3

Mindenki hibázik?

Ellenőrző , 2010.02.04. 16:45

Zitatanító néni kommentjét tesszük közzé a sok "Ki javítja a tanár hibáit" kommentek közül. Ő maga a sok negatív vélemény miatt nem is szeretné elkezdeni ezt a pályát. Érdekes lehet elgondolkozni azon, hány értékes embert téríthet el a tanári pályától a társadalom negatív véleménye.

 

Elolvasva a kommenteket az csak ne szóljon semmit, aki nincs benne ebben a világban, mármint a tanítók világában. Soha nem szóltam még hozzá semmi ilyesfajta blogokhoz, meg hasonló dolgokhoz, de itt most nem tudtam megállni, ha már egy olyan dologról van szó, ami engem is érint. Miért van az, hogy az emberek többsége azt gondolja, hogy a tanítók élete és maga az iskola elvégzése olyan egyszerű? Mindenki azt hiszi, hogy ez séta galopp? Mert akkor tévednek! Persze az olyanokat nem védem, akiről messziről lerí, hogy egyáltalán nem erre a pályára teremtetett ( helyesírási hibák, magatartásbeli különbségek), de én pont az ilyen szinten megnyilvánuló emberek miatt nem szeretném folytatni! El sem kezdtem, mivel az iskolát is halasztottam, de mielőtt bárki bármiről is véleményt nyilvánítana, csak egyszer próbálják ki azt, hogy milyen 30-40 gyereket egyben tartani, és magukra irányítani, fenntartani az érdeklődést,
figyelmet...Igen nehéz, főleg a mai időkben, mikor mindennaposak az iskolai erőszak formái minden szinten!
Remélem senkit nem bántok meg ezzel a véleménnyel, de azért jobb ha elgondolkodik mindenki, nem csak a tanítóknak, tanároknak van hibája. Hisz csak az nem hibázik, aki semmit csinál, ezt jó ha tudjuk!

"egy" tanító végzettségű fiatal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr711729632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marczy 2010.02.04. 20:40:26

Ami kimaradt: a magatartás és a helyesírás mellett a _tárgyi tévedések_ elkeserítőek. Amikor hibás a tankönyv: a tanárnak KELL a hibát javítani!!!, hogy a gyerekbe ne a rossz információ menjen bele. Nem sokan tudják pl., hány országot érint a Duna. Több tankönyvben is rosszul szerepel. Aztán amikor már szinte üvöltve javítom ki, hogy de nem úgy van az, akkor is van, hogy lehurrognak. Ennyit a tankönyveknek a nem kellően tájékozott tanárok általi szolgai követéséről...

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.02.05. 08:19:11

@marczy: Mióta nem Jugoszláviát érinti, én sem tudnám, legfeljebb megtippelni.

Szlovákiát külön országnak számoltad? :)

Zitatanítónéninek meg elsőre annyit, hogy akinek nem inge, ne vegye magára! Igaz, itt nem ilyen egyszerű a helyzet, mert a túlnyomó többségben lévő "korlátozottan alkalmas" tanító és tanár rendesen devalválta a pálya megbecsülését, és ez ezer meg egy ponton nehezíti meg az elhivatott pedagógus életét is.

De nyugtasson meg a tudat, hogy itt rád van szükség!

elod72 2010.02.05. 08:56:42

"Elolvasva a kommenteket az csak ne szóljon semmit, aki nincs benne ebben a világban, mármint a tanítók világában."

Attol meg, hogy nem tudok tojast tojni, meg tudom mondani egy tojasrol, hogy zap-e.

"Miért van az, hogy az emberek többsége azt gondolja, hogy a tanítók élete és maga az iskola elvégzése olyan egyszerű?"

Miert van az, hogy a tanarok tobbsege ezt hiszi az emberek tobbsegerol?

"Mindenki azt hiszi, hogy ez séta galopp?"

Nem.

"...de én pont az ilyen szinten megnyilvánuló emberek miatt nem szeretném folytatni!"

Akkor immar sikerult egy jo indokot talalni.

"csak egyszer próbálják ki azt, hogy milyen 30-40 gyereket egyben tartani, és magukra irányítani, fenntartani az érdeklődést"

Vagy milyen telen egy epitkezesen dolgozni, topmenedzserkent 40 evesen infarktust kapni, egy bankban kreten ugyfelekkel kulturaltan viselkedni...

"főleg a mai időkben"

Az okorbol is maradtak fenn az ifjusag zullott allapotat ostorozo szovegek. Pedig az regen volt.

"de azért jobb ha elgondolkodik mindenki, nem csak a tanítóknak, tanároknak van hibája"

OK. Elgondolkodtam. Arra jutottam, hogy sose gondoltam ezt.

"csak az nem hibázik, aki semmit csinál"

Kozhely indoeuropai nyelvtannal. :-)

Es hogy a felvezetohoz is fuzzek egy gondolatot:
"hány értékes embert téríthet el a tanári pályától a társadalom negatív véleménye"

Egyetertek. A tarsadalom a megbecsuleset (elsosorban) banki atutalas formajaban fejezi ki. Az osszeg alacsonysaga valoban elterit szinte minden alkalmas embert, aki meg szabadon valaszthat.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása