8

Miért hagyják a tanárok, hogy verjék a gyerekemet?!

Ellenőrző , 2009.11.16. 07:58

Gina levelét adjuk közre, amelyben leírja elkeseredett harcát azért, hogy megvédje 5-es gyerekét az iskolai atrocitásoktól. Többször szólt a tanároknak, beszélt az igazgatóval, próbált beszélni az egyik érintett gyerek szüleivel, de végül az iskolaváltás mellett döntött.

Kedves Ellenőrző!

A gyerekemet ért sorozatos iskolai verések miatt fordulok levelemmel hozzátok! Gondolhatjátok azt is, hogy miért nem inkább az iskola tanáraihoz, vagy az igazgatóhoz fordulok inkább, de az már megtörtént. Odáig fajult a dolog, hogy jeleztem az Önkormányzat felé az iskola tehetetlenségét, illetve iskolát váltottunk. De kezdem az elején!

A kislányom korababa volt, sajnos maradtak vissza nála fizikailag látható jelei ennek, valamint neurológiai problémái is vannak. Születése óta járunk vele fejlesztésre, mozgása óvodás korára rendezetté vált, a finommotorikával vannak gondjai, de ebben nem tért el kortársaitól. A kudarcra viszont nagyon rosszul reagált, sírt, illetve bebújt a szekrényébe, de SOHA nem vált agresszívvé, nem verekedett, nem fenyegetett senkit. Sajnos ennek ellenére már óvodában kezdődtek a problémák, a gyerekek megérezték, hogy könnyen ki lehet borítani, piszkálták, verték gyakran rohantam érte a munkahelyemről mert nem tudták az óvónők sem megnyugtatni. Az is kiderült évközben,  hogy az óvónők is megverték néha, ez persze továbbrontott a helyzeten. Elköltöztünk, óvódát váltottunk és tényleg a világ legjobb óvódájába kerültünk, kedvesek voltak, türelmesek, bár a gyerekek itt is piszkálták a lányomat, de verésig nem fajult soha a helyzet, szívesen járt oda.

Az iskolaválasztás bekövetkeztével alapítványi iskolába szerettem volna vinni a lányomat, mert úgy éreztem, hogy teljes osztálylétszámmal nem tudna megbírkózni, ráadásul a fejlesztésre is szüksége van, erre pedig a speciális iskola a megfelelő. 2 éves korától járunk vele pszichológuhoz, ő nem javasolta a speciális iskolát, valamint a nevelési tanácsadó sem, mondván, hogy korának megfelelően fejlett, intelligenciája átlagon felüli, nem igényel speciális gondozást. Alsóban rendben is ment minden. Szeretett odajárni, néha megkergették az udvaron, de a tanító nénik nagyon odafigyeltek rá -és a többiekre is-, soha nem érte különösebb atrocitás. Felsőben viszont visszatért a rémálom. Ütik-verik, ahol érik, a szünetekben ki sem mer menni az osztályból, mosdóba sem. Többször beszéltem az osztályfőnökével, az igazgatónővel, de érdemi változás nem történt az ügyben. Azt a választ kaptam, hogy az iskolai atrocitások mindennaposak, nem állhat tanár minden diák mellett, vigyem kisebb osztálylétszámú iskolába. Az Önkormányzatnál ugyanezt a választ kaptuk. A speciális iskolába egyébként azért nem vették fel, mert a Nevelési Tanácsadó szerint nem szorul speciális ellátásra és fejlesztésre. Ettől függetlenül most kerestem neki egy kisebb osztálylétszámokkal dolgozó alapítványi iskolát és remélem, rendeződik a helyzetünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr481526083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.11.16. 08:38:28

Tudom,hogy ezért megöltök,de miért kell mindig, mindenkit integrálni??? A tisztességes szegregáció csak javítana rengeteg gyerek helyzetén,csak ezt senki nem meri,akarja bevállalni.A sok normális gyerek néha olyan, mintha elmebetegek gyülekezete lenne,kár mindenáron közéjük vágyódni.Aki különbözik, az különbözzön,és ebben segítsünk neki,mert úgysem lesz belőle soha átlagos ember.Ha megfelelő alapokat kapna(óvóda,iskola,család),akkor lehetne belőle boldog ember.
(Szegregáció-integráció:-már a romák is ezt használják a köznapi beszédben.)

elod72 2009.11.16. 08:51:49

@nsocsi: csatlakozom

Amugy nalam az ilyen mondatok verik ki a biztositekot: "Az is kiderült évközben, hogy az óvónők is megverték néha"

Konyorgom, ez buncselekmeny! A feljelentes elmulasztasa pedig bunpartolas.
A lanyom ovodajaban egyszer egy ovono valotlansagot allitott, ez kitudodott, masnap mehetett az ovono. Pedig addig mindenki meg volt vele elegedve. Igaz, itt mi, szulok vagyunk a munkaltatok. Fel sem merul, hogy valaki megusson egy gyereket! Ha mar ovodaban (szo szerint) beleverjuk a kicsikbe, hogy ez a dolgok normalis elintezesi modja, akkor miert kell azon csodalkozni, hogy kamaszkorra kezelhetetlenne valik az agresszio?

PS: Sajobabonyban meg talan ezekben a percekben is megy a bunyo. Az ott verekedok is voltak gyerekek, sokuk ma is az.

mette 2009.11.16. 08:54:26

@nsocsi: Hát, nem tudom. Egyet is értek, meg nem is. Dolgoztam alapítványi iskolában, az vigye oda a gyerekét, aki már lemondott róla. Ütik-verik egymást a sajátos nevelési igényű gyerekek, 10-n vannak ugyan egy osztályban, de így is szörnyű a helyzet. Az anyuka egyébként azt írta, hogy oda akarta eleve, de nem vették be, mert nem volt papírja a gyereknek, anélkül meg nem ad az állam több pénzt érte.

kukko 2009.11.16. 10:51:37

Olyan is történetet is hallottam, hogy a tanár szétszedett két verekedő diákot, és a szülő felháborodottan jött be, hogy mit szorongatta a gyerekét a tanár. Végül a tanár magyarázkodhatott. Ezek után meggondolja majd, hogy beavatkozzon a verekedésbe.

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 12:37:04

Sajnos ez van. Felső tagozatban már tényleg nincsen ott a tanár minden pillanatban. Innentől már egyedül hagyják a gyerekeket a szünetekre és szerintem nem is nagyon vonhatóak felelősségre azért mert "nem figyelnének oda eléggé" Nem is kell. Meg kell hagyni a gyerekeknek a teret a szocializálódásra. Sajnos vannak ilyen problémák. A kislány ahogy egyre idősebb lesz és ha egy jó pszichológushoz jár szeirntem meg fog tudni küzdeni a problémáival és a kislétszámú iskola mindenképpen jó hatással lesz rá. Valóban már az elejétől így kellett volna.

Kisbefektető 2009.11.16. 14:00:37

@Chewbaca: véleményem szerint különbséget kell tenni a között, hogy a kislányt rendszeresen bántják az osztálytársai, vagy hogy a kislány vademberek közé szocializálódik.

Ha vademberek közé jár az ember, akkor az a rohadt nagy gáz, hogy az ember kénytelen hozzászokni, hogy semmije sincs biztonságban. Egész álló nap az megy, hogy hol a könyvét firkálják össze, hol a tolltartóját kobozzák el, hol a köpenyének a zsebét tépik le, tornaórán ellopják a cipőfűzőjét, ha leül valahova, akkor megnézi, hogy nem tettek e oda rajzszöget, rágót stb. - aztán a tanerők utána a szerencsétlent még le is cseszik, hogy miért firkáltad össze a könyvedet, hol a tollad, hol a köpenyzsebed, hol a cipőfűződ? miért hagyod el? miért adod oda a másiknak? te miért nem ütsz oda? stb. stb. stb. - aztán az ember elmegy egy normális társaságba, akkor azok csak néznek, amikor látják a bizalmatlanságot.

k.g. (törölt) 2009.11.20. 10:05:01

Nem semmi, ha már 5.-es kislányokat is vernek, abba az iskolába is csupa hős jár... Nálunk alig volt iskolai erőszak, de amikor elvétve előfordult, az mindig fiúk közt volt. Ha valaki egy lányra kezet emelt volna, arra az emberre az iskola szégyeneként nézett volna mindenki.

Adani 2009.11.20. 11:04:04

@solmyr:

Egyetértek, néha én is megdöbbenve olvasom, h mi minden történik egy iskolában és van mikor videófelvétel van róla és hát ugye azt meg a saját szememmel láttam. Óra közben se szó se beszéd felrúgnak egy gyereket padostól csak úgy és verik. Ráadásul vissza se üthet mert boxoló és ha visszaüt akkor eltiltják a sporttól. Nem volt az olyan régen mikor én még iskolába jártam és ilyesmit akkor a legvadabb álmomban sem tudtam elképzelni, pedig általános iskolában jártam olyan osztályba is, ami 90+%-ban cigányokból állt a végén én voltam az utolsó, aki még ottmaradt. Anyám még mondta is akkor, h 1995-ben ő hozta létre az első szegregált osztályt a városban,

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása