal, szóval lehet, h bármilyen színekben is indulnak diákok, elég alaposan le lesznek nézve.

Szmöre 2010.01.14. 08:28:00

Az ifjúsági szervezeteknek aligha az volt a célja, hogy induljanak a választáson, hanem hogy eljuttassák a saját mondanivalójukat a diákokhoz. Ha a mondanivaló silány, vagy elviselhetetlen, akkor az egyetemi közösség nyugodtan elkergetheti őket.

A "vonuljon-ki-az-egyetemekről-a-politika" óhaj a kommunizmus gyümölcse. Édestestvére a "csak-legyen-már-béke" és a "mindenki-lop".

Aradebil 2010.01.14. 10:27:14

@Reggie: hanem megkapod burkolt formában előadás alatt -.-

Reggie 2010.01.14. 11:17:02

@Aradebil: 3 ev alatt osszesen 1 tanarnal 1 alkalommal talalkoztam ilyennel, es az is az ora vegen volt, hogy akit nem erdeke az kimehet.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása