6

Multicégnél sem jobb tanítani?

Ellenőrző , 2009.09.09. 12:45

Ha tanárokról hallunk, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak azoknak a bére van a béka segge alatt, akik az államtól vagy az önkormányzattól kapják a fizetésüket. Karak viszont éppen ezt a közhiedelmet cáfolja meg a levelében, és kiábrándít mindenkit, aki eddig a multiknál dolgozó trénereket irigyelte. Sok munka, kicsi megbecsülés, alacsony fizetés. Mire vágyhatna még az ember? Hát arra biztosan nem, hogy a tanítványa miatt őt büntessék, és az ő bére csökkenjen, ha a "nebuló" rosszul teljesít. Olvassátok el a levelet, tanulságos:

Sziasztok,

Akkor ugyenenz a másik oldalról: multicégnél dolgozom trénerként. Heti 30 órám van, ami csak a tréningeket jelenti, ez átlagban napi hat óra, egy óra 50 perc, tíz perc szünet közöttük. Számoljunk bele harminc perc ebédszünetet, marad napi két órám bármi másra.

Én nyomtatom, frissítem és publikálom a tréninganyagokat. Folyamatosan képeznem kell magam, és heti három tesztet íratok. Az iparág sajátosságai miatt ami ma helytálló információ, holnap lehet hogy már nem az. Húsz emberrel foglalkozom egyszerre, a napi hat-nyolc óra után tartok konzultációt és felzárkóztató órákat, gyakorlatot.

Emellett kiadványokba írok teszteket, publikációkat, mert elvárás hogy ez így legyen. Dolgozom hetente általában 50-55 órát és a túlórámat nem fizetik ki. Nincs nyári szünetem, sem tavaszi, sem őszi, a rendes szabadságom van és semmi több. Ha van két óra szabadidőm valami miatt, akkor vagy valamilyen projektben veszek részt, vagy végső esetben ügyfélpanaszt kezelhetek, holtidő nincs.

Az estéket vagy a véget nem érő planning meetingeken töltöm, vagy otthon gubbasztok a laptop felett, az új oktatási anyagokat gyártva, esetleg a cég által kötelezően előírt nyelvtanfolyamon vagyok, vagy főiskolai előadáson ülök, ugyanis jutni akarok egyről a kettőre. Mindezért cserébe olyan magas a fizetésem, hogy hónap végén meg kell néznem hogy veszek-e magamnak fél liter kólát napközben, vagy sem.

Ha egy diákom megbukik, csökken a mozgóbérem, ha sokan megbuknak, kirúgnak, mert a helyemre alig huszan jelentkeznének.

Nincs olyan munkahely, vagy munkakör, amire elcserélném ezt még akkor sem, ha most a rengeteg munkáért cserébe annyit kapok, amiből pont kijövök hónap végéig. Ezt csinálom három éve, és eszem ágában sincs panaszkodni, mert azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, és ami a világ egyik legszebb, és legnemesebb dolga: taníthatok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr911370635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lépes Elek 2009.09.09. 13:29:29

Mennyi a netto bered, letisztitva egyeb tamogatasoktol, ha vannak?

Lépes Elek 2009.09.09. 13:31:15

Tovabba: csalad, gyerekek?

scavengario 2009.09.15. 16:25:32

"Mindezért cserébe olyan magas a fizetésem, hogy hónap végén meg kell néznem hogy veszek-e magamnak fél liter kólát napközben, vagy sem."
Tanárként én nem is engedhetek meg ilyen luxust, hogy ne a gazdaságos, 2 literes kiszerelést vegyem, hanem a fél literest 200ért.

Lépes Elek 2009.09.15. 16:51:39

@scavengario: Havi fel milliot is el lehet kolteni.

Rebca 2009.10.20. 13:24:06

@scavengario: 200??? 380! 200 jó 8 éve volt, vagy még akkor sem...

Dulimanó 2009.10.20. 21:50:27

A cikk írója biztosan nagyon sokat dolgozik, nem akarom a munkáját lekicsinyelni, de tanítottam már felnőtteket régebben, és tény, hogy fele olyan fárasztó, mint középiskolásokkal.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása