16

Íme a tökéletes dolgozat!

Ellenőrző , 2009.09.19. 11:54

Most kaptuk ezt az angol nyelvterületen született, párját ritkítóan tökéletes dolgozatot, amelyet a "hálátlan" tanár sajnos 0 ponttal jutalmazott. Nektek volt már hasonló a gyakorlatokotkban? Nekem eddig az volt a legjobb, amikor az egyik diák üresen, de a közepén egy "Ne haragudjon tanár úr!" mondattal adta be a lapot. Nem haragudtam, sőt, egészen jókedvűen írtam rá az egyest. A képre kattintva a maga teljes pompájában tanulmányozható az alkotás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr311392403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pwpw 2009.09.19. 21:49:29

hát hasznosabb szavakat tudni, mint gyököt vonni.

Stiel 2009.09.19. 23:57:27

Nem volt hálátlan az a tanár, még rá is írta, hogy 'Nice!'...

Másik oldala nincs meg? :)

@pwpw: Történelem, földrajz, fizika...? Smafu. Kémia és biológia idejétmúlt. SZAVAKAT TUDNI viszont mindennél többet ér! Pff...

Mike36 2009.09.20. 01:01:23

ez kurvajó :DDDD

legalább kreatív a gyerek

Mike36 2009.09.20. 01:02:28

@Stiel: pfff, bárki lehet még belőle
a kereativoknak nem kedvez a mai iskolarendszer

pwpw 2009.09.20. 08:14:29

@Stiel: én ezt eléggé matematikának látom, nem tudom miről beszélsz. "gyököt vonni" nem tudom mi köze a törihez... Pafff. ja meg amúgy is azt hittem, hogy magyar, szóval még jó, h tud szavakat:)

synthesizer 2009.09.20. 11:07:54

@Mike36: ezt a szar szöveget. A mai középiskolások tudása egy nagy FOS. Persze erről nem ők tehetnek, de nem is a "kreativitás" hiánya. Egyébként sem tartom kreativitásnak, ha valaki egy dolgozatot összefirkál. Kreativitás, ha geometriailag oldja meg, kreativitás, ha egy ügyes közelítő módszerrel ad megoldást, vagy újrafogalmazza a feladatot, stb.

Nem szeretnék olyan munkaerőt, aki a feladata helyett valami mást csinál, mert az "kreatív". Kérdőjelezzen meg, csinálja a megszokottól eltérően a munkáját, kísérletezzen, de mindezt a feladat keretein belül! A szellemi lustaság nem kreativitás. Az "azt csinálok amit akarok" mentalitás sem. A kreativitás a fegyelem és korlátok, illetve fegyelmezetlenség és korlátok lebontásának az *egyensúlya*. Bármelyik irányba elmozdulás kontraproduktív.

synthesizer 2009.09.20. 11:21:51

Még valami. Valamiért az a tévhit, hogy a kreativitás akkor fejlődik, ha minden korlátot eltávolítunk. Hatalmas tévedés!

A kreativitás éppen hogy a korlátokról szól! A korlát, más néven probléma, rejtvény, fejtörő a legizgalmasabb dolog a kreatív elmének! A legérdekesebb feladatok érdekes korlátokat jelentenek, nem véletlen, hogy annyi költőnk játszott az eszperente nyelvvel, vagy keresett hosszú palindromokat. A mérnökök is nap mint nap korlátokkal (rejtvényekkel) szembesülnek, és gyakran izgalmas, új megoldásokat találnak. Mind a művészek, mind a tudósok/mérnökök kreativitását a korlátok (illetve azok kijátszása) fejlesztik.

Mindenesetre a fenti dolgozat arra utal, hogy az írója feladta, abszolút nincsen képben, és a feladatot legyőzhetetlennek érzi. Ez feltehetőleg a tanár és család hibája.

Az is ironikus, hogy azokban a játékokban, amit a diák is utánzott, a távolságot két pont között ugyanaz a gyökvonás illetve pitagorasz tétel adja amit a dolgozat is kérdez.

Mike36 2009.09.20. 13:37:38

@synthesizer: matematikus már nem lesz belőle, nem is érdekli
de pl. storyboard-okat még rajzolhat
nem a matemeatika a világ közepe, és még csak nem is az iskola
és ahogy te magad írod, pontosan nem tud mit kezdeni a jelenlegi iskolrendszerünk az ilyen gyerekekkel, illetve de, egyet igen, betörni

Mike36 2009.09.20. 13:43:21

@synthesizer: több féle kreativitás is van
nem kéne minden mérnők illetve matematikusi szemmel nézni
persze a világ leírható matemaikusi szemmel, de egy zenészt, festőt mégse nevezzünk már matematikusnak, azzal együtt sem, hogy midnenbe bele lehet magyarázni mindent (tehát kérlek ne kezdd el azt, hogy matematikán alapszik a fenti kettő, mert a te szemedben lehet hogy igen, de a művész szemében korántsem)
pl. egy grafikus sem matematikus, mint ahogy egy programozó sem designer

persicsbalint 2009.09.20. 17:11:14

@Mike36: De a művészethez sem kell kreativitás, sokszor elég a szépérzék is, a megrendelő majd megmondja, mit fessél, mit designoljál meg helyette, akinek nincs hozzá képessége.

Kreativitás pont ahhoz kell, hogy képes legyél a korlátaidon belül a szokványostól eltérőt, valami újat alkotni, olyat, amit mások nem tudnak.

Stiel 2009.09.20. 20:45:18

@pwpw: Ne legyél szerencsétlen, a matematikát épp azért hagytam ki, mert az volt a dolgozatban.

Csődör Johnny 2009.09.20. 21:08:52

hello

mi egyszer egy mosolygos faszt adtunk be földrajz orán, gimiben, és az illetö kinek nevét odairtuk (jol csengö név volt...) 5öst kapott

de volt már rá példa hogy Ady idézetre kaptunk hasonlo tárgybol 5öst:P

Stiel 2009.09.20. 21:11:46

Sztori jön. A helyszín Ferencváros, random kisbolt (fő profil: olcsó szeszek). Az éppen sorra kerülő fazonnak bemondják a pénztárnál, hogy 670 forint. Nézem a tekintetét - tökéletes sötétség. Egyszerűen nem érti. Szinte elképzelem, ahogy nézegeti a kezében lévő bankókat, hogy hát van kék meg zöld, most mit csináljak... végül nyert, odaadott egy kéket. :P

Maradjunk annyiban, hogy a fenti dolgozat nem szint, aki mondjuk érettségit akar, annak simán mennie kell. Ha valaki nem akar, én azt is elfogadom. Ne legyen érettségije, és akkor minden a helyén van. (Egyébként az én képzeletbeli ideális világomban van hely az érettségi nélküli embereknek is. Meg persze az érettségi is magasabb szintet tükröz, mint a mai valóságban. De ez talán túl messzire vezet, meg a fenti doga éppen nem is a magyar oktatási rendszer kritikája.)

persicsbalint 2009.09.21. 12:41:46

@Stiel: Lesz meg ilyen kepzeletbeli vilag, csak az erettsegit bachelor diplomanak fogjak hivni.

marvin 2009.09.25. 12:13:46

@Mike36:
A matematika valóban nem a világ közepe. Csupán egy egzakt leíró nyelv, amit az ember alkotott. Nyilván egy író számára felesleges, de ha a versláb képleteket nézzük, akkor talán mégsem. Nyilván egy festő számára is fölösleges, de ha színkeverési arányokat, aranymetszés szabályait, stb. nézzük, akkor lehet mégsem. Ha nem is tudatosan, de mindenütt előbukkan. Sajnos az általános iskolában többynire recepteken kereszül lehet matematikát és fizikát oktatni (képletek, megoldó módszerek), mert nem kezdheti a tanár a valós számok axiómáival és egyéb absztrakt fogalmakkal. Mindegyik tárgy egy szemléletmódt hivatott elsajátíttatni. Egy hentesnek pl. fölösleges tudni megoldani egy parciális differenciálegyenletet, de az elég gáz ha nem mond semmit számára az, hogy a 6%-os fizetésemelés mit jelent számára, vagy hogy egy 8%-os éves kamatra lekötött, 4 hónapos futamidejü banki betét után mennyi kamatot kap a 20% kamatadó levonása után. Na pl. ezért tanítanak matematikát.

cegez 2009.09.30. 19:29:41

Nálunk szappanoperákat írt latin nevekkel az egyik srác énekdolgozatként állandóan. Az egyesen kívül fel kellett olvasnia mindenki előtt hangosan.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása