2

Felvették a gyereket az iskolába?

Ellenőrző , 2009.08.30. 22:21

Idén lesz első osztályos a nagyobbik gyerekünk, úgyhogy bár tanárként az egyik oldalról ismerjük már az iskolát, egészen új élmény lesz majd mindezt a másik oldalról megtapasztalni. Ma délután van az ünnepélyes tanévnyitó, holnap pedig elkezdődik az iskola. Annak ellenére tele vagyunk félelmekkel, hogy ismerjük egy iskola működését, hiszen egészen más az, ha az ember küldi a gyerekét az iskolába, mintha ő várja ott másokét. Nekünk szerencsénk volt a választással, mert szinte probléma nélkül felvették a gyereket a helyileg illetékes általánosba, de rengeteg olyan történetet hallottunk, ahol ez nem így működött.

Volt olyan szülő, aki azt mondta, hogy az ő körzetükben mindenkit megkértek, hogy a gyerekét vigye inkább Pestre, mert a kistlepülésen nem lesz hely a gyerekenek. Ha mégis ide íratják, könnyen előfordulhat, hogy várnia kell egy évet. Egy másik ismerős a területileg illetékes, elég rossz hírű iskola helyett szerette volna máshová vinni a gyerekeét, de szinte kinevették, mondván az oda tartozóknak sem lesz elég hely. Olyan szinten visszafejlesztették, és visszafejlesztik az iskolahálózatot, hogy - főleg a kisebb településeken - teljesen kaotikus viszonyok uralkodnak. Sokkal több a gyerek, mint ahány férőhely van, az osztályokban nem ritka a 30 feletti létszám. És akkor még örülni kell, ha nem zárják be, nem vonják össze az oktatási intézményt. Ha valakinek van ehhez a témához kapcsolódó sztorija, az írja meg nekünk, hogy kitehessük, hadd okuljanak belőle mások is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr251349548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.09.15. 16:36:41

Kedves posztíró!
(Vagy bárki, aki a témában képben van)

Egy mondat megragadta a figyelmemet.
"Olyan szinten visszafejlesztették, és visszafejlesztik az iskolahálózatot, (...) az osztályokban nem ritka a 30 feletti létszám."

Ez a visszafejlesztés? Honnan? 87 és 99 között látogattam az iskolákat, de sehol nem volt 30 alatt az osztálylétszám. Honnan fejlesztették vissza a rendszert?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.09.15. 17:11:42

@Bajnok: Én is 87-ben kezdtem, és 31-en voltunk. Gimiben meg 32-en indultunk, de a végére 36-an lettünk, bár sok tárgyat csoportbontásban tanultunk.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása