11

Melyik az osztályfőnököd?-Az a kurva

Ellenőrző , 2009.10.06. 07:45

Levélírónk az alábbi rövid párbeszéd fültanuja volt az első szülőértekezlet alkalmával. Ő maga nem nagyon értette a helyzetet, de a békesség kedvéért inkább nem kelt a tanárnő védelmére.

 

Tisztelt Ellenőrző!

A 9-es lányom első szülői értekezletére mentem. Vártam kint a folyosón, nem nagyon tudtam, hogy melyik terembe is kellene mennem, a folyosó egyik végén jött egy csapat tanár, gondoltam, majd a kezükben lévő napló egyértelművé teszi a helyzetet. Elég sok szülő várt még velem együtt, néhány gyerek is jött velük. Az egyik anyuka hangosan kérdezte a lányát:

-Melyik az osztályfőnököd?

-Az a kurva- hangzott a válasz, szintén elég hangosan.

Én lesápadtam, az anyukának szempillája sem rezzent, úgy tűnik ez a normális hangnem otthon, ha az iskoláról beszélnek. Szerencsére másik osztályba mentek, nem is bántam, mert ugyan nem szóltam inkább, de valószínű, hogy az elkövetkező 4 évben lettek volna konfliktusaink a stílusuk miatt. Az sajnos tény, hogy az említett osztályfőnöknőt én is néztem volna inkább utcasarki örömlánynak, mint tanárnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr611429487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remy 2009.10.06. 13:42:49

Anyám, ez milyen már?! Na, itt aztán erőlködhet majd a tanerő, a szülők sokban nem segítik majd a munkáját.

Sinka Zsuzsanna 2009.10.06. 17:37:01

Atyaszentúristen, kedves levélíró, legalább te gondolkozhattál volna egy kicsit.
Most komolyan, befolyásolja a tanítási képességeit, hogy hogyan öltözik? Mi van a gyerekek és a szülők öltözetével?
Holnap lesz az első kilencedikes szülőim. Amúgy.

melkaart 2009.10.06. 18:01:54

Most nem azért, de mi különbözteti meg egy kurva öltözékét egy átlagos, "divatosan" öltöző tiniétől? Én nem értek a divathoz, de láttam kurvát is, tinit is eleget, mondjuk kurvát kevesebbet azért. Nyilván sarkítok, de azért nem ritka a ruhájából majdnem kieső tinilány. Szerintem ha az iskola házirendje, esetleg törvény nem tiltja, mindenki azt vesz fel, amit csak szeretne. Más kérdés, hogy érdemes tisztában lenni azzal, hogy a ruha igenis teszi az embert. Ha kopasz vagy és bakancsban jársz nácinak, ha kiesik a melled a ruhából kurvának néznek - vedd számításba és élj együtt a tudattal.
Másrészt az sem biztosan jó dolog, hogy a diákok otthoni környezeten kívül is kurvázzák a tanárnőjüket. Otthon tegyék, ha a szülő vevő rá, de iskolában, mások füle hallatára necces.

Remy 2009.10.06. 18:05:38

Szerintem a kurvás az az olcsó variációja a divatosnak.

melkaart 2009.10.06. 18:41:23

@Remy: Fene tudja. Szerinted egy piaci viszonyok közt élő dolgozó megengedi magának az olcsó, igénytelen megjelenést? Mármint nyilván minden pénztárcához akad kurva (egyébként a kurva definíciója is érdekelne egyszer:-)), nyilván van, ahol követelmény a márkás ruházat.:)

IZs 2009.10.06. 19:02:55

@Kingfisher (Zsu): öltözz elegánsan, pl. kosztüm blúzzal,még akkor is ha szerinted ez nem divatos viszont dögunalmas, az eszed és a személyiséged fogja meg a szülőket és a tanítványaidat, ne a dekoltázsod vagy a szép kerek feneked :)) IZsu

Remy 2009.10.06. 19:08:01

@melkaart: Igazad lehet, én csak a kurvás megjelenés általános jelentésén gondolkodtam. Azért nagyon csodálkoznék, ha az újpesti szemétégetőnél álló lányok a Dior utolsó kollekcióját hordanák. Lehet, hogy az omininózus tanárnőt nem luxuskurvának nézte a lány

melkaart 2009.10.06. 19:57:04

@Remy: Meglehet:-) Bocs, csak kötekszem, hosszú volt a nap:-)

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.10.06. 21:06:12

Selejt szülönek selejt gyereke van. Miért kell ezen csodálkozni?

Sinka Zsuzsanna 2009.10.06. 22:29:09

De@IZs: De én szeretnék inkább a jól bevált nadrág-pólónál maradni, lévén, hogy szó szerint nem férek bele a "kurva" kategóriába, tehát nincs gondom a kihívó ruhákkal. A kosztüm jó blúzzal, de nem kínoznám vele magam az ünnepi alkalmakat kivéve. :) Magam miatt nem vagyok felháborodva, jól kijövök a szülőkkel a tanártalan öltözékem ellenére is, remélem, majd most is így lesz. Tudom én, hogy igazad van, csak ha a levélíró már felháborodva ír arról, hogy mit hallott, akkor nem kellett volna az az utolsó mondat.

sorica123 (törölt) 2009.10.13. 13:31:30

@Kingfisher (Zsu): ez az... ettől egy bolhaugrásnyira van a 'ha így öltözik, ne csodálkozzon, ha megerőszakolják, majd felnégyelik' című hozzáállás. Elég baj, hogy abban a családban, ahonnan a lány jön, az ilyen rosszízű, ítélkező, sommás megjegyzésekre nem érkezik minimum egy visszakérdés, miszerint: 'Ugyan mit vétett neked az a tanárnő, hogy lekurvázod?'. Hogy legalább kapjon a csaj visszajelzést, hogy nem korrekt dolog csak úgy trágárságokat vagdosni gyanútlan embertársaink fejéhez. Tökmindegy, mennyire közönségesen öltöznek vagy akármi. Mindazonáltal a kamaszok szeretnek egy tulajdonságból komplett jellemrajzokat levezetni (némelyik felnőtt is), így ha közéjük megy az ember tanítani, nem árt semleges göncöket felvenni.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása