4

Nem veszik komolyan az iskolák az újinfluenzát?

Ellenőrző , 2009.09.11. 08:00

Mettétől kaptuk ezt a levelet, amelyben az influenzával kapcsolatban szerzett egészen megdöbbentő tapasztalatait osztja meg velünk. Elmondása szerint az iskolák, nem csak, hogy nem veszik komolyan az újinfluenzát és a "zsebkendőbe köhögj, tüsszents!" bölcsesség jegyében szervezik meg a védekezést, de még arra is kérik a szülőket, hogy gyanús esetben se rohanjanak orvoshoz és kérjenek laborvizsgálatot,  hogy ne "rontsák" ezzel az iskola jó hírnevét.

Sziasztok!

Engem az újinfluenza járvány iskolai megjelenése késztet írásra. Naponta hallunk új adatokat, hányan fertőződtek meg, abból mennyiről derült ki, hogy H1N1-es típusú influenza okozta a megbetegedést. A gyerekem iskolájában szülői értekezletet tartottak felvilágosítás céljából, hogy mosson a gyerek kezet, zsepibe fújja az orrát és oda is tüsszentsen, utána dobja ki. Én úgy gondoltam, hogy ezen már túl vagyunk, de hát általános iskola lévén, nem bántam, hátha másnak ez új információ és esetleg megvédi a gyerekemet a fertőzéstől.
Hátast akkor dobtam, amikor arra tértek ki, hogy ha beteg a gyerek, ne hozzam iskolába, de orvoshoz se feltétlenül szaladjak vele, mert mire kitenyésztenék a vírust, meggyógyul a gyerek és csak az iskolának ártok azzal, hogy elterjed a híre a fertőzésveszélynek. Szóval, nyugi, ne pánikoljunk, a gyerek gyógyuljon, aztán irány vissza, mintha mi sem történt volna. Hmmm....
A tanárokat nem oltják be, illetve egyénileg lehet, de nincs ingyenes oltóanyag a számukra -nem végeznek annyira fontos munkát, mint mondjuk egy minisztériumi alkalmazott, akinek jár-, az már, hogy egy tanár egy nap alatt a 5-6* 30 gyereket fertőzhet meg, nem szempont.

Címkék: értekezlet betegség szülői újinfluenza

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr981372378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoci 2009.09.10. 21:43:57

Ez az egész influenza csak cirkusz. Most mit vártál karantént ?

Nem is fertőz annyira mint a sima, töbnyire el is múlik magától, akkor mire ez a pánik ?

Ellenőrző · http://ellenorzo.blog.hu/ 2009.09.11. 08:09:20

Az a baj, hogy kiszámíthatatlan a dolog. 90%, hogy enyhe lefolyású a betegség, de van 10% esélye annak, hogy komoly szövődményeket okoz. Ráadásul épp attól tartank, hogy az "áralmatlan" vírus mutálódik majd, az pedig végképp kiszámíthatatlan. Nem kell pánikolni, de talán bagatellizálni sem.

louise 2009.09.11. 14:19:40

@zsoci: Talán karantént. Arról volt szó eredetileg, hogy azért nem oltják a tanárokat, mert ha járvány lesz, úgyis bezárják az iskolákat. Ezek után kicsit pongyolára vették a védekezést szerintem. Arról már nem is beszélve, hogy a háziorvos azért nem küld el tesztre, mert 4000 ft, az oltás meg csak 1000. Az egyik viszi a pénzt, a másik meg hozza. Üzlet az egész, sajnos a mi egészségünkre, bőrünkre, már megint.

louise 2009.09.11. 14:21:57

index.hu/tudomany/2009/09/11/eloszor_a_gyerekeket_kell_beoltani/
Pláne így. Beoltani nagyon sok gyereket egy olyan anyaggal, aminek a hosszútávú hatásáról fogalma sincsen senkinek. Felelős viselkedésre vall.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása