1

Ha nincs diplomád, már nem is kellesz?

Ellenőrző , 2011.05.18. 07:59

 

Olvasónk egy korábban megjelent cikk kapcsán fejti ki véleményét a diploma  fontosságáról, illletve arról, hogy manapság már szinte lehetetlen diploma nélkül állást találni.

 

 

Tisztelt cím!

A kézbesítők 15%-a diplomás avagy ne tanulhasson bárki tovább 

című cikkre szeretnék a következőképpen reagálni;
Az elmúlt körülbelül 2 év az álláskeresésről szólt a számomra, mivel a jelenlegi munkámat nem tudom összeegyeztetni a munka melletti tevékenységeimmel.
a legtöbb hely azzal utasított vissza, vagy nem volt számomra megfelelő, mivel az adott munkakör betöltéséhez felsőfokú végzettségre volt, vagy lett volna szükség. Amin egy kissé meglepődtem, mivel az adott munkakörnek elég lett volna egy sima szakirányú végzettség, illetve, vagy egy gimnáziumi, vagy szakközépiskolai érettségi. Csakhogy a diploma itt eme helyeken olyan "értéket" képviselt az adott cég számára, mivel úgy gondolták, hogy akinek diplomája van az egy biztosan művelt ember, pedig egyeseknek csak papírja van, de emögött nincs semmiféle tudás vagy bármi olyan dolog ami feltétlen kellene az adott munkához. És van az ellentét akinek csak 8 ált. van vagy csak szakmája/szakmái az is lehet művelt ember
Egy amolyan szelekció, vagy diszkrimináció az adott munkavállalókkal szemben, avagy "ha nincs diploma már nem is kellesz, viszlát!"
Szóval értékelni kellene a szakmát vagy az érettségit is, mert az is egy nagy eredmény, és sokszor ennyi is elég a munkavállaláshoz...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr992910485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2011.05.28. 14:58:02

Ha ezt a tipikus történetet összeadjuk a másik tipikussal, hogy valakit túlképzettség miatt utasítanak vissza, mert "nem tudnának annyit fizetni neki, amennyi járna a végzettségéhez", akkor azt kell mondjam, hogy a magyar munkaadók igen nagy hányada így vagy úgye, de hülye. Tudást kéne nézni, nem papírt, és munkát fizetni meg, nem titulust.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása