Fogjunk össze! 2.

Ellenőrző , 2009.11.07. 05:20

Újabb levelet kaptunk a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől, amelyben az előző felhívást kibővítve, a konkrét követeléseket is leírják. Kérem, aki egyetért vele, az menjen el ma, 11-re a meghírdetett demonstrációra!

 


Tisztelt Kollégánk!

A PDSZ demonstrációt szervez a közoktatást érintő újabb megszorítások ellen. Ezzel a demonstrációval jelezzük, hogy a helyzet mennyire elfogadhatatlan.
63 milliárd forintot akarnak kivonni közvetlenül a közoktatásból. Ezt mindenképp meg kell akadályoznunk.

Ne legyen az óvodákban 30 fős csoportlétszám, az iskolákban 40 fős osztálylétszám, ez ugyanis csoport- és osztályösszevonásokat, újabb több ezres elbocsátást, a jelenleginél jóval több munkát jelent.

Ne lehetetlenítsék el a pedagógiai szakszolgálatokat több mint 12%-os támogatáscsökkentéssel, mert nem lesznek képesek feladataik ellátására.

Ne csökkentsék a normatíva alapját közel 7%-kal, mert nem lesz pénz az intézmény működtetésére.

Ne vonják meg az érettségi és szakmai vizsga támogatását, mert vagy veszélyeztetik a vizsgák megtartását, vagy ezt a hiányt is a dolgozók fizetik meg – alacsonyabb illetménnyel, munkahelyvesztéssel.

Ne lehetetlenítsék el az alapfokú művészetoktatást a több, mint 25%-os forráscsökkentéssel,

Ne rontsák a kollégiumok és a gyermekvédelmi szolgáltatás működőképességét,

Ne csökkenjen 10 000 Ft-tal a szakkönyvvásárlási támogatás, továbbá ne tűnjön el a továbbképzési támogatás, ha a kötelezettség megmarad.

Ha nem hallatjuk a szavunkat, azt hihetik a döntéshozók, hogy egyetértünk velük, és újabb áldozatokat kívánunk hozni nemcsak a magunk, hanem tanítványaink kárára is.. Még nem késő tiltakozni, mert a végszavazásig – ez előre láthatóan december második hetében lesz - még változhat a költségvetés.

Kérjük, hogy jöjjetek el NOVEMBER 7-ÉN 11 ÓRÁRA a Budapest, V. ker. Balassi Bálint u.,  KÉPVISELŐI IRODAHÁZHOZ (Jászai Mari tér és a Kossuth tér között) a demonstrációra!
       
                                               Üdvözlettel

                                                                            Kerpen Gábor       

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr561506170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása