26

Mennyire meleg a pite?

Ellenőrző , 2009.10.07. 07:23

Kati levelében a kisfia iskolájában történt eseményekről számol be nekünk. A történet két főszereplője két férfi tanár -akik a diákok és a szülők véleménye szerint-, melegek. Egyikük nem leplezi érdeklődését az iskola fiú tanulói érint, másikuk az iskolán kívül keres szexuális kapcsolatot, sajnos a diákok számára is lekövethető módon. Az igazgatóság nem tesz semmit, a diákokat zavaró módon kedves tanár viselkedése ellen és a szülők is tehetetlenek. Ez lenne az általános helyzet egy iskolában?

 

Sokszor hallottam már arról, hogy a férfi tanárok nagy része homoszexuális, de eddig azt gondoltam, hogy mindenkinek a magánügye, hogy milyen a szexuális irányultsága, ha az nem érinti az iskolai munkáját.

A kisfiam most kezdte a 7-et egy 6 osztályos gimnáziumban, szóval minden tanára új. Már az első napokban mesélte,  hogy a testnevelő tanár bácsi olyan furcsa, néha úgy beszél, mint egy lány. Ahogy teltek a hetek és már elment az első hónap is egyre sűrűsödtek a gyanús jelek. A fiúknak biciklis nadrágban kell menniük tesi órára, nézi a feneküket, simogatja a hátukat, odaáig fajult a helyzet, hogy nem mernek ott maradni délutáni foglalkozáson, mert félnek, hogy mi lesz, ha a tanár bácsi kezdeményez. Eddig még nem kezdeményezett, állítólag a nagy 11-es fiúkat nézi zuhanyzás közben, de ez lehet a kicsik fantáziájának a szüleménye is. Írtunk egy levelet az igazgatónak, kértünk másik tanárt, de nem kaptunk, mivel a panaszunk nem megalapozott, soha nem volt még panasz a tanár úrra -mint később kiderült az idén szeptembertől tanít itt-. Ezen túltettük magunkat, az eset után a tanár bácsi is visszafogottabban viselkedik. Az igazi sokk csak ezután következett:az egyik nagyobb fiú megtalálta valahol az interneten a kémia tanár meztelen képeit, ráadásul állítólag maszturbál valamilyen videómegosztón található videón. Már nem írtunk levelet az igazgatónak, nem kértünk másik tanárt, úgyis megalapozatlan lenne a panaszunk, ráadásul nem molesztálja a gyerekeket.

Tényleg ennyire rossz a helyzet, vagy csak mi vagyunk nagyon pechesek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr931429523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.07. 10:52:06

Ebben a kérdésben nagyon radikális elveket képviselnék.

Utána a bíróságon is. Egyrészt tanu lennék kiskorú gyermekem képviselőjeként, másrészt vádlott hirtelen felindulásból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés ügyében.

elod72 2009.10.07. 12:27:47

Ket dolog erosen ossze lett mosva: az hogy valaki homo- vagy heteroszexualis, illetve az, hogy valaki molesztalja-e a diakjait. Az a tanitas szempontjabol lenyegtelen, hogy valaki homoszexualis; ez az o maganugye. Az viszont, hogy valaki gyerekeket zaklat, az buncselekmeny, nemi iranyultsagtol fuggetlenul. A leghatarozottabban fel kell ellene lepni! Nagy kerdes, hogy mennyi ebbol a bizonyithato, es mennyi a fantazia muve. Ha a vad megalapozott, azonnal rendorsegi feljelentest kell tenni.

A kemiatanar esete ennel elgondolkodtatobb. A bolti elado, a tozsedugynok, a villanyszerelo "buntetlenul" tolthet fel magarol hasonlo videot, de egy tanartol elvarjuk, hogy ilyet ne csinaljon? Ha az az "az egyik nagyobb fiú" az utobbiak kepeit csodalja az interneten, akkor minden rendben van? Nem hiszem, hogy barmit megtilthatnank a tanaroknak, amit a torveny nem tilt meg, csak azert, mert az adott dolog nem passzol a vilagnezetunkbe. Az az igazi kerdes, hogy az illeto mennyire jol tanitja a kemiat.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.07. 12:54:41

@elod72: valóban jogos a kérdés, hogy aki ilyet talál, az vajon mit kereshetett...

Ezzel együtt nem gondolom, hogy mindent a sündőrségre kéne bízni, egy lányos tornatanár nem lehet ellenfél egy gyermekét (meg)védő apának.

És ha a tanárúr a lányokat markolásznál tornaórán, akkor is ez lenne a véleményem.

elod72 2009.10.07. 13:15:30

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Az onbiraskodas ketelu fegyver. Egy rossz modell, amit nem kene a gyereknek megtanulni. Hibazott a tanar? Jon apu, es jol nyakon veri! Ha majd nagyobb leszel, ram mar nem is lesz szukseg, te magad is nyakon tudod verni azt a tanart. Aztan egy szep napon aput is nyakon veri a gyermek... Erre az utra nem kene ralepni. Elsonek meg kell probalni a rendorseget.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.07. 15:29:20

@elod72: Irigyellek a hitedért.

Az én modellem szerint:

Hibázott a tanár? Elszámoltatják. Később te is elszámoltathatod azt, aki neked sérelmet okoz. Mindenki elszámoltatható. A fiam vagy, kiállok érted. Nem hagyom, hogy bántsanak. Te is állj majd ki a szeretteidért!

Adani 2009.10.08. 11:33:22

Az, h buzi vagy sem az sztem is az ő magánügye. Ameddig nem reklámozza addig teljesen mindegy otthon mit csinál. Egyébként volt egy eset arról ,h egy tanárnő valahol a Dunántúlon meztelen képeket pakolt fel egy netes oldalra magáról és ez kitudódott és ki lett rúgva.

Ennyi erővel az említett kémiatanárt is ki lehetne. De ha amúgy egyébként jó tanár és a munkáját jól végzi sztem nem kell foglalkozni vele, hiszen magánügye, h munkaidőn kívül a szabadidejében mit csinál.

Ameddig a munkájára nincs panasz és a diákokkal sem kezd ki teljesen mindegy, h melyik nemhez vonzódik vagy éppen milyen szexuális beállítottságú. Ha speciel a kakiszexet szereti attól még lehet jó tanár és nem órán csinálja vélhetően a diákok előtt és nem is hangoztatja.

A South Parkban is volt egy erről szóló rész. Mr. Garrison megtudta, h egy meleg tanárt kirúgtak azért mert meleg és végül több milliós kártérítést kapott és ő is ki akarja rúgatni magát. Ezért pl. behozza órára Mr. Furkót mint tanársegédet és az órán fenekeli el Furkót meg feldugja az egeret a seggébe és mikor a diákok emiatt szólnak tolerancia táborba küldik őket, h ne buzizzák le a tanárt.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.10.08. 18:04:36

@elod72:
"A kemiatanar esete ennel elgondolkodtatobb. A bolti elado, a tozsedugynok, a villanyszerelo "buntetlenul" tolthet fel magarol hasonlo videot, de egy tanartol elvarjuk, hogy ilyet ne csinaljon?"

Elvárhatjuk. Tekintettel arra, hogy gyerekekkel dolgozik és nem zöld-sárga drótokkkal mint a villanyszerelő. Persze ha téged nem zavar járasd hozzá te a gyerekedet.

elod72 2009.10.09. 09:36:45

@matyi10: Amig a gyerekekkel dolgozik, addig elvarom, hogy jo munkat vegezzen. Amit a szabadidejeben csinal, ahhoz semmi kozom. Ez a ketto sulyosan ossze van mosva.

Mi kovetkezik abbol, hogy valaki egy "felnott" (micsoda szo!) videot oszt meg magarol? Nem tudom, mi motival valakit ilyesmire, de nem is akarok itelkezni felette. Azt sem tudom, hogyan allhat ezek utan a diakok ele, de ez legyen az o problemaja.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.09. 13:26:43

@elod72: Az a baj, hogy ha ez kiderül, a "Hogyan áll a diákok elé?" már nem csak a tanár problémája.

"Ki ez az ember, aki előttem áll?" Példakép? Megkérdőjelezhetetlen erkölcsi tekintély? Követendő? És amit mond?

Igazán mély erkölcsi válság az, ahol egyáltalán kérdésként is felmerülhet, hogy egy nyilvánosan magamutogató (ha a parkban csinálná, szatírnak hívnánk!) tanár alkalmas-e a továbbiakban a tanári pályára.

Igenis neki kell szegezni a kérdést, hogy magától mond fel, vagy megvárja a botrányt? Esetleg az igazgatónak is, hogy magától rúgja ki, vagy megvárja a botrányt - és vele együtt a saját felmentését?

elod72 2009.10.09. 14:47:19

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Vitatom, hogy "nyilvánosan magamutogató". Az fog vele talalkozni, aki rakeres a neten. Valaszthato, hogy meg akarom-e nezni. Ha egy parkban tenne, barki lathatna.

Nyilvan tulhajtott naivitas a reszemrol, amikor azt feltetelezem, hogy egy magamutogato ember tanithatja jol a kemiat. De miert nem az az aspektus domborodik ki, hogy mit csinal az osztalyteremben? Szamtalan pedagogus bunozovel volt modom talalkozni, akik ugyan valoszinuleg nem mutogattak magukat, de ennel sokkal rosszabbat tettek: megutaltattak velem a tantargyukat!

Amugy ki a "megkerdojelezhetetlen erkolcsi tekintely"? Van ilyen? Jo tanarokat mar lattam... (rosszat meg plane ;-) Peldakepet a szulok, szerencses esetben a tarsadalmi normak adnanak. Az elobbinek nincs ideje, az utobbira tenyleg jellemzo az "erkölcsi válság". De a tanar ebben a jatszmaban egy kis tenyezo marad, ezert nem is erzem jogosnak, hogy ugyanazokat a kovetelmenyeket tamasztjuk veluk szemben, mint amelyek a szentte avatashoz szuksegesek. Nem, ok is csak emberek, hiaba foglalkoznak drotok vagy penz helyett eppen gyerekekkel...

Biztonságos Pista 2009.10.10. 18:09:55

Ez hülyeség , nem minden általános iskolai férfi tanár langyi.Abban egyetértek hogy a homoszexuális tanárok ne tanítsanak fejlődésben lévő gyermekeket,mert zavarhatja normális nemi orientálódást.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.10.10. 19:42:12

@Biztonságos Pista: Nem attól lesz valaki meleg, hogy lát maga körül melegeket. Genetikai kérdés. A környezet hatására, ha pl. súlyos megvetés, pláne büntetés sújtja a melegeket, maximum annyi történhet, hogy nem vállalja fel, akár saját maga előtt sem, és megpróbál úgy élni, mintha nem az volna. Ettől nem válik heteróvá, viszont tökéletesen el lesz cseszve az élete.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.10.10. 21:01:51

@elod72: Össze is kell mosni mivel a tanár a nap 24 órájában és az év 365 napján kell, hogy képviselje azt, amit hivatásául választott. Akárcsak az orvosnak, papnak stb. Ha úgy érzi, hogy nem megy és hivatásával összeegyeztethetetlen dolgot akar tenni akkor keressen más pályát.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.11. 12:07:45

Igaza van a levélírónak. Ki kell őket rúgatni. A múltkor is láttam egy vízvezetékszerelőt, aki homokos volt. Botrány! Egy tűzoltó meg az ánuszát mutogatta a jútúbon. Rémes!

testlife 2009.10.11. 13:40:23

Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!
Én megölném!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.12. 09:04:30

@elod72: Ennyi erővel a szatír is csak annak mutogatja magát, aki arra jár...

Nem feltétlen a homokossággal van a baj - ha képes úgy dolgozni, viselkedni, hogy ne a boás, kolbászostangás-pride-os, Szomszédokból bajorimrés meleg legyen a fő üzenete, hát legyen...

Viszont a magamutogatás semmilyen körülmények között nem tolerálható egy tanárnál.

Nem kell, hogy szentek tanítsák a gyerekeket. Még csak bolgodok sem. Nem kell, hogy tökéletesek legyenek. Nem kell megkérdőjelezhetetlennek lenniük (valóban).

De ne legyen már elfogadható, hogy a leggyarlóbbak foglalkozzanak a gyerekeimmel. Ha magamutogatókat akarok neki mutatni, majd elviszem én az Angyal bárba, vagy a Palace-ba, vagy akármelyik rúdtáncoshoz.

vagy este otthagyom a TV előtt egy órára... :(

elod72 2009.10.12. 10:00:51

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
@matyi10:

Van egy kompromisszumos javaslatom (elmeleti jatek)! Csinalunk ket szurot, amivel megrostaljuk a tanarokat. I. Kiesik, aki az osztalyteremben nem teljesit rendesen, II. kiesik, akinek nem "erkolcsos" az osztalytermen kivuli viselkedese. A II. szamu megepitesere en nem vagyok alkalmas. Es a javaslat: szurjuk a tanarokat eloszor az I. szurovel, majd a II.-sel. Ne forditva. Ez elfogadhato?

PS: Kedves matyi10! Mire jok az olyan elvarasok, amelyek koszonoviszonyban sincsenek a realitasokkal? Ha 1 olyan tanar van 100-bol, aki "a nap 24 órájában és az év 365 napján kepviseli azt, amit hivatásául választott", akkor mit csinalunk a maradek 99-cel? Nem lenne jo egy olyan lecet eloiranyozni, amit azert a tobbseg at tud ugrani? Peldaul az egyhazra bizni, hogy mit kezd a homoszexualis papsaggal, de kokemenyen fellepni (=ide tesszuk a lecet) a gyerekmolesztalo papok (elszomoritoan nepes) csoportjaval... Ha mar epp Isten jambor szolgait emlitetted. (Tavolrol sem gondolom, hogy MINDEN pap szodomiat kovet el. Ezt a kerdest sem ebbol az iranybol kellene megkozeliteni, mint ahogy egy tanar kvalitasait sem a szexualis orientaciojan keresztul. Csak ennyi.)

Adani 2009.10.12. 10:07:44

@elod72:

Szerintem meg az a fontos, h az osztályteremben és munkaidejében hogy viselkedik, ott nyújtsa a tőle elvárható teljesítményt. Ha képes munkaidejében ellátni a feladatát és ebben nincs rá panasz akkor édes mindegy mit csinál munkaidőn kívül a saját szabadidejében. Az az ő magánügye.

Ugyanúgy mint a legtöbb más szakmában. Pl. lehet valaki 8-16-ig vízvezetékszerelő, cégvezető, vezérigazgató stb. de a munkaidő lejárta után már civilben azt csinál ,amit akar és magánügye, h az micsoda.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.12. 11:23:01

@Adani: @elod72:

Szerintem egyetértetek. :)

Viszont a kompromisszumodat nem tudom elfogadni. Valóban fontosabb az, hogy a tanórán, az iskola kerítésén beül mit nyújt.

Viszont meglátásom szerint vállalhatatlan lesz a helyzete, ha a második szűrőn nem megy át, és ez kitudódik. Akár mert fekete kecskét áldoz a sátánnak, akár mert ízléstelen képeket, videókat pakol fel magáról, akár mert részegen autókat gyújtogat és székházakat ostromol.

Ebben az esetben mit tud nyújtani az iskola kerítésén belül, ld. I. szűrő? Ellehetetlenül. Soha nem lesz már fontos, hogy mit mond, mit tanít, AZ jut róla mindenkinek eszébe.

Ezek után hogy nevel? Hogy magyarázza meg a tanár, hogy a 7. órában pénteken nem csöcsörésszük a padszomszédot a hátsó sorban. Hogy nem megyünk ölre minden vélt vagy valós sérelemért? Hogy azok vagyunk, akik vagyunk, nem pedig aminek látszunk? (Hm... ez utóbbi gondolatot azért lehetne cizellálni...)

elod72 2009.10.12. 12:42:17

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Siman elfogadhatod a kompromisszumot :-)
Nem azt mondtam, hogy vagy I., vagy II. szuro (kizaro vagy), hanem mindketto, egymas utan.

A problema a sorrend! Az alkalmatlansag ELSODLEGES oka az, hogy valaki rosszul tanitja a tantargyat. Anyagot ad le, ugy, mintha egy futoszalag mellett dolgozna. MASODLAGOS, hogy eletvitele mennyire peldaerteku. Megis a masodlagosrol szuletnek inkabb posztok. Mert az elsodlegest sokan meg sem latjak.

Meg ott van kozottunk felfogasbeli kulonbseg, hogy en nem hiszek az iskola nevelo szerepeben. Sarkitva: a nevelest en intezem, az iskola pedig tanitson. De ez elethelyzettol is fugg, nyilvan van olyan, ahol maximum az iskola nevel (vagy az se). A "nevelo tipusu" iskola szukseges rossz, Makarenko is azoknak a gyerekeknek talalta ki, akiknek nem voltak szuleik, igy a kozossegnek kellett atvennie a csalad szerepet. (Szegeny Makarenkorol alapvetoen teves felfogas terjedt el nalunk.) Nagy-nagy baj, hogy a magyar tarsadalom jelenleg jobbara alkalmatlan az effele "kozossegi" nevelesre, es nem is tudom, hogyan lehetne ezen valtoztatni.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.10.12. 14:43:20

@elod72:
Nem kell két szűrő. Elég egy. Alkalmas-e az illető tanárnak mind erkölcsileg mind kvalitásilag vagy sem. A kettőt nem lehet szétválasztani egyik nem ér semmi a másik nélkül. Az elvárás miszerint vki aki, a tanári pályát választotta még pizsomában is meg kell felelnie nem teljesíthetetlen elvárás. Illetve a mai kor emberének furcsa esetleg az, hogy egy embernek hivatásából kifolyólag urambocsá’ kötelezettségei vannak. Lehet, hogy nagy újdonságot mondok Neked de a pedagógusok 99%-a megfelel annak a kritériumnak, hogy mindenkor, minden élethelyzetben hitelesen életformaszerűen képviselik azt, amire vállalkoznak. Aki meg nem és teszem, azt nem úgy viselkedik, ahogy pedagógushoz illene, az keressen magának másik pályát. Hogy a szexuális orientációt hogy keverted ide nem tudom.
Mint, ahogy azt sem miért tennéd a lécet a homokos papok és a pedofil papok közé. Tekintettel arra, hogy ha történelmi keresztény egyházakról beszélünk, akkor mindkettő egy kategória: Kizáró ok a papi hivatás betöltésére. A pedofiliánál még büntetőjogi kategória is. Hogy a pedofil papoknak mennyire népes a tábora nem tudom de tény, hogy ha mutatsz nekem egy pedofil papot én mutatok 5 másikat, aki tisztességesen végzi a munkáját.

elod72 2009.10.12. 15:40:01

Kedves @matyi10!

"a pedagógusok 99%-a megfelel annak a kritériumnak, hogy mindenkor, minden élethelyzetben hitelesen életformaszerűen képviselik azt, amire vállalkoznak"

Ez a 99% min alapul? Megerzes? Mi van, ha csak 10%?

"Hogy a pedofil papoknak mennyire népes a tábora nem tudom de tény, hogy ha mutatsz nekem egy pedofil papot én mutatok 5 másikat, aki tisztességesen végzi a munkáját."

Ha nem tudod, hogy hany pedofil pap van (te mondad), akkor honnan tudod, hogy 5x nem nagyobb, mint a vilag osszes papjanak szama?

Ezeket nem azert emeltem ki, hogy valami port verjek el rajtad, csupan azert, hogy lassad, mennyire az erzelmeken alapul a velemenyed (a tenyek helyett).

A teny az, hogy a magyar iskolarendszer europai viszonylatban (merhetoen) egyre rosszabbul teljesit. Annak ellenere, vagy azzal egyutt, hogy szerinted a tanari allomany zome "minden élethelyzetben hitelesen életformaszerűen képviseli azt, amire vállalkozott". Kerdes, hogy akkor mire is vallalkozott?

PS: Azt probaltam eroltetni, hogy a kvalitas sokkal jobban megragadhato, mint az erkolcs. Ami az egyik embernek erkolcstelen (a TV szekhazat ostromlo tanar vs. A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél), az a masiknak (ugyanez a tanar vs. gyereket arpadsavba bugyolalo szulo) peldaerteku. Jo lenne azt hinni, hogy ez az utobbi kategoria ritka, mint a magat interneten reklamozo ferfitanar, de a valosag az, hogy egy massziv tomeg gondolkodik igy.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.10.12. 22:44:04

T elod

Az arányokkal kapcsolatosan nem ismerek semmiféle statisztikát, feltételezem, hogy nincs is ilyen. (Megjegyzem szerintem te, sem hiszen nem konkrét számadatokkal ellenérveltél hanem csak az én kijelentéseimbe kötöttél bele.) De pontosan mik is azok a tények, amire én - nézeteid szerint- érzelmi alapon reagálok? Hogy vannak pedofil papok? Vagy pályára alkalmatlan tanárok? Biztosan vannak. De az én logikám csupán azon alapul, hogy egyrészt jóindulatot és becsületet feltételezek emberekről, másrészt, ha nem az elhívatottság és a lelkiismeret működtet olyan intézményrendszereket, mint az oktatás és az egyház, akkor hosszú távon működésképtelen mindkettő, mert az emberek nem fogadják el a képviselőit és az intézményt sem hajlandóak kemény pénzért (adóforintokért) fenntartani. Ebből adódóan logikusan következik, hogy a pedagógusok és papok többsége el tudja látni jól választott hivatását. (Persze ez nem annyira látványos, mint egy bulvár lap által világgá harsogott pedofil pap ez tény.) Megjegyzem minden társadalomban kisebbséget képez a bűnözői réteg és azon belül is a pedofilia.

Észrevételeddel kapcsolatban, miszerint a tanárok emberi minősége és az oktatás színvonala közt van összefüggés féligazság. Tekintettel arra, hogy bármilyen jó a pedagógus az öt körülvevő körülményekkel el lehet lehetetleníteni a munkáját. Adminisztráció növelése, rossz fizetés, diákok jogai kötelesség helyett stb.

Ps: Az erkölcs csak egy bizonyos szintig relativizálható. Hogy hol ez a határ nehéz meghúzni. Sőt, amikor már adminisztrative próbálják szabályozni azt, amit az embernek természetszerűleg el kellene utasítani az azt is jelenti, hogy az írásba foglalt erkölcsöt mindenki meg fogja szegni, aki megakarja.
Így nem marad más mint, hogy a szülő szelektál. Akinek jó a homokos serdülőkorú gyerekét molesztáló vagy magáról a netre intim videókat feltöltő tanár az tanítassa azzal a gyerekét. Nekem nem felel meg.

sorica123 (törölt) 2009.10.13. 12:51:23

Hát posztban szereplő tantó bácsi konkrétan pedofil, sürgősen el kéne dzsalnia egy terápiára, mielőtt egy harcosabb szülő megvárja a sarok után bézbólütővel. Az már egy elég durva terápia.
Esetleg lehet még az, hogy tényleg csak homokos, csak épp istennek nem bír egy normális kapcsolatot összehozni - ebben az esetben is beteg dolog a témában még tapasztalatlan, pszichoszexuálisan a kanyarban se levő kiskölkök tapenolása ahelyett, hogy megoldaná a problémáját felnőtt ember módjára:/
Nem való az ilyen felelőtlen ember tanárnak.

Adani 2009.10.13. 13:24:25

@sorica123:

A pedofíliával csak óvatosan, mert ahogy elnézem ilyen esetben elég lehet a puszta feltételezés is, h a tanár sittre kerüljön. Volt is ilyen eset asszem Mohácson .Egy gyerek vádolt meg egy tanárt, akit amúgy mindenki elismert mint kiváló és nagyon jó tanárt, aki szerette a hivatását és a gyerekekért mindent megtett, senki sem hitte el a dolgot, több százan tüntettek mellette az egész iskola egy emberként állt ki mellette mégis. Egy gyerek állította valamiért, talán így akart bosszút állni egy karóért vagy másért. Történt ezen kívül is hasonló eset, ahol be is bizonyították, h alaptalan volt a vád, nem tudom a mohácsi ügynek mi lett a vége gyanítom ugyanaz, de még ha ki is derül ,h ártatlan sosem tudja lemosni magáról ezt a ráragasztott bélyeget.

Gondolom hallottátok már ezt a viccet:
-Mi a különbség a pedofil és a tanár között,
-A pedofil szereti a gyerekeket.

elod72 2009.10.19. 09:29:22

@matyi10: Nem akarok semmibe belekotni. Nagyon nehez nehany mondatba belesuriteni, amit a tema kapcsan gondolok, es nem is csinalom ezt valami jol, hiszen te sem erted meg, mit akarok mondani.

Pedig csak annyi lenne ez, hogy a vilag nem olyan, amilyennek hinni szeretnenk.

Amint irod: "ha nem az elhívatottság és a lelkiismeret működtet olyan intézményrendszereket, mint az oktatás és az egyház, akkor hosszú távon működésképtelen mindkettő".

Jo lenne, ha tenyleg ez mukodtetne. A kozepkorban a papi hivatas vonzo alternativa volt az ehhalallal vagy a szantofoldon robotolassal szemben. Akar meg a colibatus vallalasaval egyutt is. Ma mar ez nem eleg, van is massziv hiany papokbol. Oszinten remelem, hogy a legtobb papi palyara lepot a hite vezerli... Hagyjuk is oket!
Az oktatast pedig a penz mukodteti. Nemreg jart Magyarorszagon Aronson (en.wikipedia.org/wiki/Elliot_Aronson), az o munkai jutnak eszembe ennek kapcsan. Ha egy tanar jo munkat vegez, es ezert cserebe a tarsadalom a labat torli bele (pl. nem ad neki rendes fizetest), akkor ez nagy feszultseget general. A feszultseget nem lehet fenntartani. Ha a tanar loserkent tekint magara, akit egykori elhivatottsaga bevitt a suro, sotet erdobe, ahonnan mar nem volt kiut, akkor keptelen lesz szinvonalas munkat vegezni. Egyszeruen nem lesz hiteles.
Volt a magyar oktatasnak egy aranykora, ezt Klebelsberg Kunohoz kothetjuk. Mit adott a derek Kuno a tanaroknak? Hitet? Fraszt! Penzt. Annyit, hogy doktorival megerte elmenni kozepiskolai tanarnak.
Persze, fontos a hit. A hitet el lehet veszteni, de meg is lehet talalni. Ha a tarsadalom kimutatna, hogy komolyan veszi a tanarokat, akkor ez segitene megtalalni a hitet.

Tehat csak annyit probaltam javasolni, hogy nem a tetovel kellene kezdeni a haz epiteset. Jo lenne, ha lennenek szilard alapok, de egyelore senki sem kivanja ezeket letenni (ertsd: penzt nyomni az oktatasba), a regiek pedig mar hasznalhatatlanok. A falakat kell valahogy a helyukon tartani, kulonben jon a nihil. A falakat azok a tanarok jelentik, akik jol tanitanak. Ennel semmi tobb. Felek, igy is nagy repedesek lesznek mindenfele. Es ha eljon a kanaan, rakhatunk tetot is a hazra, izles szerinti erkolcsi szabalyokbol.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása