4

Tanárnő mikor húz már el a picsába?!

Ellenőrző , 2009.10.08. 08:14

 Sokan gondoljuk, hogy jobb alapítványi iskolában tanítani, mint önkormányzatiban, mert több a fizetés és általában jobban a körülmények. Mézes leveléből ennek az ellenkezőjéről győződhetünk meg, egy idős tanárnőt küldött el melegebb éghajlatra egy diák, gondolván, hogy tanár nélkül mégis csak nyugodtabb az iskola.

 

Egy alapítványi iskolában húztam le egy évet, ott hallottam ezt a nagyon kedves párbeszédet. Az egyik szereplő egy SNI-s fiú -szerintem azért ennél komolyabb volt a gond, de erre járt a legtöbb állami támogatás-, a másik egy a 70-es éveiben járó, nagyon energikus, lendületes tanárnő, aki óraadóként tanította az egyébként is rendkívül népszerű kémiát. Tudni kell még hozzá, hogy kevés tanár bírta a kiképzést -én sem-, így nagyon gyakran váltogatták egymást.

Tehát, a párbeszéd:

-Tanárnő mikor húz már el a picsába?

-Drágám, fél háromig órám van, utána szándékszom hazamenni, ha ezt kérdezed.

Mindezt olyan hihetetlen eleganciával és nyugalommal mondta, hogy a fiú -életében talán először-, meglepődött és inkább eloldalgott. Én azóta is a legmélyebb tisztelettel gondolok rá és erőt merítek belőle, ha éppen elküldenek az origóba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr971435706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

louise 2009.10.08. 14:07:36

Azt hittem én is, hogy az átlagosnál jobb a helyzet az alapítványi iskolákban. Biztosan van olyan, ahol az átlagnál jobb képességű gyerekek járnak, meg van, ahová a selejt. Minden tiszteletem a tanárnőé!

WToma · http://lazalom.blog.hu 2009.10.11. 11:42:38

Három évet jártam alapítványi iskolába (diákként, még általános iskolában). A mi osztályunkban és a közvetlenül alattunk lévőben túlnyomó többségben voltak az olyanok, akiket a szülők csak azért járattak oda, hogy könnyebb dolguk legyen, mint egy rendes általános iskolában. (Gyakorlatilag: mi kifizetjük a tandíjat, cserébe ti nem zaklatjátok a gyereket a tanulással.) A mi osztályunk szét is esett később.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.11. 12:02:50

@WToma: Ezt a fejlett nyugaton úgy oldják meg, hogy négyes alatt a gatyádat ráköltöd a sulira.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.12. 08:49:19

Magyarországon ezt úgy oldanák meg, hogy

"Ugye Tanárnő meglesz a gyereknek a négyes átlag... egyébként jó évet zártak a cégeim, a perek is kedvezően alakulnak, nagyon várjuk már az alapítványi bált..."

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása