73

Büntethet-e a tanár a rossz magaviselet miatt?

Ellenőrző , 2010.01.11. 08:00

B. esetében a tanár nem fogadta el az orvosi igazolást egy zh hiányáról, így keresztféléves tanulmányai egy egész évvel tolódnak, aminek anyagilag is jelentős következményei vannak. Kérdését teljes terjedelmében a levélben olvashatjátok.

Kedves Ellenőrző blog!

Én egy kérdéssel fordulnék hozzátok. A kérdésem az, hogy nincs-e valami illegális abban, hogy az iskola szabályzata szerint, egy tanár megtagadhatja (ez csak a saját döntésén múlik) a félévi aláírást, ha a kötelező két zh valamelyikét nem írja meg a hallgató. Még abban az esetben is, ha orvosi igazolása van arról, hogy beteg volt, és ezért nem tudott megjelenni az egyik zh-n. Ezt a tájékoztatást nekem a Diálcentrum kedves alkalmazottai mondták (természetesen széles mosollyal). Csak tájékoztatásul, nálunk (PSZF), és gondolom mindenhol, az aláírás megtagadása azt jelenti, hogy a delikvens abban a félévben már nem is uv-zhat a tárgyból, csak vizsgakurzuson csinálhatja meg, ami a következő félévhez tartozik már. Ez nekem az utolsó évben minden tantárgyból azt jelenti, - keresztféléves tárgyak hiányában - hogy az ott tartózkodásom a rossz magaviselet miatt egy egész évvel tolódik. (Ami a 3 éves képzésben +33% bónuszt jelent ugye, de korántsem ingyen) Szerencsére a történet jól végződött, a tanár kegyeskedett megadni a pótlás lehetőségét, de nem kellett volna így tennie a szabályzat értelmében. (Rákosi visszaadta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna.) Szóval a kérdés: legális-e ez így? B.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr11654132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.01.11. 08:48:22

Fősulin ugye a tanár leszarja ott vagy-e az előadáson vagy sem nálunk a gyaksziknál is úgy volt ,h max. 1/3-ot lehet hiányozni, egy félévben általában 12 gyakszi volt azaz 4 alkalom, aztán oszd be ahogy sikerül. Ha nem mentél be senki sem kérdezte meg miért nem ha előadásra nem jártál ami nem kötelező akkor sem csak az számított ,h a ZH-t megírd és, h ott mit tudsz. Elvileg orvosi igazolást elfogadtak, de csak súlyos esetekben. Egyik tanár még mondta is ,h aki orvoshoz el tud menni az ZH-t írni is tud jönni. Mellesleg én is mentem be ZH-t írni 39.5 fokos lázzal ( utána meg hazavonatoztam 160 km-t a sztrájk közepén), ráadásul 4-es lett. DE tényleg volt olyan tanár, aki tényleg csak akkor fogadta el az igazolást ha igazoltan a halálán van a diák, akár még úgy is jöjjön be ZH-t írni ha mind a két kezén lóg az infúziós zacskó.

Michael Collins 2010.01.11. 09:50:59

Csak a történelmi hitelesség kedvéért! Lenin elvtárs volt az az áldott jó ember, aki visszaadta a labdát!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.11. 10:07:38

Mi köze a címnek a történethez?

A rossz magaviselet =/= rossz közérzet =/= "alig állok a lábamon, rosszul viselem a betegségemet"

Alal 2010.01.11. 10:19:24

én azzal értek egyet, ha egy meg nem írt ZH-t pótolhat az ember (nem javítás, pótlás!), ugyanis ha fertőző beteg vagyok, akkor nem megyek be egy 300 fős előadóba megfertőzni a többieket, még ha meg is tudnám tenni...

luciferc 2010.01.11. 10:24:55

"az ott tartózkodásom a rossz magaviselet miatt egy egész évvel tolódik."

Ez kifejtené a kedves posztoló? Milyen rossz magaviselet?

Az igazolt hiányzás miatt nem megírt zh minden intézményben pótolható, ezzel ellentétes szabály meg kell támadni. Ha ténylegesen valós igazolás van a hiányzás okáról, akkor nagyon ritka az az oktató, aki nem enged pótolni, ha pedig mégis ilyennel fut össze az ember, akkor kérvény a dékánhoz és kész. Úgy érzem a sztori minimum erősen hiányos.

Szalacsi_Dezső 2010.01.11. 10:35:27

Nálunk olyan is volt, hogy fiúktól, csak nőgyógyászati igazolást akart elfogadni a vicces barma. :-((

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.11. 11:22:58

@Szalacsi Dezső: Állítólag olyan is volt, aki srác létére bepróbálkozott a nőgyógyász igazolásával...

Nálunk azt az elvet vallották, hogy minimum kórházi zárójelentést fogadnak el, mert aki egyetemista létére nem tud akármilyen orvosi igazolást szerezni, az amúgy sem lenne életrevaló, tehát ilyennel ne is fárasszuk egymást.

Szori 2010.01.11. 11:24:52

azért van így, mindenki ezzel csalna össze-vissza, hogy viszi az orvosi igazolásokat.
egyébként ez egyetem, nem gimi, szokd meg, hogy így van.

alumi 2010.01.11. 11:28:44

Nem értem mi a probléma?
A tanár megadta a pótlási lehetőséget nem?
Akkor meg?

Az azért mégsem várható el, hogy egy zh-val elengedje.

flimo13 2010.01.11. 11:30:33

Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogy ha a tanár egy h1n1-est arra kényszerít, hogy mindenképp menjen el zh-zni, ott megfertőzi egy társát, aki belehal, akkor a tanár vagy a diák követett el gondatlanságból emberölést? És most tekintsünk el attól, hogy a h1n1 fel van fújva.

wombatman · http://zalog.blog.hu 2010.01.11. 11:32:02

@Szori: tök igaz. Én is tanítok egy intézményben, és egy félévben nem kevés orvosi igazolással találkozom, ilyen olyan okokból. A legszebb, amikor bejön vizsgázni az illető orvosi igazolással, hogy valamikor októberben beteg volt és ezért nem tudott minden tételből felkészülni. Az agyam elborul ilyenkor...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.01.11. 11:35:56

tesóm fekvőgipsszel is ment vizsgázni. más választása nem volt ugyanis ha kivárja azt a 4-5 hetet amikor leveszik a gipszét, addigra már vége a vizsgaidőszaknak. így megszervezték, apu szabit vett ki, elvitte kocsival, felbotorkáltak a terembe, tesó megítra a vizsgát, oszt haza.

Adani 2010.01.11. 11:37:19

@wombatman:

Az se rossz, sőt az se, h ezt nem tudom mert akkor beteg voltam.

És a K betűt sem ismerem, mert mikor elsőben tanultuk akkor is beteg voltam ugyebár.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Volt, de nem egyetemen hanem középiskolában konkrétan Békéscsabán volt ilyen. Sikerült egy már meghalt nőgyógyász pecsétjét megszerezni és a fél suli onnan vitt igazolást, sokáig ment ez, úgy bukott ki a dolog ,h az egyik tanár ismerte a nőgyógyászt és mikor ránézett akkor felismerte és tudta, h már nem él ráadásul nőgyógyász és fiú hozta és hát így buktak le.

Gico 2010.01.11. 11:39:11

Nálunk (BME) úgy van a legtöbb tárgynál, hogy a két (három, vagy amennyi van) zh-ból egy pótolható, és ez jól van így.
Olyat még nem is hallottam, hogy elfogadnak orvosi igazolást bármelyik tanszéken is:D

Egy tanár mondta egyszer, hogy - végülis elintézhetitek, hogy legyen még pótzh, induljon keresztfélév stb, de hogy ezeken senki soha nem fog átmenni nálam az is biztos. -

shenk 2010.01.11. 11:42:06

Tanulság: ha tudsz járni, menj be a zh-ra. Én is írtam már zh-t úgy, hogy közben majd' meghaltam, de pont ezeket a szopatásokat akartam elkerülni.

Amúgy pótzh nincsen nálatok? Az is elég furcsa.

Sixy 2010.01.11. 11:42:43

Kezdem úgy érezni, hogy ez a blog csak egy hülye vicc, de legalábbis paródia.

"B. esetében a tanár nem fogadta el az orvosi igazolást egy zh hiányáról, így keresztféléves tanulmányai egy egész évvel tolódnak, aminek anyagilag is jelentős következményei vannak. Kérdését teljes terjedelmében a levélben olvashatjátok."

"Szerencsére a történet jól végződött, a tanár kegyeskedett megadni a pótlás lehetőségét, de nem kellett volna így tennie a szabályzat értelmében."

Ugyanakkor meg:

"(Rákosi visszaadta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna.) Szóval a kérdés: legális-e ez így?"

Szóval én értem, hogy a cél az, hogy lejárassuk a tanárokat, de ez azért már szánalmas. Főleg lerákosizni azt a tanárt, aki egyébként megadta a pótlási lehetőséget.

És hogy a viharba jön ide a rossz magaviselet, heh? A srác székkel dobálózott a gyakorlatokon és kizavarták? : ) Mert akkor egyébként én is megtagadnám a gyakorlati jegyét.

kokoro 2010.01.11. 11:49:21

Orvosi igazolást egy zh hiányáról már kb. 10 évvel ezelőtt sem fogadtak el fősulin. Többnyire az első előadáson el is mondják, hogy nem érdekel senkit ki mikor milyen beteg, ez van. Az hogy az utolsó tantárgyad lenne és sunyi módon meghúznak, telefonra emailre sem reagálva jól megszopat egy kedves előadó és fizethetsz egy plusz félévet az is benne van a pakliban még egyetemen is.

Acsabi44 2010.01.11. 11:50:32

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Minimum kórházi zárójelentés? akkor mi a maximum, halotti bizonyítvány?:D

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2010.01.11. 11:51:24

faszom, miezbazmeg, ovi, alsótagozat, nembaxmeg, egyetem/főiskola. szokjatok már le erről az iskolás rinyálásról. ha meg van mondva, mikor milyen számonkérésen milyen szintet kell teljesíteni, akkor azt kell teljesíteni. senkit nem érdekel, ha beteg vagy. szopó. (természetesen a komment akkor érvényes, ha "meg van mondva" előre, stb stb).
Örülj, h az oktató rendes volt. Minden bizonnyal megköszönted neki.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.01.11. 11:51:58

Úgy jön a képbe a rossz magaviselet, hogy a posztoló önvallomást tett. Mert nem arról van szó, hogy beteg volt a zh idején, hanem arról, hogy volt róla orvosi igazolása. És azért a kettő nem ugyanaz. Egyébként meg nem hinném, hogy létezik olyan felsőoktatási intézmény, amelyiknek a TVSZ-e nem rendelkezik a számonkérések pótlásáról.

2010.01.11. 12:01:03

nálunk (Corvinus) háziorvosival ne is próbálkozz, esetleg kórházival...

wombatman · http://zalog.blog.hu 2010.01.11. 12:12:10

@VulpesVulpes: alapesetben ez nálam is igaz, csakhogy (fizetős intézmény) a TO meg a hallgatói iroda engedélyezgeti a pótzh-kat kis plusz pénzért, főleg államvizsga előtt. az oktató meg szarul érzi magsát, meg köcsögnek, holott csak korrektül járt el (nálunk a TVSZ nem rendelkezik az orvosi igazolásról csak a vis major balesetekről, de az meg egyedi kérelmes)

Adani 2010.01.11. 12:20:52

@Acsabi44:

Igen az. Volt mikor a tanár kijelentette, h ZH alól csak a halál mentesít, de azt is köteles a diák előre jelezni, egyébiránt automatikus bukta ha nem vagy ott.

Volt olyan is mikor szintén közölte a tanár ,h csak akkor lehet pótolni utólag ha olyan súlyos beteg vki ,h a halálán van. Egy vicces diák erre megkérdezte, h ha a túlzásba vitt nemi élet miatt végelgyengülésben szenvedek az elég? A tanár válaszolt is:
-Hová gondol. Majd megírja bal kézzel.

robill760 2010.01.11. 12:32:55

a főiskola azért van, hogy felkészítsen az életre - ha a munkahelyeden sokat vagy rosszkor betegeskedsz, kirúgnak

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.11. 12:33:21

@Michael Collins: Ja! És Lenin elvtárs máskülönben is nagyon kedves ember volt, mert egyszer, amikor sétált a metsző orosz télben, mikor is szétfagyott még a Volga jege is, Lenin elvtárs meglátott egy didergő kisfiút, aki nagyon szenvedett. Lenin elvtárs megsajnálta, levette a sapkáját, ketté törte és az egyik felét a kisfiúnak adta!

Cathcart_ezredes 2010.01.11. 12:33:22

Valószínűleg nem fogjátok elhinni (én sem hinném), de én jelenleg arra várok hetek óta, hogy a professzor eldöntse, hogy a kemoterápiás kezelés megfelelő indok -e arra, hogy kihagytam a zh-t, és mérlegeli hogy kapok -e lehetőséget pótolni.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.11. 12:36:28

Haverom egyszer azzal igazolta a hiányzást, hogy meghalt a nagymamája. Fél év múlva újból vitt egy ilyen indoklást, amire a tanár harsányan felkiáltott, hogy Hoppá, fiam, lebuktál! Fél éve is ezzel jöttél!
Mire barátom csendesen megjegyezte, hogy két nagymamája volt.
Tanerő nagyon magába vonult akkor :-)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.11. 12:38:43

@Catchart ezredes: Esetleg invitáld meg az orvosodhoz konzultációra.

Bummer 2010.01.11. 12:39:06

Egyszerű hasonlat: ha betegség miatt hiányzól az autóvezetés órákról, nem kapsz az orvosi igazolásra jogosítványt.
Tehát vannak pótolható és nem pótolható követelmények. A ZH-t semmi nem indokolja, hogy ne legyen pótolható.

2010.01.11. 12:41:32

@flimo13: Belehal? h1n1-be? Na ne viccelj.
Gondolom a diákok által bemutatott orvosi igazolások kb 90%-a kamu. Ezek után nem csodálom, ha a tanárok nem veszik be. Ha kevesebbet csalnátok talán megbíznának bennetek, ez ennyire egyszerű.
Én is voltam diák, a tanárok sem ma szálltak le a falvédőről.

thehandsomest (törölt) 2010.01.11. 12:44:33

én csütörtökön és pénteken bementem lázasan 4es és 5ös helyett 2est és 3ast kaptam. De bementem lázasan, mert tudtam h nem fogják elfogadni a csomó köcsög miatt, akik orvosi igazolással akarják megúszni a vizsgákat. Nem is a tanárokat hibáztattam.

Maestro 2010.01.11. 12:47:27

bme infokaron mindenre a válasz: Mérnök lesz, oldja meg. BKV sztrájk után is úgy kellett kisírni, hogy legyen még egy alkalom amikor meg lehet írni.

theveryguest 2010.01.11. 12:54:20

Izé, már nem divat a pótZH, utógyak, pótutógyak?

Olyat tudok itt elképzelni, hogy valami miatt a tanár jóindulatán múlt a dolog, és egy neki erősen ellenszenves hallgató esetén a hallgató számára kedvezőtlenül döntött. Ebben mi a meglepő? Ne hozd magad olyan helyzetbe, hogy mások jóindulatától kelljen függnöd. Vagy viselkedj úgy, hogy meglegyen a jóindulat. Nekem is volt olyan tankörtársam, aki jó írásbeliről küzdötte le magát elégségesre szóbelin, mert mondjuk nem nagyon szeretett bejárni, a tanár(nő) meg kényes volt erre. Mégsem hőbörgött a gyerek. That's life.

Buzzword 2010.01.11. 12:54:47

A tanszéknek pénzbe kerül a terembérlet. Nem fog 3-4 maródi miatt pótZH-t íratni.

Adani 2010.01.11. 12:57:53

@Bummer:

Na igen KRESZ vizsgákon is úgy van ,h ha nem mész el akkor az automatice bukott vizsgát jelent és magasról szarnak rá miért nem mentél el. Be ott ismét vizsgázhatsz ha ismét befizeted a vizsgadíjat. Az érettségi vizsgán kicsit toleránsabb a szabály, nekünk anno idézték is. Úgy szól ,h ha a diák számára fel nem róható okból nem jelenik meg akkor kaphat új időpontot, ha számára felróható okból akkor így járt, majd jövőre vagy pótérettségin. Azt nem részletezik mi a számára felróható és fel nem róható ok.

Luos 2010.01.11. 13:00:07

Nálunk se fogadják el az igazolást sehol, viszont a zhk fele pótolható.

Mokele-Mbembe 2010.01.11. 13:01:15

Életképességből egyes. Leülhet.

A nagybetűsben ki a fütyit fog érdekelni az orvosi igazolásod?

Roboduck 2010.01.11. 13:02:40

Pár éve a fősulin volt alkalmam megtapasztalni a legjobb és a legvérlázítóbb tanári hozzáállást egyaránt.

Volt olyan tanerő, akinél leülhettem és vizsgaidőpont nélkül pótolhattam a vizsgának minősülő ZH-t stresszmentesen.

Ugyanakkor olyan is akadt, aki az általa tanított (lóf*szt tanított, könyvből felolvasott) 2 töltelék tantárgy aláírásért írott házidolgozatait (tényleg sok melóm volt vele, angol és német nyelvű oldalakról is szereztem sok háttérinfót) visszadobta és volt arca ráírni, hogy "AZ INTERNET NEM FORRÁS", miközben a suli szabályzata nemhogy megengedi, de külön ajánlásban szabályozza is az internetes források használatát irodalomjegyzékben.

A harmadiknál úgy lehetett átmenni (akkor viszont biztosan) a szigorlaton, ha megvásároljuk - mindenki - az általa kidolgozott szigorlati tételeket. No komment...

Úgy általánosságban azt tapasztaltam, hogy olyan tanárok játszották az eszüket, akik még az általuk használt tankönyveket sem értették, nemhogy szakembernek lehetett volna nevezni őket. A szakmai felkészültségük egyszerűen siralmas volt.
Jómagam úgy mentem főiskolára, hogy akkor már 7 éve gyakorló szakember voltam, így az elejétől volt fogalmam arról, ki a szakember és ki kóklerkedik, meg beszél zöldségeket...

Köldökszösz (csodalampa) 2010.01.11. 13:10:05

Csak az előttem szólókat tudom ismételni.

1. Pót ZH, lehet fakítani.
2. Kissé hiányos a történet.
3. Az egyetem nem munkatábor, nem kötelező. Ha nem tetszik, lehet menni dolgozni!
4. (Érdekes, hogy annyi ember meg tudja oldani ezeket a dolgokat, csak mindig van egy-két okos, akinek nem sikerül ezeket kivitelezni. Persze mindig ugyanazok rinyálnak a legjobban.)

Elnézést a posztolótól, most általánosítottam.

Buzzword 2010.01.11. 13:10:22

@Buzzword: Egy kemoterápiára járó hallgatóval kibaszni természetesen az aljasság csúcsa, de a "fáj a torkom/eltört a praclim" egyéni szocprobléma, amire nem költ a tanszék. A hiányzások miatt van pl. a BME-n, hogy csak a ZH-k feléből kell elsőre átmenni (nem azért, mert jogod van nem tanulni rájuk).

Köldökszösz (csodalampa) 2010.01.11. 13:12:47

Ja a +1.
Ha mégis úgy érzed ellened van a Világ, menj át egy másik egyetemre.
Nálunk nem volt gond, ha egy ember miatt kellett a tanárnak bent lenni, a szobájában megírhattad a ZH-t. (Most nem a kislányok vizsgázási szabályzatára gondoltam, az egy másik történet.)

aya_nielsen 2010.01.11. 13:14:00

@Sixy: jaja, szerintem is ez a blog valami nagyon durva vicc :D értelmes postot még nem láttam, csak lúzerek sírnak, mert ugye aki meg tudja oldani a problémáját, az nem egy blogon sír, és viszont. most is ez a faszság, könyörgöm, szerinted az életben ki nem szarja le hogy te beteg voltál és milyen orvosi igazolást lobogtatsz? ha meg akarod írni a zht, akkor menj be taxival, támogattasd föl magad az előadóba és írd meg, vagy ha kómában voltál, akkor csatolj minden orvosi dokumentumot és írj egy kérvényt. és még sok más megoldás van.

Nascor 2010.01.11. 13:17:41

Hát, én olyan tanárral még nem találkoztam, aki egyetlen vizsgaidőpontot ad meg. Ez biztos, hogy minden iskola szabályzatával ellentétes. Ha meg nem teljesíted a vizsgát, akkor tiszta sor, hogy miért is mennél tovább. Ez főleg az egymásra épülő tárgyak esetében érthető.

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2010.01.11. 13:19:10

Ugyanitt nekünk azt mondta az egyik tanár, hogy óráról való hiányzásra ő kórházi zárójelentést sem fogad el, csak halotti anyakönyvi kivonatot... azóta az övét már ki is állították...

Anni* 2010.01.11. 13:21:28

Rossz magaviselet.... hm, freudi elszólás?

Sixy 2010.01.11. 13:31:00

De basszus, gyerekek, nem veszitek észre, hogy a levélíróval SEMMI ROSSZ sem történt? Egyszerűen talált egy homályosan értelmezett szabályt és befosott attól, hogy a Rákosi elvtárs főbelövetheti, ha ő halálos beteg. (Azt még mindig nem értem, hogy akkor most a rossz magaviselet miatt lett beteg? A sok dühkitörés ráment a gyomrára vagy mi?)

A tanár adott pótZH-időpontot. ANNAK ELLENÉRE adott, hogy nem volt kötelessége elfogadni az igazolást.Az oké, hogy a levelet felvezető bejegyzés odahazudja, hogy a tanár megtagadja, de attól még nem kell mindent bevenni.

Szóval akkor most tényleg, mi a probléma?

2010.01.11. 13:31:18

"nincs-e valami illegális abban, hogy az iskola szabályzata szerint, egy tanár megtagadhatja"

Félelmetes, hogy milyen képességű emberek vannak a felsőoktatásban.... Hát csillagom, te írtad, hogy az iskola szabályzata szerint! Akkor miért lenne illegális?

mizrolist 2010.01.11. 13:36:47

@Catchart ezredes: ez azért túlzás bármilyen egyetemen :-/

Buzzword 2010.01.11. 13:41:10

@zulu: Bizony, ha ilyen életképtelen, suta emberek járnak PSZF-re, adott esetben akár könyvvizsgáló is lehet belőlük, és még mi csodálkozunk, hogy miért van ennyi adócsalás :)

Roboduck 2010.01.11. 13:43:24

@zulu: Igazad van, az egyetemi autonómia sokmindent lehetővé tesz.
Én is csak attól akadtam ki annó, amikor néhányan (mindig ugyanazok a tanerők és mindig a leggyengébb szakemberek) tudatosan megszegték az intézmény saját szabályait.
Amíg a tanulm. és vizsg. szabályzat mindkét félnek szentírás, addig minden tiszta. Nem kell sem keménykedni, sem engedményekért nyalizni/hisztizni. A baj akkor kezdődik, amikor a vizsgáztató tojik a szabályokra.

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2010.01.11. 14:07:20

@Buzzword: szivinfarktus vitte el... hogy ebben mennyi volt a diákok része, és mennyi a rászórt átoké, azt nem tudom...

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2010.01.11. 14:07:59

@Buzzword: és akkor képzeljük most el azokat a könyvvizsgálókat, akik mindenféle (bocs) mucsai főiskolán végeztek...

Daihelyon 2010.01.11. 14:35:49

Tudom, elcsépelt, de akkor is:
ezért tart itt az ország.
Na nem a levélíró története, hanem a reakciók miatt.

Ennyi debil, kicsinyes, frusztrált hülyét, mint amennyi az országban található.
Életre nevel? Mire is? Ja, fogd be, hunyászkodj meg, és kész. Aztán az ilyen debil hülyékből lesznek a droidok később, akikkel a főnök a szó minden értelmében bármit megtehet. És lehet aztán válságra, meg mindenre hivatkozva 16-17 óráztatni, túlórapénz nélkül, mert a sok hülye droid nem mer tenni semmit. Fogd be, hunyászkodj meg! Ez a mottó. Gratulálok.

A magyar nagyon tud...a másikkal kibaszni, és saját magát még mélyebbre nyomni.
Ha a fenti hozzászólásokat nézem haragszom:
1. azokra, akik miatt az orvosi igazolás fabatkát sem ér, mert hamisítják jobbra-balra.
2. azokra, akik az 1.-es miatt már tényleg nem fogadnak el semmit.

Kiváncsi lennék, hogy egy-két nagy pofájú hülye gyerek, akik itt teszik a nagyot, hogy ő 39,5-el ment vizsgázni 4-esre. Miért nem már 40? vagy 41? És miért nem kapott 5-öst? Rohadt kevés azon emberek száma, akik 39,5-nél még tudnak 10 méternél többet gyalogolni. Én meg bekajálom ugye? Meg 4-est kapott. Akkor kérlek az büfé szak, vagy büfé tárgy.
(Tényleg zárójelben: aki ilyen hülyeségeket ír, hogy ő 39,5-el sétálgat jobbra-balra, az egyáltalán tudja, mennyi az a 39,5? Vagy csak jól hangzik ilyen magas szám?)
Ott járok, hogy az a sok nagy pofájú mit szólna ha a kedves hallgatótársa valami jó kis fertőzést vinne magával a 300-as előadóba és adná tovább? Ja akkor, már a k...anyját az olyannak? Jönne egyből a kérdés, hogy miért nem maradt otthon?
Ne vicceljünk már, jó? Rohadt jól ismerem én a felsőoktatási intézmény hallgatóit, akik egy nem fertőző bőrkiütés esetén is már 10 méter távolságot tartanak.

aya_nielsen 2010.01.11. 14:39:54

@Daihelyon: én leszarnám a hallgatótársaimat, ha betegen mennék be, mint ahogy ők leszarnának engem akármilyen más helyzetben, ha az egzisztenciájuk forogna kockán. ilyen az élet, semmi sincs ingyen, mindennek meg kell fizetni az árát, és az erősebb kutya baszik :)

Adani 2010.01.11. 16:08:41

@Daihelyon:

Pontosítanom kell a 39.65 témában. Mikor hazaértem délután otthon mértem meg akkor volt ennyi. Sztem mikor délelőtt ZH-t írtam még nem. A tantárgy neve Web Programozás volt, töltelék tárgynak számított a mérnök infó szakon, és tényleg a kisujjban volt ,amit ott tanultunk HTML, CSS ilyesmik, nem nehéz dolog. Ráadásul karikázós teszt volt simán 4-es. Mellesleg beadandó feladat volt ,amit már korábban beadtam és már azzal megvolt a kettes, csak keleltt hozzá a ZH is. Annyi biztos, h nagyon rosszul voltam egész nap, felültem a vonatra és hazamentem a vonaton kb félkómás állapotban voltam, az állomásra meg elém jöttek kocsival, de igen 2-3 nap alatt kihevertem. De igazad van valszeg nem volt 39.5 mikor írtam a ZH-t mire hazaértem lett annyi, a koliban meg nem volt mérő nem tudtam megmérni mennyi ,csak azt éreztem ,h vmi nagyon nem oké, és mint kiderült igazam is volt.

Volt olyan vizsgám is, mikor előző este vmilyen kalici vírust kaptam el, ami abból állt ,h folyamatosan hányingerem volt és rosszul voltam és semmi sem maradt meg bennem, még a víz se. Na akkor csak azért mentem be, h beírassam az egyest és mentem is vissza a koleszba. Ugyanis ha nem megyek el a vizsgára akkor 2500 ft bünti. Az első UV meg ingyenes, de a második is csak 1500 ft. Akármilyen igazolást meg nem fogadnak el. Másnap mentem el a koli orvosához, aminek kb. semmi értelme sem volt .Elmondta, amit eddig is tudtam, h beteg vagyok ,de ő mást nem tud ad papírt menjek be a körzeti rendelőbe. Nem mentem.

melkaart 2010.01.11. 16:14:56

@aya_nielsen: Hát nem tudom, engem spec hazazavart a főnököm amikor bementem lázasan dolgozni, pedig nem is volt 39-csillagos ég fokos lázam. Egyszerűen kinek jó az, hogy megfertőzöm a kollégákat, a diákokat, és még lassítom is a gyógyulást? Persze el lehet karistolni betegen is melóban, de nem jobb meggyógyulni, és pótolni a lemaradásokat - már természetesen amelyik munkahelyen van erre lehetőség. Jól hangzik a "mindennek meg kell fizetni az árát", tökéletesen igaz, de nem hiszem, hogy ez feltétlenül egyenlő a nulla empátiával.

Straight 2010.01.11. 16:33:29

Igen ez legális.
Hogy miért?
Mert minden zh nak van min. 1 pótlási lehetősége ha félévaláírásra megy. Mivel a postból kiderült hogy nálad ez a második lehetőség volt és említetted a rossz magaviseletet gondolom az 1. zh-n is beteg voltál vagy szartad le.
Miért kell ez a szabály?
-Tegye fel az a kezét aki egyetemre jár és nem tud fél nap alatt szerezni igazolást arról hogy a halálán van.
-Ha ezt a szabályt eltörölnék 1 zh megírása tovább tartana mint ahány hét van a szemeszterben mert minden évfolyamon van olyan balfasz aki addig próbálkozik míg ki nem basszák.

bontottcsirke 2010.01.11. 18:14:29

Kedvesem, most beteg voltál vagy rossz?

Gyerekek az az érzésem, hogy egyre több itt az értelmetlen téma...

kutasbandi 2010.01.11. 20:38:39

Első órán a tanár a következő kijelentést tette:
"Mivel tudom, hogy az orvosi igazolás piaci kategória, ezért csak kórházi zárójelentést fogadok el."

Amikor arról kérdezték, hogy az, aki iskola mellett dolgozik, azzal lehet-e kivételt tenni, a következőt válaszolta:
"A munkahelyen fizetést adnak, az egyetemen meg kreditet. Kinek mi kell, döntse el."

Vicces kedvű másik tanárunk szava járása:
"Fiúk csak szülésre hivatkozhatnak, lányok csak katonai behívóra."

Nos, ki ismer rá akár az egyetememre, akár a tanáraimra? Ki jár még ide?

aya_nieIsen 2010.01.11. 21:17:11

@melkaart: én iskoláról beszéltem. munkahely meg lehet sokféle, nyilván mérlegelni kell. ha a suliban nem fogadják el, h beteg vagyok, akkor bemegyek, mert szarok bele és az én érdekem. egy munkahelyen, ahol a főnöknek meg lehet mondani, hogy bocs, fertőző beteg vagyok, és erre hazaküld, az egy normális szituáció, és jó főnök.

Buzzword 2010.01.11. 21:37:29

@bonnie: Az éves költségvetés elkészítésekor megállapodnak a karokkal az órarendben szereplő tevékenységek teremhasználati díjáról (órák, ZH-k, vizsgák, konzik). Egyeteme válogatja, de szerintem az ezen felüli teremhasználatot külön díj terheli.

theveryguest 2010.01.12. 10:44:58

Egyébként ha valaki az ilyen el nem ismert géniusz figurát hozza kérvényezhet egyéni tanrendet. Legalábbis az én időmben (1995-2000) még volt ilyen, igaz nem volt őszinte a tanárok mosolya, ha az ember ilyenekkel próbálkozott, de létezett.

kukatr 2010.01.12. 14:12:25

@Nascor: én találkoztam már ilyennel. meg is buktam belőle, mert nem tudtam, hogy több időpontot nem fog felrakni. így jártam. többet nem veszek fel nála kurzust.

Chapell 2010.01.13. 02:59:29

Amíg nem találták ki az előfeltételes faszságokat, meg azt, hogy a 6 féléves BSc-ből van olyan tantárgysorozat, ami 5 féléven keresztül megy, nem volt gond. Ja hogy felesleges a keresztféléves tárgy, pedig a legnehezebb kurzusokról volt szó és ha egyszer buksz valamelyikből, egyből minimum fél év csúszás? Ez van...

Amúgy akikről Roboduck ír, meg az it emlegetett "tanárok" inkább csak oktatók. Azért az a tanár, akinek végzettsége is van róla. És mivel főiskolai meg egyetemi oktatáshoz nem kötelező, hanyagoljuk is...

Ontopic: Nem hiszem el, hogy van olyan egyetem, ahol nincs pótZH lehetőség. Nálunk minden kurzusból 3 ZH van, abból 2-t kell megírni. (Úgymond 2 + 1 pót/javító ZH)

Cartman (ex Cartman) 2010.01.13. 09:50:48

Asszem, én megjártam a legrosszindulatúbb felsőoktatási intézményt, ami kishazánkban létezik. BMF-RKK. Nem részletezem, sokáig tartana, és mély sebeket tépne fel... :) De még ott is úgy működött a dolog, hogy pl. 3-4 ZH-ból kellett kettőt produkálni (a 3 esetén pót ZH lehetősége is adott volt). Persze volt olyan, aki az elejétől "az utolsó két alkalomra gyúrt", aztán olyan is akadt közöttük, akinek akkorra közbejött valami... Ha ez a sztori nem ilyen, akkor bocs.

Kora Délutáni Kornél 2010.01.13. 11:14:55

Ha jól értem a bejegyzést, akkor az a kérdés, hogy nem ütközik-e valamilyen jogszabályba az az intézményi szabályozás, ami szerint a két rögzített időpont egyikén való megjelenés hiánya miatt megtagadHATja a félévi aláírást az oktató. A többi csak felvezető szöveg.

Tudomásom szerint nem ütközik. Az oktatási intézményeknek elég erős autonómiája van az oktatott anyagot és a számonkérést illetően is.

Van ugye itt az a probléma, hogy a számonkéréseken néha egyesek nem tudnak megjelenni, ezt a helyzetet kezelni kell. Ugyanakkor, ha ez a kezelés túl felhasználóbarát, akkor esetleg sokan vissza fognak élni vele, ami nem cél, esetleg az egész oktatási folyamatot lehetetleníti el.

Ennek tükrében az adott iskola szabályozása szerintem kifejezetten jó. Alapvetően be kell menni a két előre meghirdetett ZH-ra és kész. Minden más esetet meg egyedileg kezelnek. (Ezzel nem állítom, hogy más szabályozás nem lehetne ugyanilyen jó.)

Azért gondolom alkalmasnak ezt a megoldást, mert nehéz lenne pontos szabályokkal meghatározni, hogy mikor jár a pótlás lehetősége és mikor nem. Az orvosi igazolás például túlzottan gyenge feltétel lenne, mert azt túl könnyű szerezni, és ez az iskola hatókörén kívül eső feltétel. A kórházi zárójelentés túl erős feltétel, mert egy sima influenzához nem jár zárójelentés, de az is produkálhat munka- és vizsgaképtelen állapotot.

Aztán el lehetne várni, hogy a vizsga reggeléig jelezzék a betegség tényét telefonon, de ezt simán behazudja az, aki visszaélni szeretne, míg képtelen rá az, aki egy baleset miatt még eszméletlen. Szerintem a kézi vezérlés ilyen esetekben megbízhatóbb, mint a pontos szabályozás.

KDK

marczy 2010.01.14. 00:23:02

Nomármost, kórházi zárójelentést azért nehezebb szerezni. Szerintem nem az az "élet"(?)-re való nevelés, hogy emberroncsokat képzünk az egyetemeken. Mielőtt fikázna itt mindenki: belülről látom a dolgot, értsd: a hosszúcici másik végéről is most már.
Szóval az én főnököm valóban elkapta a H1N1-et, 40 fokos láz stb. Kiheverte szerencsésen. De nem lett volna értelme bejönnie az egyetemre makkbetegen munkamegbeszélés végett, mert összefertőzött volna ott mindenkit. Szóval ha egy ilyen, betegen zh-ra, vizsgára menéses dolog miatt valaki meghal, akkor a bíróság nagyon odavághat. De ha nem vág oda, akkor is nagyon rossz fényt vetne a dolog az egyetemre. Ez meg nem lehet cél. A HÖK-nek Pesten és Szegeden is vannak eszközei az ilyesféle túlkapások ellen, célszerű élni velük.
Szóval egy hihető kórházi zárójelentés már mindenképpen elegendő ok kell hogy legyen arra, hogy jogszerűen hiányozhass. Nálunk is minden tárgyból lehetett 1 ZH-t pótolni, vagy ha a 2-3 ZH közül az egyik egyes lett, akkor javítani. Ez így szerintem alapból korrekt. A hiányzásokat szigorúan vették, 1 félév alatt 2 hiányzás volt megengedett, efölött viszont már igazolt hiányzásokkal sincs értelme erőlködni. Ha pont a ZH időpontjában betegszik le valaki, akkor meg ott a pótalkalom.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása