4

Tűz- és balesetvédelmi oktatás

Ellenőrző , 2009.12.26. 17:14

Bart21 levele egy újabb kiürült, értelmetlen dologra hívja fel a figyelmünket. Osztályában annyiban merült ki a tűz- és balesetvédelmi oktatás, hogy mindenki aláírta a papírt, miszerint részt vett az oktatásban. Csak remélni tudjuk, hogy máshol, mások komolyabban veszik.

Sziasztok!

Gyakran olvasom a blogotokat, nagyon tetszik, és gondoltam én is hozzáfűzök egy pár dolgot a diákoldalról. Szakközépbe járok, 11-es vagyok, sok mindent láttam már, de van, amit csak így a blog olvasása közben értettem meg és sokkal inkább megértem a tanárok viselkedését most, hogy tudom, hogy mennyi mindenhez kell alkalmazkodniuk. Persze azért anarchy rulez!

A suliban történő visszásságokat napokig lehetne sorolni, rengeteg értelmetlen, felesleges dolog történik, hülye szabályokat tartatnak be velünk, gyakorlatilag minden a fejünk fölött, a megkérdezésünk nélkül történik. Könnyebb elviselni, hogy tudjuk, hogy a tanárokat se kérdezi meg senki!:-)) A tűz és baleset védelmi oktatásról szeretnék írni, ami úgy történt, hogy bejött az osztályfőnök év elején, körbeadott egy papírt, hogy írjuk alá, mert be kell ragasztania a naplóba. Mindenki aláírta, beragasztotta. Kiderült, hogy ez volt a tűz és balesetvédelmi oktatás, mert szerinte úgyis tudjuk, hogy nem ugrálunk ki a párkányról, nem gyújtunk tüzet az iskolában és vigyázunk, ha vizes a kő. Persze, tudjuk, de akkor minek?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr651623010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.12.26. 21:26:29

Minek, minek... mert valaki egyszer kitalálta, aztán ottmaradt. Értelme valóban nincs. De ne húzd föl magad ezen, ha továbbtanulsz, majd egyetemen megkapod igaziból. És akkor látni fogod, hogy az ofődnek volt igaza :-)

Pukker 2009.12.27. 12:19:03

Szerencsére nincs, sajnos van értelme. Ez megelőző dolog, éppen az az értelme, hogy ne következzen be. Hogy egy 11.es mennyire hülye tud lenni, azt ne firtassuk azért. Felnöttek között is rengeteg az iq huszár. Egy tűzriadó esetén szerintem rendben levonulni a iskola fele nem tudna, egy komolyabb tűznél ők lennének a hősi halottak.

BME villanykar kollégiuma (ha már tegnap annyi szó esett róla) rendszeresen kigyullad (egyik konyha, egy bekapcsolva felejtett rezsó), de szimpla gyakorlat is előfordul minden évben. 18 emeletes az épület egyébként, a lakók fele az ablakból gyönyörködik a tűzoltók felvonulásán, jó részük lifttel megy le (vagy éppen azért nem megy le, mert kikulcsolták). Minden egyes alkalommal rettenetesen letolják a társaságot a fegyelmezetlensége miatt, lehet tippelni mekkora a hatása.

De ne legyen illúziók, egy plaza, mozi, disco kigyulladása esetén is sok halott lenne... Darwin működik...

Adani 2009.12.27. 18:40:33

Mikor főiskolás voltam és koleszos ( Kecskemét GAMF Koli Homokbánya) ott is voltak tűzriadók, szintén konyhában bekapcsolt rezsó rajtahagyott étolaj. Volt mikor egy héten belül három tűzeset volt na akkor tényleg volt tűzvédelem. Kötelező volt elmenni és végighallgatni, h olajat nem hagyunk a tűzhelyen ( időkapcsolókat is felszereltek, 10 perc után lekapcsolta a rezsót ezért 10 percenként nyomogatni kellett a gombot) és ami fontos, h ha kigyullad az étolaj NEM vízzel kell oltani hanem elzárni a tűzhelyet és letakarni. De volt olyan is mikor az egyik füstjelző ( volt minden szobában meg a folyosón is) hülyült be és állandóan jelzett. A sokadik tűzjelzés után meg már senki le se szarta. De egyébként is volt olyan, h vinnyog a sziréna, lakótársam szól, h nézz ki a folyosóra, látsz füstöt? Nem látok. Akkor maradjunk.

Szalacsi_Dezső 2009.12.29. 08:06:57

A lányomék iskolájában az első osztályos (általános iskola) gyerekekkel is "aláiratták" a tűz és balesetvédelmi oktatásban részesültem nyomtatványt. Nagyon csodálkoztak, amikor bementem és kérdeztem, hogy komolyan gondolják-e, mert, hogy 14 év alatt (vagyis még a nyolcadikosok többsége is) cselekvőképtelen az ember, vagyis bármilyen nyilatkozata semmis, tehát ne nagyon örüljön a tantestület, mert a gyerek bármit ír alá, semmiért nem lesz felelős. Akkor nagyon mérgesek voltak rám. Ám láss csodát egy év múlva a következőt kellett aláírnia a gyerekeknek, "betartom a szabályokat és a tanárok által mondottakat."
"Válámi ván, dé ném áz igázi!"

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása