11

Helyreigazítás-Hiller István nem teremti meg a harmadik nemet

Ellenőrző , 2010.03.03. 16:45

A "Hiller István megteremti a harmadik nemet?" poszttal kapcsolatban sok felháborodott hangú levelet kaptunk, megkérdőjelezve ép elménket, hozzáértésünket, szándékainkat. Most az egyik bíráló hangú levelet tesszük közzé, amelynek tartalmával -fenntartásokkal ugyan-, de egyet tudunk érteni.

 

Kedves Ellenőrző blog!

A "Hiller István megteremti a harmadik nemet?" című posztban megjelentekre szeretnék reflektálni. Nem értek egyet a posztban leírtakkal, sarkítottnak és a pártatlanságot teljességel nélkülözőnek érzem a megfogalmazottakat, különösen sérelmesnek érzem, hogy egy szélsőjobboldali újság cikkét jelentetik meg egy függetlennek gondolt blogon. Ettől függetlenül szívesen és gyakran olvasom a blogot, nem értek egyet azokkal, akik első felháborodásukban az ördög cimboráinak titulálják a szerkesztőket, hiszen eddig több száz bejegyzés jelent meg és ez volt az első, aminek a tartalmát megkérdőjelezhetőnek éreztem. Nincsen könnyű dolga a blog szerkesztőinek, hiszen az oktatáshoz mindenki ért, mindenkinek van véleménye róla, de legalábbis járt már iskolába, hosszabb-rövidebb ideig. Talán eldönteni sem egyszerű egy beérkező levélről, hogy milyen lesz a fogadtatása, de szerencsésebbnek gondolnám a politikát kizárni a megjelentetett témák közül, hiszen túlpolitizált hétköznapjaink így is rengeteg feszültséget keltenek, értelmetlenül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr461781309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.03. 19:49:09

Igazából én is valami ilyesmit vártam volna Tudom, hogy a célotok az, hogy az oktatás világának problémáit kibeszéljük, ezért magát az olvasói levelet változtatás nélkül közlitek le, de legalább az ilyen nyilvánvalóan és várhatóan érzékeny témákban érdemes lenne egy kis kitekintést adni. Megtalálni a kormányrendeletet tíz pernél nem került több időbe, a levelekhez pedig mindig fűztök egy kis megjegyzést, abba belefért volna. Nem egy másik politikai oldalról származó újságcikket hiányoltam, csak konkrétan a kormányrendeletet, amiről szó volt.
Szerintem nem feltétlenül kell kerülni itt a politikai vagy annak tűnő témákat, ha profilba vág, és érdekli is a pedagógusokat vagy oktatásban részesülőket, miért ne lehetne ez egy fórum, ahol ezek a kérdések is megbeszélésre kerülnek, de csak a fenti megkötéssel működhet rendesen. Úgy elég nehéz beszélgetni valamiről, ha azt sem tudjuk, miről van szó.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.03.03. 21:31:20

Ez a poszt a vödörnyi meztelencsigára lötyintett pohárka vazelin.

Mit kezelsz fenntartásokkal? Mivel értesz egyet?

Ha vannak szándékaitok, időnként fel kell vállalni az értékeiteket is, hacsak a szándék nem a támadhatatlanság megőrzése!

Ellenőrző · http://ellenorzo.blog.hu/ 2010.03.04. 07:12:36

@kolbászoszsömle: Így is lehet látni a dolgokat, mi elsősorban a mocskolódó levélíróknak szánjuk példaként, hogy így is lehet kritikát gyakorolni.

Kora Délutáni Kornél 2010.03.04. 11:14:01

Óriási különbség ha

a) az a címe egy bejegyzésnek, kijelentő módban, hogy "H.I. megteremti a harmadik nemet", majd a probléma vázolása mellett idézitek a Magyar Nemzet adott cikkét, vagy

b) az a bejegyzés címe, hogy például "Eszter nővér az óvodai nevelés alapelveiről", vagy hasonló.

Kampányidőszakban egyébként a szakmaisággal, elfogulatlansággal és tárgyilagossággal nem vádolható Magyar Nemzet cikkeiből idézni nem valami taktikus dolog, ha valóban a témák megvitatása, kibeszélése a blog célja.

Amúgy ennek a helyreigazító bejegyzésnek szándékosan az az URL-je, ami? Valahogy nehezen látom bele az iróniát.

KDK

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.04. 12:42:21

@Kora Délutáni Kornél: Szerintem nem szándékos, a következő posztté akart lenni...

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.03.04. 12:44:08

a magyar nemzet szélsőjobboldali? :D :D :D

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.03.04. 12:50:37

kedves levélíró. a politikát meg lehetetlen kizárni ebből a blogból, mert ez a blog az oktatásról szól, és a kettő keményen összefügg.

visszatérve a magyar nemzetre... az az újság, ami nem balos/mszp-s/liberális/akármilyen, az már automatikusan szélsőjobbos? ..:) ne haragudj, de ezen csak nevetni tudok :)))

Marr 2010.03.04. 14:11:40

Ellenörző, a helyreigazítás fogalma szerintem teljesen mást takar.

Az, hogy beraktad a címbe, hogy "nem"... Ez csak továbbviszi az előző rossz címadást. Mitől rossz? Ld. @Kora Délutáni Kornél:

Marr 2010.03.04. 14:12:11

@Zsüli: Na igen, így meg főleg semmi értelme a "helyreigazításnak".

bölcsésztanár 2010.03.04. 19:57:47

Szerintem van értelme politizálni, és lehet azt normálisan is. Csak nálunk valami miatt nem megy. Ami meg az átpolitizáltságot illeti, az oktatás vastagon benne van, de ezen nincs mit csodálkozni. És hápogni se kell azért, mert így politika-úgy politika. Az anyázás a tűrhetetlen és az érzelmi alapú érvek, minden más releváns.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása