8

Az iskola beteggé tesz?

Ellenőrző , 2009.09.17. 16:49

Panni levelét ajánlom figyelmetekbe: rejtélyes betegségben szenvedő kollégáját szeretné jobban megérteni, illetve arra kíváncsi, hogy tényleg csak tanárként teheti meg  az ember, hogy addig van betegszabadságon, amig az orvos engedi?

 

Egy szerintem érdekes jelenséget szeretnék megvitatni veletek. Van egy kollégám, aki valamilyen rejtélyes betegségben szenved: szeptemberben kutya baja, de októbertől már előjönnek a rejtett nyavalyái, és ahogy haladunk előre ez évben, egy hosszabb és hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy helyrejöjjön. Tanárként az ember arra van trenírozva, hogy szakaszokban élje az életét és lehetőleg csak a szünetekben legyen beteg. Nagyon kevés kollégánk hiányzik a saját jogán, sokkal gyakoribb, hogy a gyerekeik miatt vannak szabin, de azt mindenki megérti. Az említett kollégánk férfi, nagyok a gyerekei, miattuk nem tud otthon maradni, de ha a lustaság fájna, állandóan sírna. A legújabb, hogy nem megy be helyettesíteni, mert fáradt és rengeteg dolga van.
Elsősorban más területeken dolgozóktól kérdezem, hogy tolerálható ez a magatartás máshol is? Vagy ha nem tanár lenne, akkor már munkanélküli lenne?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr451388719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldgrey 2009.09.17. 18:02:51

A főnököm jól seggberúgna - először. És joggal.

louise 2009.09.17. 18:04:57

Ezt gondoltam én is. Valami ott nem stimmelhet az iskolavezetéssel, ha valaki ezt megteheti.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.18. 10:42:55

Valami nem stimmel a közoktatással, ha ezt csomó helyen megtehetik. Bár nekem csak egy notórius lógós tanárom volt, de őt többször helyettesítették, mint ahányszor benn volt...

brekkencs11 2009.09.18. 10:46:58

A blog osszeszoritja a gyomromat : kollegafuro , gyerekutalo , szulomegveto . Sajnalatos kiteregetni a tanari szoba titkait , ahol a kollega illata , percingje , szaga , betegsege a cikk , nem a tanitas es a tanulo .Be kellene szuntetni a tanari szobat : a panaszkodo pedagogus jobban tudna koncentralni a munkajara , a helyett , hogy velt sertelmeit , feltekenyseget , irigyseget nyalogatna.
Hozzatennem : az Nlcafe-n is volt parazs vita , szept. 15-en nyitotta az itteni blogiro iskola=bolondokhaza cimmel .
Erdemes elolvasni az ottani reakciokat

Remy 2009.09.18. 16:15:50

@brekkencs11: Gondolod, hogy ez a baj? Az, hogy elmondják, hogy baj van, ráadásul nagy baj, nem magát a problémát kellene inkább valahogy megoldani?
A nlc-s vitát nem nevezném parázsnak, inkább színvonaltalannak. Azt gondolom,hogy ilyen zsigeri gyűlöletet kevés helyen lehet tapasztalni, mint az ottani megnyilvánulásokban.
Mindenkinek vannak sérelmei a munkahelyén, de nem mindenki dolgozik naponta ennyi emberrel együtt, úgy hogy nagyon kell vigyázni az egyensúlyra, neveljen, tanítson, de ne kioktasson. Szerintem is bosszantó, hogy vannak olyanok, akik nem odavalók és ezzel lejáratják a lelkiismeretesen dolgozó, tényleg sokat és minőségi munkát végző tanárokat. A selejt pedig igenis kerüljön pellengérre, hadd lássák a szülők is, hogy a tanártársadalom is kiveti magából a férgesét.

Mike36 2009.09.20. 01:07:52

szimplán a stressz (is lehetne)

a tanárok még hagyján, de az egész közszféra elég lógós, főleg akik nem ügyfeleznek - tisztelet a kivételnek

noirp 2009.09.21. 09:27:06

Nem, nem kell tanárnak lenni.
Bármely állami szervezetnél, vállalatnál megteheted, főként középszinten és attól fölfelé.
Üzemben nem...
.

noirp 2009.09.21. 09:29:42

@louise: Az én gimnáziumomban is vala egy "lázgörcsre hajlamos" angoltanár, kisportolt férfi, akkora, mint egy ajtó. 6 hónapból 20 hetet táppénzen töltött, mert "nála már 37,5 is életveszélyes"; nyilvánvaló, h a világon semmi baja nem volt.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása