3

Tanító néni, verjen ki belőlem is egy ötöst!

Ellenőrző , 2009.11.14. 08:10

Elmúltak már azok az idők, amikor a tanárok kiverték a gyerekből a jó jegyet, nem engedve, hogy  lustaságból képességei alatt teljesítsen. Daisy levele ezekről a régi "békebeli időkről" szól, amikor még nem a tanárból verték ki a szülők a szerintük elfogadható osztályzatot.

Kedves Ellenőrző!

Elit iskola válogatott osztályába jártam, kisvárosunk összes akkori vezetőjének velem egykorú gyerekével. Mindenki nagyon izgult, hogy milyen lesz az első nap, talán ezért is marad meg bennem egy érdekes beszélgetés foszlány, ami a tanító néni és Karcsi anyukája között zajlott le. Karcsi anyukája azt mondta Kati néninek, hogy legyen nagyon szigorú a Karcsihoz, ha kell, verje ki belőle az ötöst. Emlékszem nagyon megnyugodtam, hogy ha Karcsit veri majd Kati néni, akkor engem biztosan nem fog, kb. ennyit fogtam fel 7 évesen a beszélgetésből.

Kati néni nem verte Karcsit -pedig nagyon figyeltem-, de másodiktól Karcsiból így is potyogtak az ötösök. Belőlem viszont sajnos nem. Már arra is gondoltam, hogy azért nem, mert az én anyukám nem mondta a tanító néninek, hogy verje ki belőlem az ötöst, sőt meg is voltam győződve róla, hogy egy pofon nélkül soha nem kapok ötöst, ezért kezembe véve a sorsomat, a tanító nénihez fordultam a problémámmal:

-Kati néni, tessék már belőlem is kiverni egy ötöst!

Szegény nem értette, ráadásul többen is álltak ott, amikor ezzel a kérésemmel megtaláltam, elég kínos lehetett, így utólag belegondolva. Továbbra sem vert meg, bár otthon kaptam az akciómért egy makarenkóit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr321462375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pangalactic · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/350-skoda 2009.11.14. 10:44:43

jó kis suli lehetett igazán "válogatott" társasággal. még jó, hogy a tanítónéni eszénél volt és nem vette komolyan ezt a baromságot...

Lili Marleen 2009.11.15. 11:10:25

Hm.
Es azt megkerdezhetem, hogy ebben mi volt akkora szemtelenseg, ami miatt otthon meg kellett verni teged?

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.15. 12:18:50

ez egy nagyon jó kérdés... azért látszik, hogy otthon sem volt minden annyira rendben.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása