7

Fogjunk össze!

Ellenőrző , 2009.11.02. 08:00

Meghívót kaptunk a PDSZ-től az Országos Szülői Értekezletre, amit most szeretnénk közzétenni, abban bízva, hogy minél többen elmegyünk majd, megmutatva, hogy nem csak magunk között morgunk, hanem hangot tudunk adni nemtetszésünknek is. Gyakran éri az a vád a pedagógusokat, hogy nem állnak ki az érdekeikért, most itt a lehetőség, fogjunk össze!

 

A PDSZ és 18 civil szervezet
ORSZÁGOS SZÜLŐI ÉRTEKEZLETRE
HÍV MINDENKIT

november 7-én 11-re

Budapestre, az V. kerületi
Olimpiai Emlékparkba

A GYERMEKEKÉRT, A DOLGOZÓKÉRT
AZ ÓVODÁKÉRT
AZ ISKOLÁKÉRT
A KOLLÉGIUMOKÉRT
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOKÉRT
A GYERMEKVÉDELEMÉRT
A MŰVÉSZETI OKTATÁSÉRT


Valamennyien tudjuk, hogy minden eddiginél súlyosabb megszorításokat tervez a kormány a 2010. évi költségvetésben. A 63 milliárd forintos elvonás drámai következményekkel járna a közoktatás minden területén. Nincs a közoktatásnak olyan szereplője – pedagógus, diák, szülő, fenntartó -, akit ne sújtanának a tervezett intézkedések!
Mondjuk el közösen, hogy ez akaratunk ellenére történik!
Követeljük együtt a közoktatást sújtó intézkedések visszavonását!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr431492257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.02. 08:49:18

Annyi pénzt lehet kiosztani, amennyi van. 1995 óta először fordul elő, hogy egy kormányzat ezt megpróbálja betartani. Ha bármelyik ágazat ki is harcol valami pluszt, az csak úgy történhet, hogy valahol máshol még jobban meg kell húzni a nadrágszíjat. Vagy lehet enélkül is, de akkor megyünk vissza az elmúlt több mint 10 év útjára...

Avarga 2009.11.02. 10:11:57

19 éves, egyetemista vagyok, lehet hogy tévedek
szerintem az egyik legfontosabb dolog ami igazából nem is költés, hanem befektetés, az az oktatás támogatása. ha a saját gyermekeink (nekem még nincs, de majd lesz) jövőjébe fektetünk be, akkor egyrészt a mi öregkorunkat biztosítjuk (ugye nyugdíjak) másrészt az ő jövőjüket is, mert ha rendes képzést kapnak, akkor rendes emberek lesznek belőlük, ráadásul remélhetőleg olyanok, kiknek nem kell a mindennapi megélhetésért küzdeni
mondjuk ha a 4-es metró költségeit, vagy az autópályaköltségeket felülvizsgálnák, akkor lenne keret az oktatás fejlesztésére is, mert ami ma van az siralmas

várom a véleményeket

kukko 2009.11.02. 10:41:25

@bm613: Rendben. Van is ötletem, hogy honnan lehetne pénzt elvonni. Drasztikusan csökkentsék a tanító, művelődésszervező, kommunikáció stb. szakosok számát, és az így felszabaduló összegeket fordítsák a többi rész megerősítésére.
Egyébként jövőre is deficites lesz a költségvetés, tehát eleve nem igaz az állításod.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.02. 10:58:37

@bm613: arra a pénzösszegre gondolsz, amelyet az IMF-től és a Világbanktól kaptunk?:) Abból könnyű osztogatni...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.02. 12:27:28

@kukko: Csak annyit írtam, hogy "megpróbálja betartani". Odáig még nem jutunk el, hogy sikerüljön is, de ez 14 év óta az első alkalom, amikor határozottan ebbe az irányba mozdulunk el. Kíváncsian várom a folytatást...
@danaz: Könnyű volna, bizony. Kádárnak is jól ment, azóta is nyögjük.

Anselmo 2009.11.02. 13:22:08

Kell lobbizi/tüntetni, mert hogy pénzt vonnak el, az biztos, de az nem biztos, hogy kitől mennyit.
A legtöbbet attól fogják elvenni, aki a legjobban hallgat. Bizony, így van ez...

zizizuzu 2009.11.03. 10:37:35

Kedves Kollégák. Azt kellene megérteni, hogy sajnos a magyar kincstár szűkös. Annyit lehet szétosztani, amennyi jut. A másik dolog, hogy akár fáj, akár nem, mi nem vagyunk termelő szektor. Lehet nyugati oktatásfinanszírozást emlegetni, csak ahhoz nyugati gazdasági háttér is kellene. Innentől 2 lehetőség van:
- tényleg megyünk visszafelé, és addig finanszírozzuk az oktatást hitelből, amíg adnak, utána meg majd lesz valami.
- tényleg megreformáljuk az oktatást, gazdaságossá tesszük, így esetleg több jut a tényleg tanítani akaróknak. Ehhez azonban egyrészt az kell, hogy az inkompetens durván 30%-ot ki kell rúgni, másrészt, ha tetszik-ha nem az nem megoldható hogy falusi kisiskolák, 6 fős osztályokkal működjenek. Be kell vezetni hasonlót, mint az amcsi iskolabusz rendszer. Így jobban felszerelt, jobb, motiváltabb tanárokkal ellátott iskolákban lehet tanítani a falusi gyerkőcöket is.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása