3

Tanárnő nem ad nekem egy tankönyvet?

Ellenőrző , 2009.10.16. 15:47

A tankönyv beszerzés kálváriájának úgy látszik még nem értünk a végére, hiába van már október közepe. Ancsa levelében arról ír nekünk, hogy míg az egyik diák kölcsönkönyvtárnak nézi a tanárt, a másik, inkább átmegy másik nyelvet tanulni, mert ott kisebb a könyv és nem kell munkafüzetet venni.

Október közepén felbukkan egy új arc az angol órán. Megkérdezem, hogy hívják, eddig hol volt -ez is megérne egy misét-, valamint végezetül, hogy hol van a tankönyve?

-Még nem kaptam.

-Kitől nem kaptál még?

-Nem tudom.

-Ingyen tankönyv jár neked?

-Nem, fizetős, de azt is adja valaki nem? Tanárnő nem ad nekem egy tankönyvet?

-Honnan adjak? Rendeljek neked?

-Nem, csak kölcsön a sajátját egy ideig, mert lehet, hogy nem is ide fogok járni, és akkor nem venném meg.

Másik történet:

-Elhagytam a tankönyvemet a Héven, de nem kell másik, átmegyek németesnek. Kisebb a németes könyv és nem kell hozzá munkafüzet.

Mindez ugyanazon nap két, egymást követő óráján történt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr341452499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csamó 2009.10.16. 16:05:34

Erre való a házirend! Le lehet írni, hogy az ingyen kapott könyvet milyen állapotban kell visszahozni a könyvtárba, és ha nem...
A követhetőséghez pedig sok helyen láttam: a könyv utolsó oldalára bepecsételik a suli nevét, címét, átadás dátumát, az az évi használó aláírja. Csak az ilyen könyvet veszik vissza. Sőt, a megrongált tanszereket harcosabb sulik ki is fizettetik!

csamó 2009.10.16. 16:09:52

Bocsi, nem erre szántam a kommentet! :)

Zeck 2009.10.31. 03:00:45

Talán a tanárban van a hiba. Az első földrajztanáromat imádtam mindig szín 5-ös voltam nála, utánna a gimnáziumi egy hárpia volt akinél majdnem megbuktam mindig. Ha a diák lexarja az órát az legalább 60%-ban a tanár hibája. Gimnáziumban retardált angoltanárjaim voltak, nem is tanultam semmit, aztán érdekes amikor önszorgalomból -mert kellet- tanultam egy év alatt följöttem olyan szintre hogy bátran cseverészek.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása