26

A tanárnő már nem jön be nekem

Ellenőrző , 2009.10.20. 08:08

Köszönjük Pettyes újabb levelét, amelyben egy korábbi levelében megírt történet folytatását, illetve végkifejletét írja meg nekünk. A fiatalember plátói rajongása gyorsan kihült, másnapra már nem is találta annyira vonzónak a tanárnőt.

Mivel nagyon sok hosszászólás született az első levelem alapján, gondoltam megosztom az ügy fejleményeit a blog olvasóival. Felháborodásom a kollégámnak szólt és nem az érintett fiúnak -habár szó sincsen ártatlan rajongásról, nem ilyenek már a mai fiatalok- és szóltam neki, hogy nem tartom fair dolognak, hogy elmondta nekem, amit a fiú neki mondott. Szerintem nem azért mondta neki el, mert arra vágyott, hogy felém közvetítse a mondandóját. Másnap ezzel fogadott az említett kollégám: "Megnyugodhatsz, már nem tetszel a Petinek!"

Ennyit az ártatlan fiatalok plátói örlődéséről. Annyira kellett ezen nevetnem, mert itt vált igazán komikussá a dolog. Meg is jegyeztem, hogy biztosan látott közelről, és rádöbbent, hogy milyen öreg vagyok is igazából. Nagyon szemét vagyok, de akárhányszor látom a fiút az iskolában, mindig nagyon kell nevetnem. Nem tehetek róla, ő csinált magából bohócot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr281461234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jedlik 2009.10.20. 09:23:02

Hát akkor megérte a múltkori hiszti.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.10.20. 09:26:15

1. a fiú nem csinált bohócot saját magából.

2. viszont az ön viselkedése (reakciója) valszleg hozzájárult a kiábrándulásához.

CyberPunK 2009.10.20. 09:33:26

Egyrészt tetszik a tanár néni érett viselkedése. Kollega benyögi, hogy egy 16 éves gyerek oda van magáért, aztán azt, hogy bocs mégse, és ezt a drága tanár néni szó nélkül be is nyeli. Úgy, hogy a srácot meg se kérdezi. Csak röhög a háta mögött. Kérem szépen, ez milyen buta picsa viselkedés? Főleg 40 évesen és tanárként.

De még ha így is van egy 16 éves srác nem biztos, hogy lelki szinten arra van rákészülve, hogy egy tanárnő beleröhögjön a pofijába naponta többször. Nem biztos, hogy az a kategória, aki már 13 évesen tolta a lányokat, sőt ha volt bátorsága odaállni egy másik tanár elé, hogy gondom van, odavagyok a Pettyes néniért, akkor ott valami elég erős lelki zűr lehet. De persze egy tanárnak ez nem kötelessége, ő csak adja le az anyagot.

Az ilyen inkább menjen varrónőnek, mert empatikus érzés az 0.

szépmező 2009.10.20. 09:49:57

tehát a történet fake volt, műbalhé keltés céljából.

még csak azt se lehet rá mondani, hogy

"ha nem is igaz, de sztorinak jó"

Oleg Gontar 2009.10.20. 09:53:33

" Meg is jegyeztem, hogy biztosan látott közelről, és rádöbbent, hogy milyen öreg vagyok is igazából." -> Meg is jegyeztem, hogy biztosan látott közelről, és rádöbbent, hogy milyen öreg is vagyok igazából.

Krisz30 2009.10.20. 10:04:58

@CyberPunK: Aha, és mit kellene csinálnia? Netalántán naponta pár órát rászánnia és ápolgatni gyenge lelkecskéjét?

Szerintem meg 16 évesen fel kell tudni dolgoznia a srácnak, hogy nem minden 40 éves nőnek tetszik és nem mindegyik nő fog egyből az ágyába ugrani attól hogy szól a tanító bácsinak. Arról pedig szó sem volt, hogy a pofijába röhög, hanem hogy ha meglátja nevetnie kell, a kettő nem feltétlen ugyanaz.

Ahogy az egyik kedvenc tanárom mondotta volt:
"Az élet kegyetlen" ;)

CyberPunK 2009.10.20. 10:12:06

@Krisz30: Értem, nem feltétlen, csak lehet. :)

1, Nem tudom elképzelni, hogy egy 16 éves srác ezt beismerje egy férfi tanárának, szóval a drága tanárnéninek nem kéne mindent benyelnie.

2, Aki mégis képes erre, az más gazságra is képes, lelkileg nem teljesen oké. Ez speciel addig nem gáz, míg nem kezd bele véres ámokfutásba (szerencsére ez nem túl gyakori kis hazánkban a kevés fegyver miatt), vagy csak nem fekszik egy vonat alá. De gondolom az téged nem érdekelne. Mert te is olyan kurva empatikus vagy, hogy kivesézni, röhögcsélni valakin egyszerű, de bármi mást tenni, már olyan nehéz. Meg nem is feladatod, ahogy a tanár néninek se ugyebár.

kyanzes (törölt) 2009.10.20. 10:20:46

"habár szó sincsen ártatlan rajongásról, nem ilyenek már a mai fiatalok"

Jó is az, ha egy tanár sztereotip nézeteket vall. Az ilyenek keze alól kerülnek ki a zsenik.

Krisz30 2009.10.20. 10:23:26

@CyberPunK: Az empatikussággal kapcsolatban Nálad a pont, viszont nem szoktam másokon röhögcsélni ezt visszautasítanám, ha nem nagy gond.

Kissé túl van ez az empatikusság lihegve a mai fiatalok körül, az iskolába még anno tanulni jártunk be, lehet túlzottan konzervatív a nézőpontom, de úgy gondolom, hogy most sem lenne nagy hátrány ha inkább azzal foglalkozna a srác és a vonzalmát a 16 éves lányok( tudom kirekesztő vagyok de én a heteroszexuális kapcsolatokat előnyben részesítem ) körében próbálná kiélni( és lehetőleg nem iskolaidőben ) és nem az anyukája korabeli lányok után hajtana. Nem tudom elítélni a tanár nőt viselkedéséért, sajnálom.

CyberPunK 2009.10.20. 10:33:40

@Krisz30: Sajnálom, ha tévedtem Veled kapcsolatban.

Az én korosztályom is tanulni járt, és a kiscsajokat hajkurászni. De mi még tudtunk számítani a tanárokra, és a szülőkre is ha gondban voltunk. Főleg a tanárokra. Értem én, hogy ez a szülő feladata lenne, de ismerjük a mai szülőket. Innentől jönne az a kérdés, hogy kinek lenne a "feladata" a mai ifjúság helyes útra terelése. Szerintem a tanáré, ha már erre is képezték őket.

Az viszont biztos, hogy a felháborodás, majd a röhögcsélés NEM megfelelő problémakezelés.

azallamenvagyok 2009.10.20. 10:37:04

Komolyan ilyenek tanítják a gyerekeket? Olyanok, akik egy kis útkeresés során elkövetett iránytévesztés azzal tudnak be, hogy "bohócot csinált magából"? Fasza, így kell érzelmi nyomorékokat nevelni, grat a "tanárnőnek" a jó hozzáálláshoz.

Érdekelne, a fiú hogy írná meg a sztorit:) lehet, hogy ő is, és a tanár úr is cinkosan összekacsint a tanárnő háta mögött...

Továbbmenve, esetleg a tanárúr beszívatta a nénit? :))) Remélem legalább négyen nevetnek rajta:)

jo.e 2009.10.20. 10:43:24

@CyberPunK: Valami építőt tegyél már hozzá kérlek! Szted mi lett volna a helyes eljárás?
A tanárnőnek és a gyereknek az iskolapszichológus és a szülők (nehogy később valami jogi v. más probléma legyen) bevonásával csapatmunka keretében valamelyik kulcskompetenciának megfelelően feltáró beszélgetést kellett volna folytatniuk, amiben megállapodtak volna, hogy a jövőben különösen tekintettel és figyelemmel lesznek alanyunk pszichoszexuális fejlődésére és fél év elteltével közösen újra összegyűlnek és értékelik az elmúlt időszak sikereit ill. kudarcait.
Pl. ez?

CyberPunK 2009.10.20. 10:47:23

@jo.e: Esetleg szólni a tisztelt férfikollegának, hogy beszélgessen már el a sráccal arról, hogy ez nem polkorrekt?

Esetleg szólni az ofőnek, hogy az egyik kollega ezt meg ezt mondta, figyeljen a gyerekre?

Esetleg nem pofánröhögni?

Krisz30 2009.10.20. 10:50:36

@CyberPunK: A kérdésed nagyon jó, ámde nem tudom, hogy elvárhatjuk-e a tanároktól azt hogy a tanítás mellett a gyermekek lelkét is ápolják a szüleik helyett( vagy ahogy fogalmazol: "helyes útra tereljék őket" ).

Nem tudom a választ, úgy érzem, túl sokat vár el a mai társadalom a tanároktól, a szülőnek átlagban 1-3 gyermeke van akire figyelnie kellene egy osztályfőnöknek meg vagy 20-30. Vajon nem fog ez a minőségi tanítás/képzés rovására menni? Vagy mi van azzal a gyerekkel aki tanulni szeretne és nem lelkizni az iskolában( mert köszöni szépen azt megoldja magának iskola után )?

jo.e 2009.10.20. 10:54:18

Ja, átpasszolni a problémát 1 másik szerencsétlenre, aztán goto az előző bejegyzésem.
Nem röhögte ki, csak akarta. Nem ua.

Szólni a tornatanárnak, hogy beszélgessen már el vele 1 kicsit... -ez jó :D
Esetleg próbáljon meg vele "civilizáltan 1ezkedni" v. tegyen neki "olyan ajánlatot, amit nem fog visszautasítani" -ha ismerősek az idézetek :)

CyberPunK 2009.10.20. 10:56:12

@Krisz30: Nem is óra közben kell lelkizni. De mondok jobb kérdést. Adva vagyok a felnövekvő ifjuság, aki csupa pozitív erkölcsi képet kap a médiától, az utcától, a világtól. Adva vagyon a szülői háttér, ami olyan, amilyen. Dugáshoz nem kell engedély, így minden selejtnek lehet gyereke. Ezek után egyetlen társadalmi esély van a normális szocializálódásra, az iskola. Mint embertől lehet, hogy nem elvárható, hogy ezzel is foglalkozzon, de mint intézménytől igen el kell várnunk, hogy figyeljenek oda a felnövekvő generációra. Így is a nagy részük selejt. Kiveszett belőlük a tisztelet, az udvariasság, mondhatni minden erkölcs. De ha az iskolától nem várhatjuk el (ahol nem kötelező dolgozni, ahová képzett "szakemberek" járnak be), akkor kitől?

Nem tehetjük meg, hogy azt mondjuk, hogy oké, menjen csak így tovább, lesz ami lesz. Vagy igen, de akkor mi leszünk a 10 millió kopasz paraszt és kurva országa. Kell ez nekünk?

Art Mooney 2009.10.20. 11:01:44

@elemes2:

1. a fiu bohocot csinalt magabol

2. a holgy helyesen viselkedett

3. itt tobbeknek nem artana nemi civilizacio

Adani 2009.10.20. 11:16:57

Mi van ha az egész történet nem igaz és csak a kolléga találta ki?

A gyerek meg nem is érti miért kuncog a tanár ha meglátja.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.20. 11:18:18

@CyberPunK: Én nem akarok kopasz kurvákat...

A tanárnő azzal, hogy kiröhögi a gyereket, saját inkompetenciáját hangsúlyozza. Vagy saját önuralmának hiányát.

Egyébként konkrétan min is nevet?

Krisz30 2009.10.20. 11:20:14

@CyberPunK: A felvázolt világképpel teljesen egyetértek. De ha a tanár nincs megtámogatva a szülői oldalról, akkor szinte esélytelen az egész( vagy legalábbis nagyon kis hatásfokú a dolog ).

Értem én, hogy nem tanóra közben kellene intézni, de akkor mikor? Valahonnan el kell venni azt az időt, akkor mondjuk kevesebb jut a fakultációkra, vagy a készülésre, teljesen mindegy, de az erőforrás valahonnan hiányozni fog.

Vagy úgy gondolod, hogy külön embereket kellene erre felvenni? Azt meg miből amikor állandóan forráselvonásokról hallani? Már szinte semmire sincs pénzük az iskoláknak( na jó, digitális táblára van :) ).

De félreértés ne essék igazad van, szerintem is kezelni kellene a problémát, pl. a média szabályozásával, a törvények módosításával( ne legyen már akkora divat a tanárverés ), de ez a téma nagyon-nagyon messzire visz.

CyberPunK 2009.10.20. 11:22:42

@Krisz30: Régen is jutott rá idő, ha kellett. Az én osztályfőnökömnek még arra is jutot ideje, hogy lőgyapotot gyártsunk kisérleti jelleggel órák után az egyik laborban. :D

Krisz30 2009.10.20. 11:34:26

@CyberPunK: Megint közhely, de régebben nem is volt ennyi lelkileg sérült gyerek és talán a szülők is jobban figyeltek rájuk( nagy általánosságban persze, kivételek természetesen szép számmal vannak ).

Sok a csonka család, a leterhelt állandóan túlórázó szülő ( vagy az olyan aki csak "adókedvezménynek" csinálta a gyereket), ami ezeknél a gyermekeknél kimarad az első tizenvalahány éveben azt nagyon nehéz bepótolni ( hétköznap 14:30-tól 15:30-ig :) ), pláne úgy ha egyszerre 5 gyerekkel kellene foglalkozni.

Illetve azt is megértem/megérteném, ha a tanár munkaidő után rohan magánórákat adni( ha tud ), mert ugye neki is meg kell élni valamiből, ha másnak lehet másodállása akkor neki is lehet.

La Tangolita 2009.10.20. 11:38:24

Szerintem a gyerek azert mondta, hogy mar nem jon be a tanarno, mert megbanta, hogy beavatta a tornatanar bacsit. Legkozelebb okosabb lesz.

CyberPunK 2009.10.20. 11:43:37

@Krisz30: Attól még mindig elég szarul hangzik az, hogy adjunk ki ilyen esetben egy ÍJ kártyát, oszt lesz ami lesz.

Krisz30 2009.10.20. 12:06:59

@CyberPunK: Ebben( is ) igazad van. El kellene dönteni, hogy hajlandók vagyunk-e foglalkozni a jelenséggel érdemlegesen, vagy továbbra is leépítjük a szektort és hagyjuk szabadon garázdálkodni a médiát, hogy kitűnő fogyasztók jöjjenek ki az iskolákból( akiket nevezhetünk "kopasz paraszt és kurva"-knak is ).

Mert szerintem magától nem fog megoldódni a probléma.

kalapácstollú 2009.11.20. 10:00:14

"Nem tehetek róla, ő csinált magából bohócot."

Tévedés hölgyem! Ön csinált magából bohócot...

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása