9

Fővárosi Pedagógiai Intézet

Ellenőrző , 2009.11.28. 08:00

A fejétől büzlik a hal, jutott eszünkbe először, amikor Kati levelét olvastuk. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szervezésében mentek Bécsbe városismereti versenyre diákjaikkal, de hiába próbáltak pontosítani az utazás körülményeit, a verseny menetét, nem kaptak információt róla. Kati csatolta még leveléhez a MFFPI-től kapott tájékoztató e-mailt is, amiben ténylegesen csak annyi szerepelt,  hogy találkozunk-felszállunk-leszállunk-felszállunk-visszaérkezünk. Ennél azért talán több is futhatná egy továbbképzések és versenyek szervezésével foglalkozó cégtől.

 

Kedves Ellenőrző!

30 éve vagyok a pályán, tehát tapasztalt tanárnak számítok, sok mindent láttam, sok gyereket tanítottam, több rendszerben is volt már szerencsém élni, de ami mostanában megy, az már a Balkán legalja. Minden szervezetlen az oktatásban, ad hock módon alakítják a tanmeneteket, képzéseket, egyéni érdekek vezérelnek mindent. Mindennapi bosszúságaink között különösen fájó, ha saját szakmánkon belül látjuk a hozzánemértést, érdektelenséget. Ma a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ténykedése háborított fel, aminek a létjogosultságát nem véletlenül kérdőjelezik meg évről-évre. Az, hogy nem csinálnak semmit, nyílt titok. Küldenek leveleket és tájékoztatókat, hogy jelenjünk meg -szabadidőnkben- és hallgassuk meg egy előadást az éppen szerintük aktuális pedagógiai irányzatról, ami legfeljebb szerintük aktuális.  A konkrét esetre visszatérve, szerveznek egy Bécsi Városlátogatási Versenyt, amire nevezett az iskolánk. Nem volt éppen olcsó, támogatás tehát nincsen rajta, de a diákoknak volt kedve, így belevágtunk. Az, hogy semmit nem tudnak mondani róla az indulási időn és az árán kívül, elég meglepő. Nem tudták megmondani a verseny előtt egy héttel, hogy miből is áll a program. Odamegyünk, körülnézünk, kitöltjük a -magyar nyelvű- feladatlapot és hazajövünk. Mi lesz a konkrét program, miből és mire készüljenek a diákok, kültéri, vagy beltéri lesz-e, lesz-e szabadidő, ezekről nem tudtak semmit mondani.

Nagyon szerencsétlennek gondolom azt a hozzáállást, hogy meghírdetünk valamit, aztán ha lesz rá érdeklődő, majd improvizálunk. Azért egy versenyeket és továbbképzéseket szervező intézménytől nagyobb hozzáértést várnánk el, mint ahogy tőlünk is elvárják a z alapos  tájékoztatást a szülők, ha elengedik velünk a gyerekeiket egy napra külföldre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr271548048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2009.11.28. 10:07:14

Ha a versenyről semmi konkrétumot nem tudtak, akkor a gyerekek valószínűleg szimplán Bécsért lelkesedtek. Azt meg így is úgy is megkapják. A szervezetlenség és a "semmi munkáért nagyon jól élünk közpénzből" jelensége meg nem újdonság. Hígfos az egész! De él a REMÉNY!!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.28. 11:05:50

Elég merész dolog valami olyasmibe belevágni, aminek nem ismeri az ember a konkrét tartalmát. Az utazási szerződésnek tartalmaznia kell a csomag pontos adatait, különben meg sem lehet kötni. Persze lehet, hogy az ilyen intézmények közti nagy belterjességben máshogy megy, csak éppen merőben rossz gyakorlat, aminek végül mindenképpen azok ihatják meg a levét, akik fizetnek, tehát a gyerekek.

kaes 2009.11.28. 11:32:52

Jut erről a sztoriról az eszembe, hogy harmadikos fiam nagy lelkendezve jön haza, hogy az iskolában 3000 forintért lehet bűvészdobozt vásárolni (Novum "terméke"). Másnap odaadtuk neki a pénzt és egy hónap múlva megérkezett a várvavárt bűvészdoboz, ami ránézésre üzletben sem került volna 2000 forintnál többe. Egy-két trükk volt benne, primitív műanyag hozzávalókkal. Számla persze sehol. Lehúzás iskolai segítséggel Pest megyében.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.28. 11:36:26

Oké, hogy az Intézetnek kellett volna ezeket tudnia, de az iskola képes volt úgy kiküldeni a tanárait és diákjait, hogy nem tudott semmit? Nincs internet? Biztos utána lehetett volna nézni, esetleg a külföldi szervező honlapján. Szóval itt kettőn áll a vásár.

tölgyes 2009.11.28. 13:19:55

Szegény Mérei Ferenc..Épp a minap láttam egy vele készült interjút...neki is jó kis élete volt. Kitiltás, börtön, eltiltás...mindez persze az agyonidealizát Kádár-rendszerben Aczél-Knopp-Agárdi elvtársak ténykedése alatt... Most meg még ez is. Olyasmire használják a nevét viselő intézményt, amelyik méltatlan hozzá.. DE EZEK MÁR A JÁRT UTAT IS LEJÁRATTÁK!!!
Fejetlenség VISSZAÉLÉS az oktatásban??? DE HOL NEM???Pedig ha valahol hát az oktatásban a jövőnket kúrják el. Nem kicsit. Nagyon.

Lili Marleen 2009.11.28. 14:03:08

Nyugi, a gyerekek szerveztek volna maguknak programot ha szabadjara engeded oket a Grinzingben..:)
Mindazonaltal szegyellje magat aki meg ahhoz is tul lusta/retardalt, hogy egy A/4-es lapot megtoltson valami tessek-lassek prgrammal.. Legalabb..:(

Uhu20 2009.11.28. 15:09:25

@deee: Kicsit kekec vagy. :)

A posztíró nyilván tantervekre (vizsgaszabályzatokra stb) gondolt tanmenet helyett. Azok meg nem jó, ha túl sűrűn változnak, főleg, ha nem felmenő rendszerben.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása