1

Mi lesz a szakképzéssel?

Ellenőrző , 2011.02.03. 08:00

A szakképzés átalakítása felől érdeklődik Marietta nálunk, és mivel mi magunk nem vagyunk érintettek ebben a témában, közzétesszük a levelét, hátha valaki tud segíteni.

 

Kedves Ellenőrző!

 A lányom egy szakközép iskolába jár, ahol lehetősége van -volt- az érettségi után szakmát is tanulni. Az eheti szülői értekezleten értesültünk arról, hogy a komplett szakképzést átviszik a TISZK másik iskolájába, így az anyaintézményben már nincsen lehetősége arra, hogy szakmát tanuljon. Tud erről valaki bővebbet? Én is hallottam, hogy átalakítják a szakképzést, de nem tudott rá az igazgató sem választ adni, hogy ez felmenő rendszerben lesz, vagy akár már most szeptembertől?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv,

Marietta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr442634134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Dália 2011.02.21. 14:35:49

Sajnálom.
A nagyobbik gyermekem ugyanígy járt, 1 év után ott is hagyta a képzést, amikor diáktársaival rájöttek, hogy a másodévesek vizsgakérdéseinek semmi köze a leadott tananyaghoz.
A képzés ráadásul úgy volt meghirdetve, mintha az beleszámítana az egyetemi felvételi ponthatárba, persze erről is hazudtak mind a TISZK-nél, mind az anyaiskolánál.
Tavalyi évben az egyik idegenforgalmi iskola szülői közössége kezdett harcba hasonló okok miatt a tantestülettel, sajnos nem tudom milyen sikerrel.
Ebben az országban a szakoktatást lenullázták.
Ma már nem íratnám a gyermekemet efféle iskolába.
A felsőfokú továbbtanuláshoz semmilyen alapvető információval sem tudott szolgálni az állítólag jólképzett osztályfőnök.
Következő évben ki is nevezték igazgatóhelyettessé.
Sok sikert nektek, ha jó tanuló a lányod, akkor irány az egyetem, vagy a főiskola.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása