2

Ki unja jobban az órát?

Ellenőrző , 2009.10.02. 14:50

 

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a blog, örülök neki, hogy végre valahol őszíntén meg lehet írni, ami minket, tanárokat foglalkoztat és nem kell úgy tennünk, mintha mindannyian mindig, minden percben a munka hősei lennénk.

Az én levelem is erről szól. Nagyon szeretek tanítani, jól is csinálom -állítólag-, de néha előfordul velem, hogy annyira várom az óra végét, hogy  percenként nézem az órámat. Tudom, vacak tanár az, aki a saját óráját is unja, mit szóljon a diák, ha a tanárnak is unalmas az óra. Hozzáteszem, szinte kizárólag a szakmunkásoknál fordul elő, annyira kevés visszajelzést adnak néha, hogy a 8-9. órában már nagyon el tudnék aludni. A mai konkrét eset jut eszembe, bár minden napra jut belőle. 8. óra -matematika a tárgy egyébként-, írom a fel a rendkívül színvonalas példát: 32:0=  , néma csönd. Gondoltam gyors bemelegítésnek jó lesz, aztán nekiesünk a konkrét anyagnak. 5 percig semmi. Rávezető kérdések, semmi válasz. Végre mocorog valaki a hátsó padban, sajnos nem a megoldást mondta: Mindek szenvedünk itt ezzel a hülyeséggel?! A f*szomat se érdekli, hogy milyen szám az a nulla! És nem hazudott, nyilván nem érdekelte semmilyen testrészét, mert ki is ment utána az óráról. Innentől éreztem azt, hogy nagyon sokára lesz vége a dupla órának. Saját magam szórakoztatására felírtam a táblára a feladatot, elmagyaráztam, megoldottam. Hát, ilyen is van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr471421262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GMÁTÉ 2009.10.03. 00:49:20

Öröm lehet szakmunkásokat tanítani :)

Ouaid (törölt) 2009.10.06. 08:01:57

Hát ha nem bérre menne a játék, az ember olyan kreatív tudna lenni... de sajnos nem nagyon lehet eltérni a tantervtől.

Egy amerikai professzorról jegyezték fel, hogy bevitt az órára egy pisztolyt, és mielőtt a lényegre tért volna, belelőtt a táblába (vaktölténnyel, persze). A síri csöndet, amikor mindenki rá figyelt, aztán arra használta, hogy elmondja a lényeget.

Így is lehetne :)

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása